iva23 komentáře u knih
Káva přesně jak mám ráda: silná, hořká, s kapkou mléka, trochu moc horká, ale nevadí. (Tohle stojí za přečtení.)
Po Honu na ovci je pro mě toto příjemné osvěžení, četlo se mi velice dobře, je to stará známá Murakamiho krása.. ten pocit při čtení, kdy se v příběhu nic neděje, ale přitom cítím, že se děje hrozně moc, je úžasný. Murakamiho knížky nečtu pro to "jak to dopadne", ale pro příběh samotný, takže i když závěr lehce zklamal, na hodnocení to nemá vliv.
Konečně jsem pochopila čtenáře, které štve hlavní postava. Protivný, nepříjemný dědek, zapšklý pedant, zahořklý člověk, který chce spáchat sebevraždu. Ani vtipné to nebylo. Přečetla jsem s vypětím všech sil. Jsem ráda, že to mám za sebou. Ta jedna hvězda je za podařený závěr.
Děsná sranda a třeskutý vtip v každé větě.. připomíná mi to Kameňák. Kdybych neměla jiné knihy ke čtení, možná bych to dočetla.
Nevěděla jsem, že je to kniha pro náctileté, takže mírné zklamání. Hodnocení by nebylo spravedlivé, proto hvězdy nedávám.
Vždycky jsem jim fandila a nechápala, že někdo fandí druhé straně. Po přečtení jim fandím ještě víc. Odvážní kluci, ale u nás v ČR se ta odvaha moc necení. My oceňujeme spíš přizpůsobivost.
Přečetla jsem první čtyři kapitoly a to se prostě nedá číst. Jedna hvězda za to, že souhlasím s bohatým a slavným spisovatelem, že ani s bio se to nesmí přehánět.
Mě to nechytlo, ztráta času to není, ale nic převratného také ne. Další díly už číst nebudu.
Pan Bernard je jeden z těch, kterým fandím již spoustu let. Baví mě jeho reklamy, baví mě jeho věčně vyzubený obličej a hlavně mě baví, že se nebojí říct svůj názor a nebojí se pochlubit svými úspěchy (protože na to je u nás potřeba hodně odvahy).
Příjemné čtení + milé obrázky + trochu Valašska = krásná knížka pro děti.
Knížku jsem četla několikrát a pokaždé mě bavila od začátku do konce.
Anotace mě nadchla, ale byla jsem zklamaná. Nevadilo mi, že knížka končí.
Po Hlavě XXII a Stoletém staříkovi další kniha u které jsem se smála.
Výborné, syrové, opravdové, vleze pod kůži. Žádné kecy o tom, jak přežila, protože chtěla žít, ale přiznává, že měla prostě kliku. Krásná, lidská, upřímná zpověď, občas jsem musela čtení odložit a chvíli to trávit, je to vážně silná káva. Doporučuji všem odvážným.