iveta3689 komentáře u knih
Příběh obyčejných žen zasazený do významných okamžiků našich dějin. Už to bylo zpracované mnohokrát. Ale není to okoukané, je to dobře napsané, bavilo mě to. Hodnotím 3,5*.
Zajímavá sonda do jiné kultury. Autorka nevyslovuje žádný názor, jen předkládá fakta. Některé příběhy jsou dost šokující, čtenář je opravdu rád, že žije v Evropě. Tím, jak je to napsané, se vše ještě umocní. Styl je syrový, jednoduchý, bez zbytečné omáčky.
Jako by to ani nepsal Weaver. Je to rozvlážné, zdlouhavé, stále se opakují situace. Přeskakování v čase v duchu "předtím, ještě předtím, potom, ale ne teď" bylo otravné. Děj se rozběhne, až když se Rebeka dostane z ostrova a věci se začnou vyjasňovat. To je bohužel až v poslední čtvrtině knihy, takže těžko můžu knihu hodnotit nějak závratně dobře. Důvod, proč se všechno dělo, je dost podivný a závěr tak přeplácaný, že se z toho staví rozum. S chutí se vrátím zpět k sérii s Davidem Rakerem.
Hezký příběh o zajímavé osobnosti. Kniha je dobře napsaná, čtivá, ráda si přečtu něco dalšího od autorky. Hodnotím na 3,5*.
Téma je silné, emotivní, bohužel celková kniha už taková není. Autorka má zvláštní styl. Nakousne téma nebo situaci a nedokončí ji a hned v příštím odstavci se ocitneme jinde nebo jindy. Občas jsou skoky dost velké a působí to spíš zmateně. Když se věnuje něčemu delší dobu souvisle, tak je to velmi čtivé. Kniha není špatná, ale něco jí chybí.
Asi se budu vymykat, ale kniha mě neoslovila. Námět je fajn, ten mě zlákal, ale tím to také končí. Autorův styl je neslaný nemastný, děj se táhl, zápletky byly naivní. Dočetla jsem, ale bez velkého zájmu.
Moc hezky napsané, čte se samo. Děj je bez zbytečné omáčky, dialogy jsou tak akorát, není tam žádné hluché místo.
Tato kniha je slabší, než autorovy předchozí. Moc snů, moc vzpomínek, málo děje. A odhalení v závěru, kdo je kdo, bylo dost přeplácané.
Po třetině odloženo a nedočteno. Napětí nulové, neustálé plkání o tom kdo s kým, děj prakticky žádný.
Smutné, skličující, bohužel takové, jak jsem si to představovala. Skvěle napsané, čte se samo.
Dobré potřehy, uplatnitelné. Bez zbytečné omáčky, napsané čtivě.
Autor si dal dost práce s popisy krajiny, architektury a astmosféry ve Španělsku. Skoro jako by detektivní příběh byl na druhé koleji. Postupně se v příběhu přidalo víc myšlenek všech postav, bez bylo pro děj nutné. Přivítala bych více vyšetřování a méně omáčky.
Chtěla bych napsat napínavé, ale je pravda jen místy. Základní příběh je napsaný dobře a úplně by stačil, jen by to byla kratší novela. Bohužel je děj přerušován popisy krajiny a prostředí, ale i vzpomínkami (které jsou pro děj naprosto nepodstatné). Napětí je tak neustále přerušováno a spíš kniha nudí, než by udržovala pozornost.
Čte se to dobře, příběh rychle odsýpá. Pokud člověk nečeká žádnou vysokou literaturu, příjemně se pobaví. Hodnotila bych na lepší 3*.
Velmi dobře napsané, čtivé, napínavé. Některé scény jsou opravdu srdcervoucí, (ne)vztah rodičů k Lilly není pro slabé povahy. Konec je trochu zvláštní, jako by autorka chtěla knihu rychle dokončit, proto nemůžu dát plný počet *.
Děj se do poloviny knihy dost táhl. Pak se sice rozběhne, ale zápletky jsou dost předvídatelné. Konec byl laciný, jako by ho ani nenapsal Nesbo, škoda.
Řemeslně je to napsané dobře, ale bohužel neslané nemastné. Bylo mi jedno, jak to s postavami dopadne. A po nudném ději následoval rádoby překvapivý závěr, bohužel udělal z celého příběhu naprostou slátaninu. Škoda, autora mám ráda, ale tohle se mu vůbec nepovedlo.
Autorka svým stylem dobře navázala na Agathu Christie. V českém překladu je také odvedena špičková práce, je to Poirot, jak ho pamatuji a očekávám. Příběh samotný byl dobrý, napínavý, tak akorát dlouhý a komplikovaný. Jediné, co mi vadilo, bylo neustálé opakování celých jmen všech obětí.
Mnohem lepší kniha, než první díl. Autor do příběhu zapletá osudy z prvního dílu. Není to vůbec násilné, ani nepřehledné. Děj svižně ubíhá. Autor zaplétá nové informace, ale zároveň vysvětluje předchozí zápletky. Celkově má kniha velmi zajímavý děj.
Zajímavá knížka. Velmi čtivá, napsaná lehce, s obdivem (tím se autorky netají). Jednotlivé medailonky jsou krátké, psané spíš beletristicky. Není v nich mnoho faktů. Kniha je spíše inspirací pro další vzdělávání. Po výtvarné stránce je velmi povedená.