jana4084

Kniha mě velice překvapila. České autory trochu podceňuji, ale i teď jsem se utvrdila, že dokážou překvapit. Příběh ženy, která po koncentračním táboře míří domů a potká malou, nemluvící holčičku, která se za všech okolností stane její dcerou. Příběh, jenž poukazuje na dobu po válce, na těžké osudy lidí. Opravdu smutné a hezké čtení zároveň. :-)

Já to miluji! Dechberoucí příběh, jak jinak. Po,, Bez Naděje" moje druhá nejoblíbenější. Silná tématika, zabývající se násilím, ale zároveň ohromnou láskou, sílou a splněnými sny. Kdo miluje knihy od Hoover, tuhle si zamiluje taktéž!

Ach, miluji to! Romantika, Brooklyn, dorty, drama. Ten konec?! ️ Nejlepší oddechovka.

Je to příběh k zamyšlení a měli bychom být vděční, že nežijeme v takové době. Příběh mě donutil k zamyšlení, ale není to nic, k čemu bych se vracela. Místy mě kniha nudila a přeskočila jsem asi tak 10 stran, které byly naprosto nezajímavé. Je to smutný příběh, ale otevře oči. Každopádně můj šálek kávy to není a některé pasáže nemusí v knize vůbec být. Jsou tam nadbytečné.

Když je v rodině tajemství. Čekala jsem asi trochu víc, nebo možná trochu jiné události, proto jsem lehce zklamaná. Ale zase na druhou stranu to vůbec tak špatný nebylo, když si odmyslím, že jsem si namlouvala jiný příběh. Náhodou je velice zajímavý, jak je v knize hned několik generací a každá má tu svou minulosti a přítomnost. Je to pouze příběh rodin, které byly ovlivněny válkou a (ne) láskou. Trochu bolestná témata.

O závislosti na alkoholu jsem nikdy žádnou knihu nečetla. Tato byla první a je skvělá. Míša je skvělá. O této problematice málokdo mluví, přitom lidi trpící závislostí na alkoholu je hodně. Sama mám v rodině vyléčeného alkoholika..., bohužel to zanechá jizvy. Kniha se četla sama, nemohla jsem přestat. Chvíli mi bylo do place, na konci už jsem se usmívala. Klobouk dolů a autorce držím palce

První únikovka v podobě knihy a musím říct, že mě bavila! Musela jsem pořád číst a číst, jak napínavé to bylo a abych zjistila, kdo je vrah, kdo to celé přichystal. Dobré téma a dobře promyšlené. Setkáváme se s psychologií vrahů. Toto mě bavilo!

To bylo skvělé čtení a líbí se mi ta myšlenka života po smrti. Jak nám mrtví dávají znamení. Bárka žije život jako každý jiný. Má svoje problémy, svoje radosti, ale všechno se změní, když ji umře babička. Některé úryvky byly tak přesné, že o to víc se mi příběh líbil:-)

Tak tohle je síla! Kniha mě naprosto pohltila. Hlavní vypravěčka se mi vryla pod kůži a jen jsem si říkala: ,,Doprčic, to je ženská! Ta má neuvěřitelnou vnitřní sílu!". Od začátku do konce mě kniha bavila. Neuvěřitelný, čím vším si prošla. Nemluví jen o koncentračním táboře, ale i o motivaci a životě po táboře. Smekám a jestli bych chtěla vidět někoho, kdo přežil tábor smrti, byla by to tato žena ️ na tenhle příběh jen tak nezapomenu.

Po přečtení knihy bych velice ráda navštívila Japonsko. Naprosto mě uchvátila místa, rostliny, (někoho hlavně jídlo) a lidé. Bylo to krásné čtení a fotografie, o kterých se v příběhu mluví, bych velice ráda viděla. Bylo to všechno popisováno tak skutečně, hladilo to po duši.

To je tak milý komiks z pohledů dvou kluků, kteří se do sebe zamilují. Naprosto skvělý :-)

Hned na začátek musím říct, ať se připravíte na nejhorší. Protože co je horší, než se pokusit zabít upálením, které se nepovede? Probudit se s šílenýma bolestma, obvázanej od shora dolů, s 70% popálenou kůží na těle, prodělat 17 operací a učit se pohybu úplně od začátku? Sebevražda je ošklivé téma, ale i tak se o tom musí mluvit!
Tento chlapec si vytrpěl svý, když prošel x školami a na každé se stal obětí. Ať už kvůli postavě nebo jeho příjmení, kvůli kterému se mu žáci posmívali se slovy ,,Destin, osud. Tvůj osud je, že jsi tlusťoch." Nikdo se ho nikdy nezastal. Všechno to skončilo tehdy, když mu k hlavě byla přiložena zbraň. V tu chvíli věděl, že chce umřít. A to bez rozloučení.
Nebral to sobecky, pomyslel na svou rodinu, ale nepomohlo to. Prostě to udělal. A napsal o tom knihu, která mi vyrazila dech a chvílemi vháněla slzy do očí. Neuvěřitelný!
Dva roky se z toho dostával a zajímalo by mě, zda se jeho přání, mít rodinu a děti, splnilo.???? Protože být šťastný si zasloužíme každý.
V knize ,,píše" i jeho maminka. Její první pocity a myšlenky. Jak za ním neustále chodila a přítomností ho podporovala, i když byl ve spánku. Jak trpěla, když zjistila důvod proč to udělal. I jeho tatínek, sestry a kamarád, s kterým se seznámil v léčebně, protože se pokusil o druhou sebevraždu. Snažil se předávkovat.
Je to opravdu silný příběh, který ve vás tolik zanechá. Bolesti, ale i naděje. Strachu o vlastní dítě a pochybnosti, zda byste zvládli poznat, jestli je vaše dítě šikanované (nebo kdokoliv z okolí). Je toho spousta... .

Další oddechovka, která zahřeje u srdce. Nenáročné čtení, které mám ráda. Pohoda, menší drama, láska a změny v životě. :-)

Tak tohle byl masakr! Úplně jiné téma, než jsem u knih s tématikou koncentračních táborů zvyklá. Tato bestie pracovala s lidskou kůži. Totální sadistka a opravdu jsem měla hrůzu v očích. Přečtené za jeden den.

Moc milá knížka z prostředí zámeckého kluka a jeho přítele. Jejich životní nelehká cesta psaná humorem. Fakt mě to bavilo a na zámek se snad zajedu i podívat! :-)

Uf, to byla síla. Tahle kniha se mi vryla pod kůži a ještě dlouho tam zůstane. Láska, rodina, těhotenství..., ale taky neuvěřitelná bolest a nejedna ztráta. Hodně těžký život dvou lidí, kteří byli zamilovaní, ale život jim házel velké klacky pod nohy. Upřímně mi bylo během čtení dost do pláče... A ten konec...

Moc krásný příběh s rodinným dramatem po několik generací. Pekárna bylo místo, které jsem si představila a cítila jsem se tam jako doma. Neskutečně příjemně. A nemluvě o těch všech dobrotách, které mi dělaly chutě. Nejlepší čtení, pokud se chcete odreagovat a ocitnout se v městečku s Pekárnou, kam byste nejradši zavítali.

Jak je život naprosto v pořádku a během pár minut může být všechno jinak. Ben, který přišel při jízdě na lyžích o nohy. Zjištění, smíření, naděje. Ben se chopil šance na nové nohy... příběh plný bolesti, ztráty, ale zároveň motivace a odhodlání na nový život, na nový začátek. Hezky krůček po krůčku.
A najednou si člověk o to víc uvědomí, jak je ten život křehký.

(SPOILER) Panejo, tak tohle je kniha, kterou řadím mezi nejlepší! Naprosto nesnáším nic, co se týká mimozemšťanů, ale tohle? To je geniální, srdcervoucí, láskyplný, nadějeplný! To je příběh, do kterýho se plně ponoříte a přáli byste si Ursu, Gabriela a Jo znát a být jejich přáteli. Nejen, že ta obálka je naprosto božská, ale ten příběh?! Nemám slov! Ursa je ta nejlepší mimozemšťanka, která si získá i vaše srdce!

Krásná kniha se zajímavým příběhem. Četlo se to samo a můžete čekat romantiku jak hrom. Sama (hl.postavu) jsem si zamilovala. Chvíli jsem se bála, že konec zůstane otevřený a především špatný, ale mile mě to překvapilo. V knize jde hlavně o téma smrti,a co to dokáže s člověkem udělat. Hezký příběh, doporučuji :-)