janasim | Komentáře u knih | Databáze knih

janasim janasim komentáře u knih

Nepřátelé a milenci Nepřátelé a milenci Simona Ahrnstedt

Takže chtěla jsem oddechovku, čekala jsem mnoho klišé a byla tam, jenže se to všechno parádně zvrhlo. Toto byla ta knížka, která mi nedala spát, šla se mnou do vany, četla se ve stoje...Bylo to skutečně výborné, svižné čtení, které musím doporučit. A epilog jsem si musela přečíst dvakrát, dokonale mě vtáhl do dalšího dílu, který si tedy rozhodně musím hned koupit.

08.05.2020 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Opět trefa do černého. Julie Caplinová je moje autorka. Příběh se mi moc líbil a to i přesto, že jsem zpočátku měla obavy, chvilku jsem se nemohla začít. Jasně, že je to oddechovka, o které víte,jak dopadne, ale i tak je to moc příjemné čtení. A vlastně mě v závěru ta romantika i překvapila.

29.01.2020 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Velmi čtivè a napínavè. Jen rozuzlení a to jakým způsobem se hlavní hrdinka dozvěděl a pravdu, mi trochu připadalo přitažené za vlasy, ale i tak jsem obětovala pár hodin spánku, nedalo se odložit.

05.08.2019 5 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Fascinující, čtivé,ale především morbidní a zvrhlé.Tak sakra proč jsem tak nadšená? Asi je ve mně také něco nekalého :-) Tento příběh mě nepustil od začátku až do konce,i přesto,že mē děsil. Doporučuji jak nejvíc můžu.

31.10.2017 5 z 5

Skála Skála Peter May

Dočetla jsem a rada bych četla druhý díl,ale nemůžu,nemám ho.Tak bych si ráda přečetla jinou knihu nebo si ji alespoň jen vybrala,ale ani to nejde.Stále ve mně duní moře a stále mám strach.Stále cítím to chladnou,temnou a ponurou atmosféru.Tato detektivka,podle mého názoru,nepatří k těm,které zhltnete na jeden zátah.Přemýšlíte a stejně nevymyslíte.Dostane se vám pod kůži a nezapomenete.

05.06.2017 5 z 5

Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty Blanka Malá

Po dovolené v Itálii jsem nikdy netoužila, ale po přečtení tohoto románu bych velmi ráda poznala krásy Kalábrie. S touto knihou se do Itálie zamilujete. Perfektní čtení na léto s recepty, které máte chuť si uvařit. Příběh není nijak přeslazený, prostě tak akorát ze života.

31.07.2023 5 z 5

Kaligrafie zlomu Kaligrafie zlomu Emily Itami

Japonská kultura je tak zvláštní! V této knize se s ní seznamujeme prostřednictvím Mizuki, která roli ženy v domácnosti, kdy téměř svého manžela ani nepotkává, nese velmi těžce.
Nečekejte žádnou divočinu, ale jen pomalé vyprávění. Ani přímá řeč se tu moc nepoužívá. I tak je to ale zajímavá sonda do života a pocitů jedné ženy.

26.06.2023 4 z 5

Třešně v rumu Třešně v rumu Michaela Janečková

Nemůžu říct, že bych se smála od začátku až do konce, ale byla to taková příjemná jednohubka.

26.06.2023 4 z 5

Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Toto bylo moc fajn čtení o životě českých párů a rodin. Atmosférou mi příběh připomínal i českou filmovou tvorbu. Autorku si určitě uložím do paměti.

26.06.2023 5 z 5

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Teda já jsem tak ráda, že jsem si tuto knihu koupila! Neuvěřitelně moc se mi líbila a to jsem k ní přistupovala s obavou. Humor Jany Bernáškově mě bavil. To, že tak otevřeně píše román inspirovaný jejím životem, oceňuji. Samozřejmě jsem se i já v knize v něčem našla a o to víc se zasmála.
Ještě před tím, než jsem se do knihy začetla, si jí přečetl i můj manžel. Zřejmě se mu líbila a prohlásil, že ztratil iluze o ženských románech a že netušil, že ženy takto mezi sebou mluví :-D Peprné je to tedy dost, ale v tomto případě mi to ani moc nevadilo.

29.07.2021 5 z 5

Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý Petra Hülsmann

Petra Hülsmann se stává mojí oblíbenou autorkou. Její romány jsou oddechové, osvěžující, lehce romantické a ani tento není výjimkou. Je sice pravda, že některé postoje, pocity, pasáže jsou zmiňovány víckrát ale nemůžu říct, že by mi to vadilo. Krom toho se mi velmi líbí prostředí Hamburku. Tento román mi v něčem připomínal seriál Přátelé a to je za mě fajn.

25.07.2021 5 z 5

Bál šílených žen Bál šílených žen Victoria Mas

Už obálka samotné knihy ve mně vzbuzuje neklid. Po dočtení si pak říkám, jak je dobře, že žiji tady a teď. Do sklíčenosti mě uvádí, že toto místo skutečně existuje a i postavy v novele byly inspirovány skutečnými lidmi. Jak je ale psáno v doslovu, podle našich měřítek (ne podle jejich) to, co se tehdy dělo pro vědu, je neetické a zase pro budoucí generaci vědců může být považováno za morálně neetické zjißťování nových poznatků způsobem naší doby.
Novela je jednodušše psaná, lehce vtáhne do děje, do samotného hospitalu, ale i přes vážné téma zanechá špetku naděje.

16.06.2021 5 z 5

Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Přestože mám ke knížce pár výhrad, moc se mi líbila. Většina autorů, kteří zpracovávají podobný námět, zasazuje hrdiny do minulosti, často jejich osudy zkomplikuje válka. Děj odehrávající se v budoucnosti byla příjemná změna. Nemůžu říct, že je příběh nereálný, protože, kdo ví, co se v budoucnu může odehrát a co ne, ale opravdu by Samuel po zjištění toho, kým je, takto jednal? A opravdu by za tak dlouhou dobu nic neprasklo? Nevím...
To, co se mi opravdu líbilo, bylo to, že všichni v knížce jsou sympaťáci. Proč bych pořád měla číst o zlých nebo strašně komplikovaných povahách. Mezi námi jsou přece i tací, kteří se snaží jednat a být správni a daří se jim to.
Co mi ale čteni a plné ponoření se do příběhu ztěžovalo, bylo časté střídáni časových rovin a vyprávějících aktérů. Myslím, že dvě časové roviny a následné posloupné vyprávění by bylo přehlednější a příběb by pak působil jako celek a nejen střípky z roku života jednoho, pak z roku života minulého ale někoho jiného, následně z let budoucích zase někoho dalšího,...
Ale i přes tyto výtky mě kniha těšila, emoce a charaktery postav jsou opravdu hezky vykresleny a to, že jsou všichni milí a všem fandíte, je hřejivé a příjemné. Takže bude-li pokračování, pustím se do něj.

19.05.2021 4 z 5

Butik Astor Place Butik Astor Place Stephanie Lehmann

Velmi pěkná knížka. Obě dějové linky jsou velmi čtivé. Prostředí obchodního domu lákavé. Zajímavý pohled na počátek líčení a šaty žen. Co knihu ještě více vyzdvihuje jsou dobové fotografie.

30.01.2021 5 z 5

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Elena Favilli

Životní příběhy těchto skutečných žen jsou velmi inspirativní. Je hezké tímto způsobem ukázat dětem, že i přes nesnáze a za vynaložení úsilí mohou mnohdy dokázat i nemožné. V knize jsou příběhy žen známých i méně známých. Osobně bych jejich osudy rozpracovala alespoň do dvou stránek, takto je to velmi stručné. Ilustrace jsou skutečně velmi povedené. Neuvěřitelné pro mě bylo, že jsem se při čtení někdy ptala, v jakém století se mohl k této ženě někdo takto chovat a pak jsem se dočetla, že její třeba jen o deset let víc než mně nebo je i mladší. Neuvěřitelné, co některé z nás dokážou i přes to, jak moc jim život hází pod nohy klacky.

23.01.2021 4 z 5

Zahrada kouzel Zahrada kouzel Sarah Addison Allen

Tato kniha na mě čekala velmi dlouho a bože můj, proč jsem jí nečetla hned, jak jsem si jí koupila? To je ta kniha, kvůli které čtu. To je ta kniha, která ve mně i několik dnů po dočtení vyvolává chvění. Špetka magie, stále rodící jabloň, záchvěv větru, tajemné vůně květin očarující pochoutky... Milý, něžný příběh...

17.09.2020 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Okamžiky štěstí jsou pro mě příjemným překvapením. Jak vyprávění Veroniky, tak Jáchyma mě bavilo. Myslím, že je lepší začít číst Veronikou, alespoň mně to tak přišlo. Závěr byl sice jako z amerického filmu, ale mně to k těmto příběhům sedlo.

23.03.2020 5 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Co je pravda a co lež? Kdo je ten dobrý a kdo zlý? Každou chvilku budete sympatizovat s někým jiným a nakonec z toho budete totálně vyšťavení. Nemám ráda, když se na obálkách knih píše, pro fanoušky té které knihy je tato kniha určená. Mě třeba právě Zmizelá moc nezaujala, za to Dokonalý cizinec... Velmi čtivé, svižné, krátké kapitoly zvyšují napětí a nenechají vás přestat číst. Do samého konce nedokážete nic rozklíčovat a na poslední stránce už jen nevěřícně a unaveně civíte.

31.01.2020 5 z 5

Káťa a Škubánek Káťa a Škubánek Josef Lamka

Pěkné čteni pro děti na dobrou noc, poutavé ilustrace, vtipné příběhy a k tomu vzpomínka na večerníček a Jitku Molavcovou.

17.11.2019 5 z 5

Skóre Skóre Elle Kennedy

Tedy tak to byl nářez! Já snad začnu milovat hokejisty :-) Vážnê bomba! A jak je vidět, nebezpeční kluci jako Dean prostě frčí :-D

22.04.2017 5 z 5