Jane2016 komentáře u knih
Do knihy jsem se pustila s velkou chutí a neměla jsem vůbec problém se začíst. Naopak. Autor má tu schopnost, že čtenáře vtáhne do příběhu a nepustí ho, dokud se nedozvíme pachatele! Příběh má spád, nechybí v něm ironie a spouuusta nechutných detailů Sama jsem se kolikrát načapala, že čtu s lehce otevřenou pusou!
Sama za sebe musím říct, že Konzultant se mi dokonce líbil více než Kapka jedu! Pokud bude @tonda_mazac takhle stále zvyšovat laťku, tak se máme opravdu na co těšit!
Konzultanta doporučuji všemi deseti, pokud hledáte kvalitní českou detektivku, tak Vám doporučuji po knize sáhnout.
Nechápu, jak je to možné, že jsem od autorky Yrsy Sigurdardóttir ještě nic nečetla. Přiznám se, často jsem viděla ostatní bookstagramy, kde holky autorku četly, ale nějak jsem nenašla odhodlání k tomu, abych příběhy sama zkusila.
A zpětně si myslím, že by byla obrovská chyba, kdybych Yrsu jako čtenářka nepoznala. Kořist je totiž opravdu luxusní čtení. Něco podobného jsem dlouhou dobu nečetla.
Atmosféra knihy na mě dolehla prakticky hned v první kapitole. Zima, chlad a ztracená skupinka turistů v ledové pustině. Do toho všeho prolínající se hororprvky, které mě nutily číst s otevřenou pusou.
Jak jsem psala na začátku, Kořist je neobvyklá kniha, která si Vás ale velmi rychle získá svým spádem a napětím.
Dle mého názoru si Kořist nálepku Islandský thriller roku jednoznačně zaslouží a po dočtení nebudete zklamaní.
Sama jsem Yrsou unešená a chystám se na její minulou tvorbu, viz. Ticho, Katarze, DNA nebo na Černou díru.
Ah, tohle bylo tak krásné, voňavé a milé čtení, že jsem po dočtení poslední stránky měla chuť knihu přetočit opět na začátek a ponořit se do příběhu znovu.
Jako čtenáři se dostáváme do příběhu, který je plný vůní a parfémů. Společně s Anouk tvoříme nové vůně, zažíváme všechna dobrodružství a sledujeme její cestu. Samotné se mi moc líbilo, jak si Anouk šla za svým snem, přes všechny překážky pevně věřila svému snu a toho se držela. Silná a inspirativní hlavní hrdinka!
Kniha je romantická oddechovka a musím ji vřele všem doporučit! O to víc romantickým duším!
Velká škoda, že autorka nenapsala i další knihy. Už jsem zabrousila nadšeně na databázi knih, že budu mít co číst a ono ejhle! Zatím u nás autorka vydala jen tuto knihu. Tak uvidíme do budoucna. Pokud autorka přijde s další knihou, budu mezi prvními, kdo si ji přečte.
Musím se Vám přiznat, že jsem knihu přečetla během jednoho odpoledne. Kniha je tak hezky rozdělena do kapitol, že mě to nutilo číst pořád dál. A hlavně jsem potřebovala nutně vědět, jak to s malinkou Lucy dopadne!
V příběhu je správně dávkované napětí a nemusíte se bát nějakých vycpávkových částí. Naopak, zvrácený vrah čtenáře nenechá ani chvilku na pokoji.
Nadšeně jsem si rezervovala předchozí díly od autorky, protože jsem z její tvorby opravdu nadšená a jsem zvědavá na její předchozí knihy Dívka beze jména, Matčin hrob či Nečekané přiznání.
Z knihy jsem tedy velmi nadšená a musím Vám ji doporučit všemi deseti!
Tajemství v lahvi je opravdu nevšední a jedinečná kniha. Vypráví nejmenším čtenářům statečný příběh opravdové hrdinky. A vypráví ho nejen velmi obezřetně, ale i, pro děti, pochopitelně a citlivě.
S podobnou knihou jsem se za svůj život ještě nesetkala. Sama se divím, že jsem o Ireně Sendlerové nikdy předtím neslyšela. Ale o to víc na mě celý příběh zapůsobil a jsem si jistá, že na něj už nezapomenu.
Když jsem četla komentáře na databázi knih, jedna čtenářka uvedla, že by si knihu dokázala představit v povinné literatuře. A já nemohu jinak než souhlasit. Tento příběh by měl být rozhodně více znám, protože si to opravdu zaslouží.
Nemohu opomenout překrásné ilustrace, kterých je kniha plná. Sama jsem se během čtení těšila, jaká bude na následující stránce.
Poslední dobou čtu spoustu detektivek a nějaké to zpestření z tohoto žánru vítám s otevřenou náručí.
A kniha mi opravdu sedla. Příběh lehce plynul, během čtení jsem se ani jednou nenudila a ke konci jsem byla vlastně jen zklamaná z toho, že to vše končí a kniha není delší o nějakou tu kapitolu! Jednotlivé kapitoly jsou chytře vymyšlené a nutí čtenáře číst dál a dál.
Pokud máte rádi knihy, kde se hodně řeší vztahy či láska, tak Vám nemůžu jinak než tuto knihy vřele doporučit. Sama si myslím, že se ke čtení ještě někdy v budoucnu vrátím. A autorku velmi chválím za opravdu povedenou oddechovku.
Pro mě je tedy kniha velmi příjemným překvapením a musím Vám ji doporučit všemi deseti!
Dlouho jsem neměla takové pocity jako podočtení této knihy. Tichá bolest si jednoznačně svůj trefný název zaslouží. Protože tichou bolest jsem po čas celého čtení prociťovala i já sama.
Čtení je náročnější, dostáváme se do velmi neveselého a pochmurného příběhu. Milena, ačkoliv se zpočátku zdá, že má bezproblémový život se dostane do situace, kterou by nechtěl zažít nikdo z nás hádky, bolest, emocionální samota. A do toho manžel, který pro ni, dle mého názoru, absolutně neměl pochopení. Nesčetněkrát jsem kvetla z jeho chování a toužila do příběhu vstoupit a vše mu hezky vysvětlit za Milenu!
Příběh je napsaný opravdu poutavou formou a myslím si, že necelých 300 stran budete mít, stejně jako já sama, přečteno během chvilky.
Ačkoliv, jak jsem psala, se nejedná o jednoduché čtení, tak Vám musím knihu doporučit všemi deseti. Sama po dočtení pochybuji, že na tento příběh někdy zapomenu.
Ty chladné oči, druhá kniha, kterou jsem od autorky Scarlett Wilkové četla. Kdo četl autorčinu předchozí knihu s názvem Až uvidíš moře, asi už tuší, jak budu hodnotit tento příběh.
Kniha je totiž (opět) jedinečnou záležitostí, autorka má opravdu neskutečný talent a ten vyzařuje z každé jednotlivé stránky.
Samotný příběh Vás do sebe vtáhne prakticky hned, co otevřete knihu. Jako čtenáři se dostáváme do příběhu, který je protkaný válkou, okupací a strachem. Nejedná se o lehké čtení, ale o čtení na které naopak jen tak nezapomenete. Sama za sebe jsem neskutečně ráda, že jsem autorčinu tvorbu v posledním měsíci mohla takto literárně poznat, protože podle mě patří mezi velikány české literatury.
Příběh musím doporučit všema deseti a jsem si jistá, že se u mě objeví mezi nejlepšími knihami tohoto roku.
Příběh bohatství, moci, korupce a pomsty v současné Číně. Věta, kterou jsem si jednou přečetla a jistojistě jsem věděla, že si tento příběh musím přečíst. Pro mě je totiž tato mocnost neskutečně fascinující. A vesměs není moc knih, které by se touto problematikou zaobíraly.
Kniha je vyprávěna jako poutavý příběh ambiciózní dvojce, která se pustila do gigantického projektu vybudování logistické základny pekingského mezinárodního letiště. Společně s nimi poznáváme politickou a ekonomickou situace této země a zjišťujeme, jak to v dané mocnosti chodí.
Sama jsem příběhu propadla po první stránce a nestačila se divit, jak je v této zemi vše odlišné a děsivé. Co všechno musíte být schopni udělat pro úspěch. A taky to, že každý má svou cenu. Kniha je doplněna fotografiemi, které příběhu dodávají jistý šmrnc a díky nim si můžete jednotlivé postavy více přiblížit.
Celkově jsem z příběhu nadšená a myslím, že jej zařadím mezi nejlepší knihy tohoto roku.
Pokud hledáte skutečně zajímavý a nevšední příběh, který se odehrává na nevšedním pozadí, můžu Vám Čínskou ruletu jedině doporučit.
Jako by to bylo včera, co jsem přečetla autorky knihu Odbočka v lesích. Do dneška si pamatuji, jak jsem byla z celé knihy, a hlavně jejího závěru nadšená a těšila jsem se na autorčino další dílo.
A je to tady!! Kateřina Karolová přišla s thrillerem, který je stejně (a možná i o trošku více) skvělý jako její předchozí kniha.
Celý příběh Vám zamotá hlavu, často si budete spolu s hlavní hrdinkou říkat, jestli nejste blázni a celkově se necháte celým příběhem zmást. Věřte mi ale, že Jiné místo je skutečně skvělá a nezapomenutelná záležitost, kterou si chcete přečíst. A chcete ji mít ve své knihovničce. Já sama se na čtení chystám určitě znovu, ideálně někdy na podzim, když bude pršet, bude zataženo a mlha.
Kdo by nemiloval Julii Caplin. Sama jsem přečetla už poměrně dost jejích knih a musím říct, že se nikdy nestalo, že by mě někdy kniha zklamala. Ať už má oblíbená Čajovna v Tokiu nebo Domek v Irsku, všechny knihy byly skvělé a zahřály člověka u srdce. Nehledě na to, že kdybych měla někomu doporučit milou, romantickou oddechovku, autorka bude mezi prvními autory, na které si vzpomenu.
A ani S láskou z Riviéry není výjimka. Hned co knížku otevřete, dýchne na Vás atmosféra, kterou umí vytvořit jedině Caplin. To teplo, pohoda a spokojenost. Ah, těším se až se do knihy pustím v létě znovu.
Celý děj se odehrává na Riviéře plné sluníčka a moře. Přišlo mi, že v knize bylo opravdu málo částí, kdy jsem se neusmívala od ucha k uchu. Protože jak už od Caplin známe, s romantikou to opravdu umí.
Po dočtení jsem si slíbila, že si musím přečíst celou sérii S láskou a v knihovničce na mě už čeká S láskou z Říma.
Kolik zármutku je už příliš? První věta anotace, která stačila k tomu abych se nechala nalákat ke čtení. A víte co? Bylo to úžasné, už jenom samotné téma bylo tak zajímavé, že jsem knihu přečetla za pouhé jedno odpoledne.
Do příběhu jako čtenář vklouznete velice snadno. Nebo já to tak rozhodně měla. Hlavní hrdinka se totiž pohybuje v univerzitním prostředí. Píše svou závěrečnou práci o zármutku a snaží se pomoct profesorovi Thorstenovi. Vím, že je to trochu mimo téma, ale tato dívka používá v knize program SPSS. Tedy statistický program, se kterým jsem se sama prala dva roky na vysoké. A rozuměla jsem všemu, co dělala. Panečku to byl pocit! Konečně mi ta statistika k něčemu byla!
Příběh byl zajímavý, poutavý a nemůžu jinak než Vám ho doporučit všema deseti, i když je atmosféra tíživá a máte povětšinou pocit jako by na Vás někdo hodil těžkou deku, tak jsem si jistá, že nebudete z přečtení příběhu zklamaní.
Poslední dobou mě poměrně hodně baví číst knihy pro děti. Nevím, čím to je, asi se ve mně probouzí částečně mateřské pudy a velmi se těším až tyhle knížky budu číst mým cvrčkům Před pár lety jsem se vyžívala ve čtení pohádek mojí malé sestřeničce, ten pohled zvědavých dětských očiček, to nejde popsat slovy.
Petronie a Ptáčník je vzorová kniha toho, jak by měla dětská knížka vypadat. Nádherné ilustrace, všude plno barev a příběh, který bude podle mého názoru bavit každé dítě. Zápletka byla velmi originální, zajímavá a než jsem se nadála, tak mi ta zvědavá, veselá a chytrá holčička přirostla k srdci. A já společně s ní a jejími přáteli zažívala všechna dobrodružství.
Pokud hledáte skutečně pěknou a zajímavou knížku pro Vaše nejmenší, vůbec bych se nebála sáhnout právě po Petronii a Ptáčníkovi. Určitě nebude zklamaní!
Ah, nová detektivní série, u které jsem se modlila aby byla skvělá. A víte co? Byla ještě lepší, než jsem doufala! Sice je to tedy třetí díl, ale neměla jsem absolutně problém pochopit, co se v knize děje. Sem tam byly narážky, které jsem moc nechápala, ale to mi v pochopení příběhu vůbec nevadilo. Ba naopak. Obě předchozí knihy – Šifra a Hadí oči už mám na seznamu „Chystám se číst“ a v blízké době se k nim taky dostanu. A hned, co tyto dvě předchozí knihy přečtu, plánuju se na Sokolníka vrhnout znovu!
Příběh byl dokonalý. Dostáváme se do prostředí, ve kterém postupně mizí vysokoškolačky. Známe pohled jak detektivů, tak samotného pachatele. Toto mě neskutečně bavilo. Vidět, jak postupují vyšetřovatelé. A jak se děj vyvíjí na straně vraha. Způsob, kterým se vrah zbavoval svých obětí – za mě neskutečně originální, toto jsem v detektivkách ještě nečetla.
Za mě opravdu bombastická detektivka od autorky, která pracovala přes dvacet let u FBI a policejních složek. Dále dosáhla hodnosti kapitána, řídila útvar zvláštního vyšetřování a forenzních věd či má například zkušenosti jako policejní vyjednavačka. A toto lze podle mě v knize rozhodně poznat, ty zkušenosti a znalosti.
Fuuha, pokud někdy v budoucnu uslyším pojem výborné české fantasy, vzpomenu si na Čarodějku od jezera bohů od autorky Julie Borlové. Příběh byl magický, krásný a troufnu si tvrdit, že ho z hlavy jen tak nedostanu.
I když se kniha pyšní kategorií fantasy, myslím, že by jí ještě seděl štítek „oddechovka“ a „romantika“. Protože všechno tohle v knize najdete. Sama jsem knihu plánovala číst celý víkend, ale stalo se to, že jsem si ke čtení sedla a kniha mě tak zatáhladěje, že jsem ještě ten večer měla dočteno.
Hlavní hrdinka je sympaťačka, kterou si okamžitě zamilujete, její houževnatost, odvahu a paličatost. Spolu s ní se vydáte na cestu, která vůbec nebude jednoduchá, ale rozhodně bude stát za to!
Čili pokud máte rádi české autory a jste milovníci fantasy, tuto knihu Vám doporučuji všema deseti. Rozhodně nebudete zklamaní.
Uvažovali jste někdy nad tím, že to, jak se stravujeme má velký vliv na naše zdraví a naší celkovou pohodu? Já se nad tím začala zamýšlet, až po tom, co jsem jeden čas začala brát poměrně větší množství antibiotik, než by bylo zdravé.
A z knihy jsem si odnesla opravdu hodně poznatků. Věděli jste například, že:
„Každé sousto, které si dáte, buď bojuje s chorobami, nebo je přiživuje?“
„Rostlinná strava snižuje riziko srdečních chorob o 40 %?“
„Že 70 % imunitního systému těla se nachází ve střevech?“
A spoustu dalších zajímavostí, kterých je kniha plná.
Samotnou mě to donutilo se zamyslet nad tím, jak vypadá můj jídelníček, a o spoustě změnách, které provedu. Kniha je podána čtenáři jednoduše, takže se nemusíte bát nějakého vesmírného textu, naopak se můžete těšit na lidsky podaná fakta.
Pokud hledáte zajímavou knihu, která Vám pomůže ke zdravější formě jídelníčku, nemůžu jinak než Vám tuto knihu doporučit všemi deseti!
Zbožňuju thrillery nebo horory, ve kterých hrají hlavní roli děti. Nevím, proč tomu tak je, ale vždy mi to přijde o stupeň děsivější. Proto když jsem si přečetla anotaci Skrytých obrázků, věděla jsem, že tohle bude přesně něco pro mě.
Začátek příběhu nás seznámí s mladičkou Mallory, která dostane práci chůvy u jedné rodinky na bohatém předměstí. Teddy, klouček, o kterého se má Mallory starat, ale začíná kreslit podivné obrázky. Těch je mimochodem v knize opravdu spoustu a zaručuji Vám, že z nich budete mít husí kůži stejně jako já. Čím déle příběh postupuje, tím jsou tyto obrázky děsivější a děsivější. A my společně s Mallory odhalujeme celý příběh.
Celkově bych řekla, že příběh je něco na pomezí hororu a thrilleru čili pokud máte rádi oba dva žánry, garantuji Vám, že tohle Vás nadchne. Příběh nám postupně rozuzluje všechna svá tajemství. Sama jsem konec knihy musela dočítat s otevřenou pusou, protože takovýto závěr bych rozhodně nečekala.
Za mě úžasná kniha, kterou Vám musím doporučit všemi deseti.
Cestopisy a biografie totiž zbožňuji a vždy mám pocit jako bych autorovi při jeho cestě stála po boku.
A přesně tak tomu bylo i u této knihy. S autorkou jsme zažili cestu hned od samotného začátku, kdy se rozhodovala, zda se vůbec někam vydá, kdy se na cestu balila, i při cestě samotné. Styl, kterým je kniha napsaná mi sedl jak ulitý. Ta pokora, vděčnost a dobrodružství doslova sršelo z každé jednotlivé kapitoly. Navíc je kniha plná zajímavých fotek, takže se čtenář těší na každou další stranu už jen díky tomuto.
Musím se přiznat, že autorka cestu popisovala tak hezky, že i já jsem zauvažovala, zda bych cestu jednou v budoucnu neměla absolvovat taky. Myslím, že to člověka neskutečně obohatí.
Pokud máte rádi cestopisy, tento by Vás rozhodně neměl minout. Zvlášť pokud o cestě jako takové sami uvažujete, zde jsou ke konci knihy i skvělá doporučení. Jako například, jak si naplánovat cestu, ubytování, jídlo a pití či celková doporučení autorky.
Příběh jsem četla pár týdnů zpátky, ale děj si živě pamatuji ještě dnes. Thrillery obecně mám velmi ráda, najdou se takové, které sice přečtete jedním dechem, ale po měsíci už si nepamatujete děj. Penzion je ale úplně jiná pohádka. Jde o příběh, který dočtete s pusou dokořán a budete chtít ještě!
Příběh je hlavně v začátku zamotaný, nebudete vědět, co se děje a hlavně proč. Věřte mi ale, že jak budete číst dál a dál, vše Vám postupně začne dávat smysl.
Pokud máte rádi thrillery, tak tento je opravdu kvalitní a věřím, že nebude zklamaní. Ba naopak. Sama si myslím, že jsem Penzion nečetla naposledy, protože pro mě je to jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy četla. A to bez nadsázky!
Tohle bylo tak milé a vřelé fantasy, že pokud máte rádi tento žánr, podle mě budete více než nadšení.
Hned na začátku příběhu se společně s hlavními hrdiny dostáváme do pohádkové příběhu, kdy je se Arek nedopatřením dostane na trůn a jeho přátelé jsou na této dobrodružné cestě po jeho boku. Snaží se mu pomáhat s novým údělem, a i když to povětšinou není jednoduché, pomáhají s čím se dá.
A samozřejmě, jak už sama anotace napovídá, jde zde o příběh lásky. Takové, nad kterou se budete potutelně uculovat. Naši dva hrdinové se k sobě snaží stále najít cestu, ale není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Tato linka byla pro mě ta nejhezčí a nutila mě číst dál a dál. Potřebovala jsem totiž nutně vědět, jak to mezi nimi dopadne!
Líbilo se mi prostředí ve kterém se celý děj odehrával, něco mezi pohádkou a fantasy. Pro mě nezvyklé, ale velmi příjemné prostředí.
Knihu tedy doporučuji všemi deseti. Pokud budete hledat fantasy příběh ve kterém je ale špetka romantiky, tak bych se vůbec nebála sáhnout po tomto příběhu, protože podle mě rozhodně nebudete zklamaní.