Jara.v Jara.v komentáře u knih

Kočka, která viděla hvězdy Kočka, která viděla hvězdy Lilian Jackson Braun

jako vždy příjemné čtení. Tenhle díl nebyl úplně top z celé série, ale i tak to bylo fajn čtení jako vždy.

16.11.2022 4 z 5

Tisíce metrů ode dna Tisíce metrů ode dna Jasmin Schreiber

Tak jsem právě dobrečela tuto knihu. Velice čtivý příběh plný smutných vzpomínek a vyrovnávání se smrtí. Je to vlastně zpověď dvou lidí, kteří ztratili někoho velmi blízkého a cítí odpovědnost. Ale na druhou stranu tam bylo i několik velmi vtipných scén, které celý příběh odlehčily. Jsem ale ráda, že jsem si knihu přečetla.

13.06.2022 4 z 5

Návrat Návrat Anne Jacobs

Jako vždy napsáno velmi čtivě, ale tohle pokračování mě úplně nezaujalo. Možná tím, kam to všechno směřuje. Nejtemnější období německé historie v podobě Hitlera a nenávist k židům. Tohle období nemám ráda a ovlivňuje to i moji náladu při čtení. Ale už mám doma předchozí díly a tak chci mít sérii úplnou.

30.05.2022 3 z 5

Anatomie strachu Anatomie strachu Benjamin Black (p)

Další kniha do čtenářské výzvy, ale taková nemastná, neslaná. Styl psaní mi nevadil. Četlo se mi to docela dobře, ale celý ten případ byl takový já nevím. Nezaujalo mě to.

25.04.2022 2 z 5

Falešná kočička Falešná kočička Naďa Horáková

Tři příjemné a dobře propracované kriminální případy z Brna, které spojují vyšetřovatelé z jedné služebny. Bavily mě všechny tři a klidně bych zvládla ještě další. Ani jsem nečekala, že to bude tak příjemné čtení.

02.03.2022 4 z 5

Kočičí host Kočičí host Takaši Hiraide

Jako milovnice koček jsem se na knihu těšila, ale nijak zvlášť mě nezaujala. Velice melancholické...

13.01.2022 2 z 5

Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

U téhle knihy jsem docela rozpačitá v hodnocení. Byly tam zajímavé pasáže, ze e kterých se člověk i poučí, ale většinou mi to přišlo jako změť dlouhosáhle popisovaných příhod a psychických stavů věčně nevyrovnané Liz. Nejvíce se m iasi líbila část Indie, ale až ta druhá polovina a pak část Indonésie. Bylo zajímavé sledovat v průběhu čtení změny v povaze Liz. Ale spíš jsem se knihou protrápila.

08.09.2021 1 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Klasická červená knihovna se zaopatřeným sympaťákem s životní tragédií a chudší naivnější dívkou, kde se nakonec potvrdí pravidlo „a žili šťastně až do smrti“. Slza se sice chtěla vytlačit ven u posledních stránek, ale nakonec se mrška zase vrátila. Dávám jednu hvězdičku navíc za občasné lehce vtipné pasáže.

19.08.2021 2 z 5

Musím to vědět Musím to vědět Karen Cleveland

Dobrá kniha se skvělým otevřeným koncem.

08.03.2021 5 z 5

Prodaná Prodaná Zana Muhsen

Tak po téhle knize jsem měla i noční můry. Emotivní a dech beroucí vyprávění toho, co se skutečně stalo. Dalších slov snad asi není potřeba.

08.03.2021 4 z 5

Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Je škoda, že tahle kniha nebyla delší. Příběh Bree mě moc bavil a zasloužila by si více pozornosti. Bylo to velice čtivé a poutavé a zcela jiný úhel pohledu.

08.03.2021 5 z 5

Mysterium tremendum Mysterium tremendum Sebastian Rainer

Knihu jsem si koupila na základě příběhu jejího vzniku a lákalo mě to. Kniha mě ale po několika stránkách přestala bavit a nedočetla jsem.

05.03.2021

Panský dům a jeho dědictví Panský dům a jeho dědictví Anne Jacobs

Třetí díl mě už tak nenadchl a spíš jsem ho dočetla, abych věděla, jak to celé dopadne. Prostředek knihy se neuvěřitelně táhl a konec byl zase tak rychle zakončený, že jsem jen kroutila hlavou. Ale celá trilogie je celkově moc povedená.

05.03.2021 4 z 5

Šepoty v písku Šepoty v písku Barbara Erskine

Erskinovou prostě miluju. Píše poutavě a zrovna tahle kniha z prostředí Egypta mě bavila moc.

04.03.2021 5 z 5

Emma Emma Jane Austen

Jane Austenová mě prostě baví. Další kniha, kterou jsem přečetla s nadšením. Příběh se trochu chvílemi táhne a jedna postava mi lezla na nervy, ale celkově mě to pobavilo a určitě si přečtu další příběh od skvělé Autstenové.

04.03.2021 5 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Moje první zkušenost s autorem a asi i poslední. Bylo to docela čtivé, ale nezáživné. Příběh tří kamarádek, který se odehrává během jednoho týdne a završuje se víkendovým slučákem se spolužáky. Anotace i propagace lákala na trochu jiný příběh a myslela jsem, že i vtipnější.

07.10.2024 3 z 5

Když zpívají labutě Když zpívají labutě Roman Cílek

Příjemné kriminální povídky. Nenašla jsem žádnou, která by mě bavila více nebo méně. Líbilo se mi, že případy jen vyřešili, ale už tam nejsou zmínky o trestech za zločiny. Každý ať si udělá vlastní názor, co si kdo zaslouží.

18.09.2024 5 z 5

Když se rojí smrt Když se rojí smrt Jarmila Pospíšilová

Nejdřív představení postav a nástin potenciální oběti i podezřelých. Druhá část už je o vyšetřování vražd. Chvílemi se vyšetřování až příliš táhlo, ale podezřelí mě překvapili. Alespoň u té hlavní vraždy. Nečetlo se to špatně a určitě vyzkouším i další knihy od autorky.

09.09.2024 4 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Nečekala jsem nic duchaplného a rozhodně mě kniha nijak nepřekvapila. Ale jako docela vtipná oddechovka se to dalo číst.

03.09.2024 3 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Velmi čtivá a opět zajímavá kniha. Pan doktor působí sebejistě a svérázně, což je na místě v rámci jeho povolání. Ne úplně souhlasím s některými názory, ale zase s některými souhlasím plně. Není to tak působivé čtení jako ostatní knihy ze série, ale i tak jsem se dozvěděla spousty zajímavých věcí. Hlavně v kapitole 4 to byl chvílemi slušný nášup. Celkově je rozhovor milý a krásně plyne. Rozhodně jsem se nenudila - i něco k smíchu se tam našlo.

30.08.2024 5 z 5