Jara.v komentáře u knih
Moje první zkušenost s autorem a asi i poslední. Bylo to docela čtivé, ale nezáživné. Příběh tří kamarádek, který se odehrává během jednoho týdne a završuje se víkendovým slučákem se spolužáky. Anotace i propagace lákala na trochu jiný příběh a myslela jsem, že i vtipnější.
Tak to byl masakr. Lucku prostě žeru a upřímně se divím, že PCT nejen přežila, ale celkově zvládla. A je to napsané tak, že bych se hned vydala na trail taky. Občas jsem se až dusila smíchy. Lůca si to prostě napsala po svém a jak to cítila. A to oceňuji. Mám doma všechny její knihy a už se nemůžu dočkat, až si přečtu další.
10 povídek, které byly psané pro mě zvláštním způsobem. Nečetly se špatně, ale přišly mi nedotažené. Některé části byly rozebrány do podrobností, ale najednou se děj stočil jinam a vše rychle skončilo.
Knih povídek o skvělých detektivech z Písku. Líbí se mi ironie a vtip v příbězích. Případy nejsou přehnané a ukazují klasickou detektivní práci. Beru to jako odpočinkovou literaturu u které se zasměju a někdy dokonce odbourám smíchy, protože některé hlášky a štengrování mezi policisty i pachateli stojí za to.
Asi se budu opakovat, ale každý díl mi přijde propracovanější. Během čtení jsem si dokonce vybavila knihy od Jeffery Deavera a jeho případy s Lincolnem Rhymem. Je to čtivé a přitom silně emocionální. Zvlášť pouto mezi dvojčaty Josie a Trinity. A popravdě jsem vůbec neodhadla Alexe. Skvěle napsané.
Kdybych to měla číst, tak bych to nedala, ale jako audiokniha to bylo mnohem lepší. Vilma Cibulková je opravdu dobrá. Příběh vypráví o tvrdé době na Ostravsku a Karvinsku. Horníci měli těžkou robotu a celkově si doba žádala své oběti. Krajina, postavy a jejich pocity byly popsány velmi věrohodně a do děje se dalo bez problémů vcítit. Je to napsané opravdu čtivě, ale to masové nadšení bohužel až tak nesdílím.
Neurazí, nenadchne. Příjemné povídky z dob četnictva v Písku a mnohdy i trochu vtipné. Ale případy nebyly tak poutavé, jak to pan Beran obvykle umí.
Příjemné kriminální povídky. Nenašla jsem žádnou, která by mě bavila více nebo méně. Líbilo se mi, že případy jen vyřešili, ale už tam nejsou zmínky o trestech za zločiny. Každý ať si udělá vlastní názor, co si kdo zaslouží.
Tuhle sérii miluju a každý díl je lepší a lepší. Josie je jako detektiv profesionálka, ale zároveň můžeme sledovat i její soukromý život a jak se snaží vypořádat s minulostí. V tomto díle byl ten boj patrný snad nejvíc. Má ale oporu ve svém příteli a parťákovi Noahovi a také ve svých věrných přátelích a nově objevené rodině. Vrhám se hned na další díl.
Asi nejsem úplně cílová skupina, ale musím přiznat, že kniha byla čtivá díky krátkým kapitolám. Ale bohužel mě to nenadchlo tak, jak jsem si přála nebo se těšila. Možná to zkusím později ještě jednou.
Příjemná oddychovka, kterou jsem přečetla takřka na jeden zátah. Je zajímavé sledovat, jak lidé, aby unikli realitě a také každodenní nudě, navazují povrchní přátelství a předstírají. Jak je pro slušný život důležité mít určité finanční zázemí.
Kniha mě bavila a Jane Austenová mě asi nemůže zklamat. Přesto je mým favoritem Pýcha a předsudek a Rozum a cit.
Tuto knihu jsem si četla až po delší odmlce, ale hned jsem si vzpomněla na všechny členy rodiny Melzerových. Nástup rasové nesnášenlivosti vůči židům a totální ignorace některých Němců je až neuvěřitelná, ale víme, že se to dělo a kam to až zašlo. Je hezké sledovat, jak se některé postavy vůbec nemění. Bylo to čtivé a jsem zvědavá na další díl.
Nejdřív představení postav a nástin potenciální oběti i podezřelých. Druhá část už je o vyšetřování vražd. Chvílemi se vyšetřování až příliš táhlo, ale podezřelí mě překvapili. Alespoň u té hlavní vraždy. Nečetlo se to špatně a určitě vyzkouším i další knihy od autorky.
Kniha má trošičku pomalejší rozjezd, ale postupně je kniha velmi čtivá. Postavy jsou sympatické, Kett zvládá roli otce skvěle. Jen jeho děti mi přijdou až příliš rozverné. Nicméně rozuzlení dává šanci dalším dílům a určitě si je přečtu. Příběh na pozadí je velice zajímavý a jsem zvědavá, jestli se podaří jej vyřešit.
Nezbývá než dát plný počet hvězdiček. Skvělé detektivní případy se skvělými vyšetřovateli v duchu reálné policejní práce. Studnička, Mach, Karas, Čtveráková a další jsou úžasná parta a dost jsem se pobavila. Kniha je psaná volnou mluvou, jak se mezi sebou asi normálně policisti baví. Případy nejsou popisovány nijak brutálně, ale tak, jak to prostě je.
Nečekala jsem nic duchaplného a rozhodně mě kniha nijak nepřekvapila. Ale jako docela vtipná oddechovka se to dalo číst.
Velmi čtivá a opět zajímavá kniha. Pan doktor působí sebejistě a svérázně, což je na místě v rámci jeho povolání. Ne úplně souhlasím s některými názory, ale zase s některými souhlasím plně. Není to tak působivé čtení jako ostatní knihy ze série, ale i tak jsem se dozvěděla spousty zajímavých věcí. Hlavně v kapitole 4 to byl chvílemi slušný nášup. Celkově je rozhovor milý a krásně plyne. Rozhodně jsem se nenudila - i něco k smíchu se tam našlo.
Odpočinkové a nenáročné čtení. Předchozí díly mě bavily, ale tady jsem se nejdřív nemohla začíst. Ale nakonec se to docela příjemně rozjelo. Je škoda, že nevydají další díly této série.
Nevím, jak na tuhle knihu reagovat. Bavila mě? Nevím. Zajímá mě další osud Sage? Ne. Téma zneužívání a následného vydírání je problém, ale tady to na mě nemělo takový efekt, jaký by si zasloužil. Zato pasáže, které nebylo potřeba rozepisovat se zase vlekly. Nejvíc se autorka vyřádila na milostném aktu. Panické ataky Sage byly pochopitelné, ale přišlo mi to pořád dokola. Jen ten konec to trochu rozsekl a dalo se to očekávat. Hlavně je potřeba napsat další díly, tak aby bylo o čem.
Úchvatná kniha plná fascinujících informací ze života pilota. Pan Hecl je sympaťák a Martin Moravec pokládá jako vždy správné otázky. Tolik zajímavostí, co jsem se dozvěděla. Wooooow. Smekám před umem pilotů a jsem z generace, pro kterou jste pořád Páni Piloti. Tato kniha i další ze série hltám jedním dechem.