Kája_14 komentáře u knih
Za mě jeden ze slabších dílů, ale nezklamal mě. Aelin si snaží sjednat respekt a zároveň vyhrát bitvu nad zlem, které se blíží. Naštěstí má při svém boku milujícího a zároveň smrtícího Jeřába, Adiona a Lysandru, také se přidá úžasná Manon se svou třináctkou (já ty postavy prostě zbožňuju). Nechybí tomu sem tam napínavý děj a konec nás opět rozdrtí... potřebuju další díl!!
Parádní kniha kde najdete skoro všechno: romantickou část, popis bitvy, různé strategie a nezaměnitelný popis postav a krajin ve kterých se Sarah vyloženě vyžívá. Miluju a vřele doporučuji!!
Toto je přesně moje kniha a za mě z celé série nejlepší. Užívala jsem si vztah Feyre a Rhysanda a ráda jsem poznala nové postavy z Nočního dvora, bez kterých by to prostě nešlo a jsou pro mě srdeční záležitostí.
Nechápu že tohle mají děcka jako povinnou četbu, ano chápu je to Neruda, ale kniha se mi četla strašně špatně... takže to není opravdu pro každého a rozhodně bych to nedávala k maturitě.
Absolutně doporučuji tuto knihu, je to zase jiná fantasy než na které jsme zvyklí. Hlavní hrdinku Brex si hned zamilujete a ještě více fešáka Warvicka zvláště když zbožňujete Jasona Momou, prostě naprosto skvělá dvojice. Líbí se mi nápad jako prostředí věznice, která je taky s postavami uvnitř fantasticky popsaná. A věřte mi...nedokážete se odtrhnout od knihy!
Sarah opět ukázala že je skvělá spisovatelka, děj a postavy popsala tak že máte pocit jako by jste to sami prožívali. První díl je sice dobrý ale kdo je tým Rhysand bude se mu to líbit až od druhého dílu takže já upřímně jsem první díl přečetla jenom aby mě to uvedlo do děje. Každopádně doporučuji celou sérii.
Za mě úžasná kniha stejně jako první díl, který jsem taky nemohla odložit...
Brexley toho přežila opravdu hodně a postupně přichází k pravdě a neví komu má věřit, do hry se vrátí známý Warwick Farkas, kterému nikdy nechybí drzá poznámka nebo něco čím by Brex vytočil. Objeví se i nové postavy a věřte mi hned si je zamilujete, ale také staří známí se vrátí na scénu jako střelený Opie a Mrňouska a nebo můj oblíbenec Zander. Děj vás naprosto vtáhne a okamžitě chcete další díl, takže hurá do Mrtvé říše!!!!
Říká se nesuď knihu podle obalu, ale když jsem viděla tuhle knihu nemohla jsem odolat. Za mě fantastická kniha, ačkoliv to není typická fantasy jako ty, které čtu. Ovšem nemohla jsem se od knihy odtrhnout: skvělé propojení lidí s draky, úžasné postavy a milostná zápletka mezi Violet a Xadenem, kterého jsem si hned zamilovala (možná proto jsem nejradši četla strany s Xadenem, Violet a jejich hádkami a pošťuchováním). Kniha má napínavou dějovou linii a jelikož jsem blázen do těchto věcí, bavilo mě popisování bojů a strategické myšlení při hodinách Analýzy bitev. A o tom konci ani nemluvím-už aby byl druhý díl.
Co na tuto knihu říct. Příběh o zahořklém a protivném starém muži, a není divu že takový je, ze začátku nechápete proč se tak chová a kapitoly jsou zdlouhavé. Po pár kapitolách z jeho minulosti vám dojde proč takový je a začnete s ním soucítit. Dojemný, zčásti vtipný příběh vás dožene k slzám a dobrému pocitu, že jste jí vůbec začali číst. Moc tuto knihu doporučuji.
Je to jedna z mála klasik, co mě ohromila. Tato kniha není pro každého a myslím, že proto je tak zvláštní. Kniha popisující lásku, nenávist, pomstu a nezapomenutelné lidské vztahy. Za mě u této knihy jsou dva typy čtenářů, ti co si tuto knihu zamilují a ti co se zastaví v půlce a přestanou ji číst. Jsem ráda, že jsem se přiklonila k prvnímu typu.
(SPOILER) Druhý díl Půlměsíčního města byl.....dobrý. Očekávala jsem od toho víc, jelikož je to od Sarah J.M. Děj má zajímavou zápletku nemluvě o románku mezi Bryce a Huntem ovšem v této knize je vše zdlouhavé, ano je to napínavé a konec je zdrcující ovšem čekala jsem víc.
Jednoznačně jedna z nejlepších fantasy knih, kterou jsem přečetla. Sarah J. Massová je skvělá spisovatelka, a ujistila mě i touto knihou.
Rod země a krve....co na to říct, zápletka
o vyšetřování je skvělá . Do poslední chvíle nevíte kdo to udělal a přesto to máte přímo před nosem. Ovšem ani romantická část nesmí chybět, určitě doporučuji.
Prostě úžasné...
Pokračování velmi krásné knihy Černá čarodějka mě zaujala natolik že jsem nevěděla kdy přestat. Myslím si, že tato fantasy kniha má vše co musí mít. Je napínavá, v některých chvílích mě i velice šokovala. Romantická zápletka Yvana a Elloren samozřejmě nesmí chybět. U knihy máte prostě pocit jakoby se všechen čas zastavil, a jediné co existuje jste vy a kniha.
(SPOILER) Nemám slov... kniha skvěle napsaná. Přiznávám že začátek je takový zdlouhavý, ale z půlky když se přidali Jaren a Naari bylo to skvělé. Pořád se něco dělo, samé překvapení a nechyběla ani romantická část, u které si říkáte: Dejte se už konečně dohromady!! Ale ten konec...... To bylo něco neuvěřitelného, nemohla jsem se z toho vzpamatovat. Proto se těším na druhý díl, který bude určitě skvělý.
Tato kniha mě velmi překvapila, přiznávám že ze začátku mě moc nebavila. Elloren žila ve lžích, a v půlce knihy zjistila na čí straně má být. Ale potom se to rozjelo, bylo tam vše co má v knize být: něco napínavého, romantického, smutného atd. Trochu mě ale mrzí ten konec, že to bylo otevřené pro to se těším na další díl. Knihu doporučuji všem milovníkům fantasy.
Tato kniha byla moje první kriminálka a velmi mě potěšila. Byla skvělá a napínavá od začátku do konce a u vyobrazení Evina života dosti šokující a ještě více když vám dojde že se to skutečně děje. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a těším se na další takovéto knihy.
(SPOILER) Tohle byla neskutečná kniha. Přiznávám že spisovatelka některé věci až moc zbytečně popisovala, ale to je jediné co bych tomu vytkla. Bylo to vzrušující, napínavé od začátku do konce a i když konec nedopadl úplně vyřešeně jak jsem si představovala, dopadl i přesto skvěle. Já osobně jsem si zamilovala Sela i když na začátku to byl velký egoista tak od půlky jsem ho začala zbožňovat, nejen jak nakonec pomohl Bree ale celkově mě překvapil.
Skvělá kniha, doporučuji.
Nádherná kniha, která vás donutí brečet. Nejhorší na tom ale je to že vše co je v knize vyprávěné o rakovině je bohužel pravda... Autor měl skvělou myšlenku na knihu, a povedla se mu neskutečně. Děkuji za tuto knihu.
Krásná sbírka básní... některé jsem ani neznala ale všechny básně byly krásné. Já tedy osobně nejsem zvyklá na některá zastaralá slova nebo výrazy, proto jsem to musela číst vícekrát a zhlédnout film Kytice, která je také naprosto úžasná...
Je to krásný, dojemný příběh který by si měli přečíst všichni, film je také velice krásný. Mě se líbil více film ale jen proto že mi v knize vadila ta nespisovnost.