kaja77 kaja77 komentáře u knih

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha se mi moc líbila. Skoro vsech postav mi bylo hrozně líto, nejvíc asi paní Dobrovolné, litovat jsem nedokázala nespokojenou Alenu, milenku Rebeku a prostitutku Lindu). Po přečtení mám pocit že jsem nejšťastnější a nejsokojenejsi osoba. Hodně mě bavila i ta provázanost postav a "náhody" při kterých je svádí osud dohromady. Vyloženě jsem čekala kdo zase koho potká. Mohu všem doporučit

18.09.2016 5 z 5

Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

kniha se mi líbila, příběh byl plný vůní, obrazů a pocitů... co přesáhlo moje chápání byla poddajnost tolerantnost a ohleduplnost Grety jako manželky. Bylo neuvěřitelné co vše byla ochotná tolerovat a podřídit se ....

16.09.2016 3 z 5

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

moc pěkné čtení. lidi kdysi žili v šílených podmínkách.

10.09.2016 5 z 5

Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Přiznám se, že jsem preskakovala politicke debaty, divila se spokojene lady maude, které ke štěstí stačilo moci kdykoli Walterovi vjet jazykem do ust a odepnout mu poklopec, ale nakonec jsem knihu dočetla, protože jsem byla zvědavá jak dopadne osud jednotlivých postav. Co je nesrovnatelně jiné dnes a tehdy je vnímání svobodných matek.. .. Tehdy to měly ženské opravdu hustý

09.09.2016 3 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

přiznám se že první knihu roberta galgraitha jsem četla proto, že jsem hltala harryho pottera. jednoznačně mně ale tato třetí detektivka v řadě bavila nejvíc. jsem nezkušený čtenář detektivek, a proto mně samozřejmě nenapadlo, kdo je oním šílencem, který ohrožuje ženy v Londýně. bavilo mně to velmi až do konce knihy. uznávám, že konec přišel po všech peripetiích jaksi najednou. vypadalo to jako kdyby dal literární agent r. galbraithovi pokyn - "tak už to ukonči, synu" a on to teda provedl.

29.08.2016 5 z 5

Golet v údolí Golet v údolí Ivan Olbracht (p)

libilo se mi to moc. zvlášt první dvě povídky o bajnyšovi a ta o mikvi. to byl koncert. úplně jsem si to představovala. poslední povídka byla pro mně nejméně poetická, ale byla zajímavá co do faktů.

27.08.2016 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Jsem ráda že k nám ještě nedorazilo to šílené angažovane mateřství brr. Jinak kniha ctiva,jako vše od autorky.

15.08.2016 4 z 5

Osamělá holubice Osamělá holubice Larry McMurtry

nikdy bych si nemyslela, že budu číst knihu s tématikou divokého západu. překvapila jsem sama sebe tím, jak moc mně to bavilo, překvapila jsem sama sebe tím, jak moc jsem na děj myslela jen tak během dne a jak se mi o tom co jsem četla zdálo. bylo to prostě bezvadné. všem můžu ten příjemný zážitek jen doporučit.

11.08.2016 5 z 5

Hermafrodit Hermafrodit Jeffrey Eugenides

bezvadná kniha. moc dobře se mi četla. opravdu jsem se bavila při popisu života babičky a dědy ve staré vlasti i pak, kdy přijeli do Ameriky jako emigranti. vyloženě můj šálek kávy všem mohu naprosto doporučit

03.08.2016 5 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

líbilo se mi to opravdu moc. když jsem knihu dočetla seděla jsem jako pecka a jen tak koukala "do blba". nádherný příběh, nádherné vztahy mezi otcem a dcerou, bratrem a sestrou apod. bylo to takové jemné, něžné a v kontrastu k tomu drsná válka. po přečtení knihy mám hroznou chuť jet do sant malo a přečíst si j.verna :)

13.07.2016 5 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

kniha byla zajímavá do chvíle kdy se změnila v erotic magazín :) jinak poměry v leningradu apod to bylo velmi čtivé. pak se to jaksi zlomilo v popis sexuálního styku v chatce, v lese, na mezi, u řeky....

23.06.2016 3 z 5

Kolo štěstěny Kolo štěstěny Ken Follett

to nebyla kniha to byla telenovela se vším všudy. byl tam megapadouch, dáma co všem vládne, velmi kladný hrdina a všecko to dobře dopadlo. ale bavilo mně to a to hodně :D

23.06.2016 4 z 5

Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

tak jsem si to užila že mně to až překvapilo. bylo to relaxační, přitom objevné a místy fakt dobrodružné. způsob jakým laponci popravovali zajatce mně naprosto dostal ... strašné. všem mohu jen doporučit

18.06.2016 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

kniha mně v podstatě bavila, ale čekala jsem víc. přiznám se, že jsem zpočátku tápala v tom kdo je kdo... chvílema jsem měla pocit, že se příběh dost vleče. byla jsem ale zvědavá kdo je vrah :) tak jsem to překonala a dočetla.

03.06.2016 3 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Bylo to bezvadné čtení, úplně jiná kultura, zvyky. moje fantazie jela na plné obrátky, když jsem četla o kimonech, která si gejši oblékají, o svátku sakur, o Gionu .. z mně paráda mohu jen doporučit

29.05.2016 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

nikdy jsem nepřečetla detektivku, začala jsem touto knihou a tak strašně jsem se bála jít v noci na wc :) všude jsem cítila toho zlouna Jurka Waltra. bylo to perfektní dávám plný počet bodů

28.04.2016 5 z 5

Matylda Matylda Roald Dahl

synovi - 8,5roku se kniha moc líbí. chvílemi až řehtá smíchy. já na to koukám okem dospěláka a tak mi to přijde takové přitažené za vlasy - hlavně tedy postava ředitelky Kruťákové :) pro děti je ale kniha bezva

28.04.2016 4 z 5

Jih proti Severu 2 Jih proti Severu 2 Margaret Mitchell

prostě klasika, bezvadná, romantická, za mně nemá chybu

24.04.2016 5 z 5

Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

četla jsem to už několikrát a vždycky si to maximálně užiju

24.04.2016 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

celkem jsem zklamaná. čekala jsem víc. tu knihu obchází pověst něčeho super a ono jedna červivá bytost ... a ten konec byl vyloženě přitažený za vlasy.

24.04.2016 3 z 5