Kaši_books Kaši_books komentáře u knih

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Ana Huang

Jsem fanouškem celé série Twisted.. každá dvojice mě zaujala něčím jiným a i když tenhle styl psaní u všech dílů je dost podobný se spoustou klišé (jako upřímně, hate to love linka je prostě oblíbená, mafiáni, kamarádi sourozenců apod. Tohle vše přece chceme číst, jinak bychom si ty knížky nekupovali).. na Jules a Joshe jsem se moc těšila. Jejich počáteční nenávist, urážky, sarkastické poznámky byly prostě skvělé. Dost jsem se u knížky nasmála a ikdyz jsem věděla že to dobře dopadne, tak některé zvraty mě zasáhly. Ana Huang to prostě umí

12.01.2025 5 z 5

Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Super fantasy s romantickou linkou a zajímavým fantasy světem. Akce a napětí není moc, ale knížka je skvěle napsaná a čte se doslova sama. Příběh krásně plyne a dokáže určitě zaujmout i čtenáře, kteří s fantasy začínají.
Arwen je zajímavá hrdinka , která mě bavila svou oddaností k rodině a zároveň síla a odvaha, kterou v sobě postupně nalézala. Trochu mi ovšem neseděly její obraty v názorech, které byly doslova každou chvíli a šíleně dramatické. Linka hate to love super, ale Arwen opravdu skáče ve svých pocitech ze stavu úplného poblouznění do nenávisti a zase zpět do touhy a opět do nechuti. Bylo to pořád nahoru a dolů tak extrémně, že mě to trochu rušilo.
Kayne je skvělý záporák se vším co má mít. Většinu času jsem mu fandila a doufala, že to konečně i Arwen pochopí. O to víc mě mrzel závěr mezi nimi. Nebudu spoilerovat, ale trochu porozumění ze strany Arwen by se hodilo.
Vývoj se mi moc líbil, včetně ujasnění původu hrdinů a objasnění jaký osud Arwen má předurčený.
Kniha je krásně napsaná, čte se to jedním dechem. Chemie mezi postavami, dialogy a jejich flirtování je super. Druhá část knihy má v sobě i více napětí a akce a i přesto, že kniha má otevřený konec připravený pro další díly, byla jsem s koncem spokojená. Uzavřel se tím jeden okruh, většina toho, co jsem chtěla vědět bylo vysvětleno a já se moc těším na další díly, kam se bude tenhle příběh ubírat.
Závěrem- vážně jejich jediná intimní chvíle skončí takhle??? :)

09.01.2025 4.5 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Kde začít…. Bohužel musím říct, že mě kniha nějak neslovila. Miluju knihy od L.J.Shen- četla jsem její celou sérii Hříšníků, Zlomenou princeznu a Mizeru (na Netvora už se moc těším)a všechny byly do puntíku fantastické. Ovšem tady to nefungovalo. Pravda poslední třetina knihy byla zajímavá, některé zvraty jsem opravdu nečekala, ale i tam jsem narazila na spoustu rušivých míst. Knížka je napsáno z pohledu obou hrdinů, což mám moc ráda.
Frankie jako hlavní hrdinka mi nesedla. Dokázala jsem pochopit, že měla určitou výchovu, ale byla tak upjatá. Její chování se z naivní, hodné, poslušné holky obrátilo ve vzpurnou, ale hned na to opět na naivku. Stejné to bylo u vztahu s otcem, který za spousty let v ní zakořenil poslušnost a úctu k rodině a tradicím a najednou během chvíle to zmizelo a byli na nože (mírně řečeno).
Wolfe mi nevadil. Věděla jsem, že za jeho chováním se bude skrývat příběh.
Celá myšlenka té knížky mi se mi líbila- příběhy rodin z různých vrstev, boj o moc, mafiánské prostředí smíchané s politikou, tradice, hate to love linka, ale ten styl mi tentokrát nesedl. Bohužel z dosud čtených od L. J. Shen, je za mě tahle její nejslabší.

09.01.2025 3 z 5

Můj první tanec Můj první tanec Nicola Yoon

Kde začít..... Mám spoustu různých emocí, které se minulý celou knihou a díky tomu ode mě dostává 5*. Knihu jsem dostala jako E-knihu od Palmknihy jako dárek. Musím říct, že i přes vysoké hodnocení mě anotace nezaujala natolik, abych si knihu pořídila na vlastní popud, a udělala bych velkou chybu. Na začátku jsem se nemohla začíst do děje než jsem si zvykla na styl psaní autorky (je to má první kniha od ní), krátké kapitoly, které ale pomohly, aby příběh být čtivý, poutavý a měl to správné tempo. Následně jsem se ponořila a nemohla odtrhnout a neustále se usmívala - ačkoliv nejsem cílová skupina, tak YA knihy mám ráda a vztahy a komunikace v partě Evie byly skvělé. Myšlenky, pocity, chaty, rozhovory, vše mě moc bavilo- bylo to vtipné, roztomilé a k zamyšlení. To vše se primárně v závěrečné části knihy změnilo na primárně témata k zamyšlení a ikdyz mě myšlenka celé knihy překvapila, vyvolalo to ve mě vlnu různých emocí. A proto i přes počáteční skepsi k tématu vidění, těžkému začátku a prostoru k zlepšení (propracování osob, situací, apod.) dávám plné hodnocení. Protože knihy v nás mají vyvolávat spoustu emocí a to tahle kniha u mě splnila

03.01.2025 5 z 5

Twisted Games: Hry na ostří nože Twisted Games: Hry na ostří nože Ana Huang

Miluju knihy od Any Huang. První díl mě pohltil a tak jsem se hned vrhla na druhý. Přiznávám, že na začátku jsem byla trochu skeptická - říkala jsem si že to bude moc pohádkové a klišé - princezna a bodyguard. Příběh byl, ale skvělý včetně toho, jak se postavy postupně vyvíjely. U série se mi moc líbí, že celý příběh probíhá za delší časový úsek - není to dva tři měsíce a láska jako trám vše se vyvíjí a je tam více zvratů. A pohledy z jeho i její strany jsou vždy top za mě 4,5* z 5

02.01.2025 4.5 z 5

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline Haunting Adeline: Stíny nad Adeline H. D. Carlton

(SPOILER) Na základě bookstagramu a anotaci jsem knihu stoprocentně chtěla si přečíst, ikdyz dárky romanci jsem nikdy nečetla. Trochu mě překvapuje tak nízké tady hodnocení a negativní recenze. Jasně, chápu že tenhle styl knih není pro každého, ale pak je teda nesoudim ne? Já si přečetla o čem to je, přečetla jsem si varování a s tím do toho šla. A musím říct že dávám 4,5* z 5.. různorodé propojení témat a stylů - od obchodování s lidmi, přes detektivní linku s prababičkou, stalking a spicy scény. Nevím, zda je to tím, že to byla jediná dárky romance kterou jsem četla, tak nemám s čím srovnávat, ale já byla fascinována jak autorka uměla vše popsat, vtáhnout do děje a vyvolat mnoho rozporuplných emocí. Za mě teda skvělé a už se těším na druhý díl

29.12.2024 5 z 5

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Ana Huang je naprosto skvělá. Konečně jsem se dostala k téhle sérii od ní, o které jsem hodně četla recenzí. Za mě top. Pohledy obou hrdinů jsou skvělé, líbilo se mi i vyvrácení některých klišé. I přesto, že člověk ví jak to dopadne to bylo zajímavé a napínavé a zvraty překvapující občas. Za mě 4,5*z 5 a už se těším na další díly, které mají ještě lepší hodnocení

27.12.2024 4.5 z 5

Den po dni Den po dni Nofreeusernames (p)

Tuhle knížku jsem si moc přála, jasně bylo to dáno jejím marketingem, ale kniha jako adventní kalendář je prostě skvělý nápad. A i to zpracování, které zahrnovalo odtrhnutí stránek, úkoly na každý den, tipy na filmy, hudbu apod. Od knížky jsem očekávala, že to bude vánoční, romantická YA pohodovka. A přesně tohle jsem dostala. Jednalo se o první knížku, kterou jsem od Oly četla a moc se mi to líbilo. I přesto, že nejsem cílová skupina, tak YA si občas moc ráda přečtu a v tomhle shonu to byla přesně ta knížka, která mě vtáhla a nutila nečekat na další den spousta vtipných momentů a celkově tak roztomilé, že jsem se vlastně celé čtení usmívala za mě opravdu moc krásné

16.12.2024 5 z 5

London Road London Road Samantha Young

Půjčila jsem si knížku aniž bych věděla, že se jedná o sérii, první jsem tedy četla 6. Díl a pak druhý díl. Myslím, že to ničemu nevadilo. 6. Díl byl fajn, ale nesedl mi úplně. Ovšem tento díl byl naprostl skvělý. Nemůžu porovnat s prvním dílem jak tady uvádí jiné recenze, ale za mě skvělý námět, zajímavé osudy, problematické povahy a jiskření mezi hlavními hrdiny. Já stoprocentně doporučuji a určitě si doplním sbírku o další díly

03.12.2024 5 z 5

Najednou Najednou Petra Martišková

(SPOILER) Nečetla jsem knihu Náhodou, ale dle recenzí jsem věděla, že to nebude problém.
Jednalo se o první mé seznámení s autorkou. Knížka se četla hezky, rychle to ubíhalo a postavy jsem si zamilovala. Cole a Summer byli naprosto geniální a je tam obrovský potenciál si s jejich přestřelkami pohrát a udělat o nich další díl (autorka se zmínila o Coleove pokračování, tak doufám že tam Summer bude), malý Jaime byl úplně skvělý a jeho vtipy a postřehy mě vždy odrovnaly hlavní hrdinové byli skvělí - oba charaktery i jejich životní příběhy se mi moc líbily. ALE.... Kniha na můj vkus by zasloužila větší rozpracování, začátek měl pěkný nástup, ale pak už mi to přišlo jen skákání od události k události a happy endu ( který samozřejmě očekávám u tohoto žánru). I když není věkově pro mě YA už tolik blízká, mám ji ráda a ráda si ji občas zařadím. V knížce mi vlastně chybělo napětí, větší důraz na jejich vztah (mluvili hodně o svých rodinách, ale o svém vztahu ne, kromě nějakých vyznání lásky), nějaká kolize ve vztahu hlavních hrdinů - vše se skoro od začátku neslo jen na růžovém obláčku a bylo až moc sladké. Každopádně kniha se mi jako celek líbila, jako oddechová romantika. A pokud autorka zpracuje další díl tak si jej určitě přečtu

27.11.2024 3 z 5

Scandalous: Šokující láska Scandalous: Šokující láska L. J. Shen

Vždy mám obavy u podobných sérií, že když je první díl skvělý pak už je to jen zklamání. Ale tady to vůbec neplatí. Každý díl je výjimečný, zajímavý, spicy a obsahuje překvapení. Jasně, celou dobu si každý představujeme co asi bývá to tajemství na jedné i druhé straně a autorka to umí skvěle popsat a utajit. Tajemství Edie jsem si myslela brzo, ale to co vyplulo na Jordiho? Naprosto skvěle napsané a zbožňuju jak se tam objevují vždy i minulé postavy a dozvídáme se o jejich pokračování života a jak vše do sebe zapadá. Tuto autorku jsem si opravdu velice oblíbila (a ne jen v této sérii)

23.11.2024 5 z 5

Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Naprosto skvělé. Jedná se o druhý díl serie Znovu a byla jsem moc ráda, že jsem se dozvěděla i pokračování vztahu páru z prvního dílu a zároveň to jejich přátelství je úžasné. Dialogy mezi hlavními hrdiny byly jiskřivé a vtipné. Opět velice zajímavé osudy z minulosti. Vše jsem prožívala s nimi, Mona Kasten umí perfektně vtáhnout do děje

20.11.2024 5 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Knihu jsem četla jedním dechem. Napínavá, krásná, zajímavá. Od autorka jsem nejdříve měla přečtenou sérii Maxton Hall a styl se mi moc líbil a tak jsem se vrhla na sérii Znovu. Opět jsem nadšená- krásné příběhy, zajímavé osudy, které se dozvídáme postupně a jsou zajímavé. A kdo by nemiloval téma od nenávisti k lásce a oslovení Brepto je prostě skvělé

20.11.2024 5 z 5

Král hněvu Král hněvu Ana Huang

(SPOILER) Skvělé, čtivé, pohlcující.. Od začátku mi bylo jasné, že se nebudu moct od knížky odtrhnout a přesně tak tomu bylo. Opravdu skvělé a ikdyz mě překvapil možná až moc velký obrat u Danteho- najednou se jeho tvrďáctví po zjištění, že ji miluje úplně vytratilo, tak i přesto to bylo strhující čtení, kterému dávám rozhodně 5*. Postavy se vyvíjely, popichování a sarkasmus byly TOP a ja už se těším na další díly o dalších párech.

15.11.2024 5 z 5

Ruckus: Šílená láska Ruckus: Šílená láska L. J. Shen

Druhý díl byl opět skvělý- plný jiskření, zvratů, zajímavých zápletek. Spoiler- jasně každý čekal, že to skončí happy endem, ale i přesto závěrečné kapitoly byly extra napínavé. Trochu mě mrzelo, že Vicious s Emilie občas byli vykreslení negativně, ale v konečném součtu Emilie má obří plusove body za celkové pochopení situace ohledně sestry a jejího stavu a situace. Za mě určitě 5* a jsem zvědavá na další díly, na které se už chystám

12.11.2024 5 z 5

Vicious: Divoká láska Vicious: Divoká láska L. J. Shen

Tato autorka je skvělá. Umí napsat čtivé knihy od kterých se nechcete odtrhnout. Dialogy mezi postavami naprosto skvěle, jiskření top, zápletky taky. Maximální spokojenost

12.11.2024 5 z 5

Zlomená princezna Zlomená princezna L. J. Shen

(SPOILER) Kniha byla super čtivá a měla skvělý spád. Velice těžko se od ní odtrhávalo. Témata byly zajímavě zpracovány a pohled na příběh očima obou hlavních postav super. Třičtvrtě knihy byla naprosto top, malinké minus bych měla k tomu závěru- strašně rychlý spád. Věřím že by kniha určitě unesla o pár stran navíc a rozvinutí jejich vztahu po první strávené noci a zároveň úplný závěr byl dost ukvapený. Ale v součtu jsem si knihu moc užila a dávám tak 4,8 z 5

25.10.2024 5 z 5

Roztříštěná láska Roztříštěná láska Stacey Marie Brown

Knížka mě chytla hned od začátku a nemohla jsem se odtrhnout.
Skvěle popsané pocity po traumatu jak fyzické tak hlavně psychické- všechen vztek, změna a špatně pochopení od okolí. Téma bylo zajímavé zpracováno a ikdyz člověk tuší jak to dopadne, bylo tam pár wow momentů a emoce se mnou neskutečně lítaly nahoru dolů.
Krásné contemporary v prostředí YA.
Divou říši už mám doma a moc se na ni těším :-)

21.10.2024 5 z 5