katchamccall komentáře u knih
Tahle kniha se na vás "podepíše". Srdcervoucí příběh, který vám udělá v srdci zmatek a na konci tomu zmatku dá smysl.
Naprosto úžasná knížka. Vážně. Simon se mi líbil od první chvíle a strašně jsem se těšila, až zjistím, kdo je Blue. A i když jsem od určité doby tušila, kdo to bude, stejně jsem při odhalení chtěla začít tleskat. Ke konci jsem se jen přitrouble usmívala a v hlavě mi zněla písnička Don´t You (Forget About Me) :-).
Ač je tato kniha zařazena do kategorie young adult (tam já už bohužel nepatřím), tak jsem si čtení užila. Po některých povídkách jsem dlouhé hodiny přemýšlela. Jak zní v popisu knihy, nic není černobílé. I padouši mají za sebou zkušenosti, které z nich ty padouchy udělali. Díky této knize jsem lépe pochopila činy záporáků a v některých případech jsem se jim ani nedivila ( Mořská čarodějnice, Krásný jed).
"Potřebujeme tmu, abychom viděli světlo, a potřebujeme zlo, abychom poznali dobro. Ale motivy prvního i druhého, to je úplně jiná."
Tyhle úchylný psychohorory miluju. Ale chápu, že to není pro každého. Kniha mohla být delší, ale i tak mě pan Lee přesvědčil, že psát umí.
Fantazie se stává skutečností a zasahuje do běžných životů. Nečekejte monstra, hektolitry krve a nechutnosti. Tato kniha servíruje nepříjemné, občas absurdní situace, které nikdo nechce zažít. Jako každá kniha obsahující sbírky povídek, některé jsou skvělé, některé slabší, ale jako celek to hodnotím pozitivně.
Ze začátku jsem se tetelila blahem. Trochu něco jiného, než na co jsme u Darcy zvyklí. Ale zhruba od půlky napětí opadlo, žádné lehké mrazení a přejde to do průměrné detektivky. Konec nějakou dobu tušíte. Ale za ten začátek 3*.
Každý, kdo se aspoň trochu zajímá o true crime, příběh Čikatila zná. Jistě, to co prováděl, byl hnus největšího kalibru, ale mě asi víc sr*li soudruzi. Takovej bordel může být fakt jen v Rusku.
Podle hodnocení jsem čekala fakt bombu, ale dostavilo se zklamání. Knihu jsem ani nedokázala dočíst. V první řadě neskutečně nesympatické postavy. Takové ploché, iritující. Děj měl potenciál, ale z mého pohledu špatně uchopený. O nějakém napětí nemůže být ani řeč, což mi docela chybělo. Časem zkusím od autorky jinou knihu, ale teď si dám pauzu, aby se ten negativní dojem otupil.
Po dlouhé době ženský román, kterej mi nepřišel úplně stupidní. Ba naopak. Jelikož je to autorčina zpověď, tak hlavně oceňuji, jak dokáže být sebekritická a bere vše s nadhledem, který dost v knížkách chybí. Nečekejte nic duchaplnýho, je to učebnicová oddychovka. Ale rozhodně si ji užijete. A fakt nechápu, proč má tak nízké hodnocení...
Pro všechny, kteří vyrůstali s tatínkem, který by opravdu "otce roku" nevyhrál. I když po přečtení některých příběhů jsem měla dětství ještě dobrý :-D. Vyjádření odborníků mě trochu zklamalo, ale asi proto, že jsem čekala něco jiného. Třeba nějaké dobře mířené rady a tak.
Po dlouhé době jsem se rozhodla přečíst něco "pro ženy" a zase jsem si připomněla, proč to nečtu. Takovej trochu deníček coury.
SPOILER!
Frajerka místo prstýnku dostane po šesti letech vztahu kopačky. Zhrzená drama queen odjede s kámoškama na Itálie, kde samozřejmě sbalí Taliána a tím celá ta skrz naskrz prosouložená knížka začíná. Všichni její "nabíječi" jsou prototypy dnešní dokonalosti, samozřejmě mají všichni naprosto luxusní "vybavení" a ona se v podstatě celou knihu chová jako zvíře poháněné pudy.
Pokud máte psychicky náročnou práci a zbytečně moc vysoké IQ, klidně to přelouskejte. Protože u děje opravdu přemýšlet nepotřebujete a po dočtení vám IQ lehce klesne.
Super, ale ten konec? Jako vážně? Za ten ubírám jednu hvězdu. Tohle se prostě nedělá, Ohlssonová!!!
Hororem bych to nenazvala. Spíše taková strašidelnější pohádka. Barák plnej lidí s nadpřirozenými schopnostmi a sám král pekel má šmajchlkabinet s ptákama ve sklepě. Hlavní hrdinka věčně nespokojená, nepříjemná a odmítá fakt, že je sama divná jako její "kámoši". Ale je to čtivý, děj ubíhá a pan Rannístrana je sympaťák.
Ubírám kvůli hlavní hrdince. Hrozná dorota. Ale jinak se knížka četla dobře a zápletka byla zajímavá.
Tenhle žánr moc nemusím,ale chtěla jsem dámskou dovolenou na pláži se vším všudy. S hlavní hrdinkou jsem docela sympatizovala - co se týká rodiny a vztahů. Děj je dost předvídatelný a zhruba od půlky tušíte,jak to dopadne. Na letní dovolenou dobrý,ale určitě knihu znovu číst nebudu.
Po shlédnutí 3. série seriálu, jsem potřebovala další dávku ST a dostala jsem ji. Knize opravdu nemůžu nic vytknout a doufám, že se u nás dočkáme dalších prequelů...
Moje první čtenářská zkušenost s tímto spisovatelem a Mark umi. Zadny zbytecny popisy, kecy, zvasty. Na par strankach ctenare seznami s postavami a pak to do vas zacne rvat a dostanete fakt cocku napeti,krve a nechutnosti. Uz se chystam na Dom 490.
Dlouho jsem se nemohla zacist. Pribeh ve forme dopisoveho romanu s mluvou 18.stoleti neni zrovna styl,co by mi sednul. Ale dala jsem tomu sanci a jsem naprosto nadsena. Vasnive, krute, intrikarske.