KatieKuli KatieKuli komentáře u knih

Druhá šance na polibek Druhá šance na polibek Ella Maise

Příjemná vysokoškolská romance Reeda a Zoe. Poprvé se potkají na večírku, je to docela trapas. Podruhé se potkají za rok v kampusu, je to docela trapas. A potřetí? Jsou z nich nečekaní spolubydlící, a je to docela trapas :-)

Moje první setkání s autorkou proběhlo ve znamení spokojenosti, s lehkostí vyprávěný (místy vtipný) příběh s očekávaným koncem je pěknou oddechovkou.

09.02.2025 4 z 5

Jsem tvůj kluk Jsem tvůj kluk Sarina Bowen

Tomasso je nabručený hokejista, který nenávidí nakupování. Přestěhoval se však do nového domu a jeho jediné vybavení je matrace na zemi. Odvážně vtrhne do obchodu s nábytkem s naivní představou, že stačí najít prodavače, vysvětlit, že chce něco normálního a je vystaráno. Třista odstínů pohovky ho ale natolik vyděsí, že přejde raději k ústupu, při kterém narazí na Cartera. A ten je interiérový designér (ha, chtěla jsem napsat bytový architekt :-)). Tomasso si oddechne, rozhodne se všechno hodit na toho pohledného chlápka a vyhnout se rozhodování. Carter zrovna neprochází nejlepším obdobím, rozešel se s přítelem, přišel o být i o peníze, které vložil do podnikání. Oba si řeší své problémy a Tomasso si postupně zvyká na myšlenku, že by ho Carter mohl přitahovat.

Bavila jsem se. Carter byl vtipný a zároveň plný emocí, Tomasso si řešil rodinné problémy a svou orientaci. Dohromady to byl mix sportovní romance a intenzivního příběhu, kterému od začátku přejete, aby se dílky poskládaly do společného celku.

28.01.2025 4.5 z 5

My My Elle Kennedy

Na konci prvního dílu to vypadá na "a žili šťastně až do smrti". Druhý díl navazuje a ukazuje jak každodenní realita ovlivňuje vztah Jamieho a Wese a že vše není jednoduché a zalité sluncem. Oba skrývají kvůli Ryanově kariéře svůj vztah a před světem se prezentují jako spolubydlící. Čím déle to trvá, tím je to obtížnější. Oba se díky tomu nedobrovolně izolují před ostatními, komplikuje jim to navazování přátelství, protože nechtějí svou situaci vysvětlovat a do života se jim nabourá Blake, Wesův spoluhráč, který se přistěhoval do stejného domu a soukromí rozhodně neuznává (a ovce :-)). Když Jamie onemocní, někdo je s Wesem v nemocnici vyfotí a vypukne mediální smršť a jejich vztahu to taky nepřidá.

Za mě moc příjemné pokračování, které ukazuje narušení soukromí, nutnosti se obhajovat nebo vysvětlovat. Ale taky přátelství a podporu. Čtivé a dobře napsané. Doplněné (obrovskou) špetkou humoru Blakea.

21.01.2025 4.5 z 5

Nadělení před Vánocemi Nadělení před Vánocemi Kate Stewart

Tak tohle bylo parádní! Ze začátku jsem si říkala, co to je? Začíná to tím, že Whitney nezíská povýšení, které si zaslouží. Rozejde se s chlapem, kterého měla na zábavu. Je sama, bez rodiny a ještě jí na posledních metrech před chatou rodičů klekne auto. A pak se to rozjede. Rodiče, sestra s manželem a dvě děti, bratr s manželkou a dvě děti a jeho nový kolega Eli, který by jinak svátky trávil sám. Ale Eli Whitney zná, není to úplná náhoda, že se znovu potkávají. Chodili spolu na vysoké a nerozešli se v dobrém, uplynulo 17 let a znovu stojí proti sobě.

Byla to paráda. Sarkastické (někdy i uštěkné) dialogy, protože svátky, protože celá rodina se svými problémy v jedné chatě :-). A zvrat a vysvětlení, které tomu všemu kolem dávají smysl. No haleluja, vánoční zázrak :-)))

26.12.2024 5 z 5

Psí Známky Psí Známky G.W. Vaterlaus

Dobalila jsem dárky a říkala jsem si, že by to chtělo na večer jenom nějakou malou jednohubku :-). A dostala se mi do ruky tato podařená vánoční povídka. Dáreček od Moje romantika.

Claire žije sama na malé farmě a s Jamiem se seznámí za velice smutných okolností, přejede jejího čtyřnohého miláčka. Jamie se snaží Claire, co nejvíce pomoci a nakonec jej Claire pozve na večeři. Po společně stráveném večeru si začnou psát, protože Jamie působí jako voják na vzdálené základně. Claire si vyjede na koni, má nehodu a zůstane ve sněhu se zlomenou nohou, daleko od farmy a sama. Když se jí Jamie nemůže dovolat, zburcuje šerifa, vezme si volno na základně a přijede ji hledat. Zmrzlou a vyčerpanou opravdu najde, ale její stav je velmi vážný. Bylo to docela drama, to jsem nečekala :-)

23.12.2024 3.5 z 5

Tajemství Ořechové aleje Tajemství Ořechové aleje Heather Webber

Magické čtení o další magické rodině žen, které žijí své životy v poklidném tempu amerického jihu. Ema celý život touží po kořenech, po rodině, chce někam patřit. Takovou příležitost jí nabídne její babička, která ji celý život hledala. Na její pozvání přijíždí do Sweetgrass, babička k ní přistupuje s absolutní důvěrou a otevřeným srdcem, a to je jen jedna z věcí, které se chce i Ema naučit. Babička ji učí o rostlinách, přírodě, magii, vaření, ale také provozování stánku na trhu. Život Emy se proplétá s životem její sestřenice Cory Bee, všetečných sousedek, ale také nových sousedů Jamieho a Chase. Všichni si nesou svá tajemství a je jen na nich, jestli se svěří.

02.12.2024 5 z 5

Začínáme na konci Začínáme na konci Chris Whitaker

Čeho je člověk schopen, aby ochránil svou rodinu? Ač to tak možná od začátku nevypadá, je to ústřední téma celé knihy. Příběh Vincenta Kinga a Star Radleyové se roztočil do nevídaných obrátek a semlel všechno a všechny kolem.

Duchess mi trochu vadila (obzvlášť jako psanec a také mě zaráželo její chování vzhledem k věku), příběh se postupně rozjížděl, ale propadal se hloub do deprese a tragédie. Ubrala jsem hvězdičku za to, že mi přišlo, že autor až moc tlačí na pilu, aby vyždímal ty správné emoce a vše postavil na až absurdní hrdosti, bez které by každý krok dopadl úplně jinak.

08.11.2024 4 z 5

Razerova jízda Razerova jízda Jamie Begley

No, tak tohle bylo hodně zvláštní. Blbě zvláštní. Text, hlavně ze začátku, nedával chvílemi smysl, překlad tomu taky moc nepomohl a hlavní postava byla ukázkový kretén. Tolik k hlavním bodům mého hodnocení.

Beth je milá holka, která se v rámci své práce stará o staré lidi a jejíž otec byl pastor a náboženský fanatik. Razer je motorkář, který si rád bez omezení užívá s kýmkoli na koho narazí. A on se začne zajímat o Beth. Nic k ní necítí (aspoň se tak většinou chová), v podstatě jí vnutí svůj životní styl, protože když cokoli odmítá, akorát na ni víc přitlačí. Nelíbilo se mi, jak jí vychovával její otec, musela být absolutně poslušná, jinak jí čekal trest a takového (pořád trochu zlomeného) člověka lehkomyslný motorkář prostě dotlačí kam chce. Přišlo mi jako by Beth psychicky týral a vzhledem k jejímu nedostatku zkušeností s životem obecně, to bylo dost nefér. A místo, aby jí dali najevo (noví "přátelé" z klubu motorkářů) jak i ona je důležitá, pokaždé s ní zametli a automaticky čekali odpouštění.
Pár světlejších chvilek tam bylo, i ten nápad mohl být fajn, ale Razera bych s chutí nakopla do míst jeho nového tetování.

18.08.2024 3 z 5

Z popela Z popela Aly Martinez

Dá se říct, že sázím na jistotu, pátá kniha od autorky a příběh mě pokaždé absolutně pohltí. Eason se svou ženou Jessicou pozve svého nejlepšího přítele Roba a jeho ženu Bree k nim domů. Během večera dojde k výbuchu a omráčený Eason se snaží v kouři najít a zachránit svou ženu. Venku však zjistí, že vynesl Bree. Dům je v plamenech, není šance se pro někoho vrátit. Oba jsou zranění a hlavně v šoku. Před nehodou se zrovna moc nemuseli. Eason ale přišel o vše a Bree jemu a jeho dceři nabídne domek pro hosty na svém pozemku. Postupně si pomáhají s dětmi (Bree má Ashera a Madison a Eason Lunu). Bree pracuje přes den, kdy děti hlídá Eason. Večery a víkendy hraje a skládá hudbu Eason a hlídá Bree. Jak se navzájem poznávají jejich původní averze se proměňuje v přátelství a s odstupem se přidávají i další city a emoce. A když už si myslíte, že se blíží konec, přijdou další zvraty, které znovu všem změní život.

16.08.2024 5 z 5

Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Trochu váhám mezi 3 a 4*, ale tak rozšoupnu se :-), protože zatím mám dobrý pocit a dost často jsem se usmívala nad konzervací postav.

Mitch je hvězdou NHL, který má problém se zvládáním vzteku a tráví dost času vyloučený na střídačce. Po posledním zápase dostane stopku na 15 zápasů. Jeho agenta napadne, že agresivní bručoun, který nemá rád lidi, by si mohl vylepšit image jako trenér dětské ligy. Umíte si představit jeho nadšení. A do toho si na první trénink napochoduje na led bloncka Andie, aby mu vysvětlila, že řvát po těch milých a sladkých chlapcích (kteří se navzájem šikanují a snaží se zabít) nebude. Mitch má navíc nařízenou terapii a dozvíme se více o jeho traumatech.

Musím říct, že Andie mi hned od začátku lezla na nervy. Starší sestra Noaha, malého hokejisty, kterého má Mitch trénovat, poučovala Mitche o komunikaci s dětmi a přitom sama s bratrem mluvit neuměla a ani nevěděla nic o hokeji, a to byla přitom jedna z nejdůležitějších věcí v životě jejího bratra. Podle toho jak je popsaná v knize, nechápu Mitchův zájem. Přišla mi většinou jen protivná a kritická, a to píšu jako někdo, kdo miluje dobrý sarkasmus. Jsem ochotná přimhouřit oči, protože mohla být hladová :-), ale asi ne ve všech případech. A taky jsem musela přivřít oko nad epilogem.

15.08.2024 4 z 5

Nejtemnější úsvit Nejtemnější úsvit Aly Martinez

Emotivní a dramatický příběh Charlotte a Portera. Oba si z různých důvodů nesou svou vlastní temnotu. Pro Charlotte to byl únos jejího syna před 10 lety. Pro Portera zase smrt jeho ženy a nemoc jeho syna. Spolu dokáží žít v temnotě, ale také ve světle.

Zvrat, který přinese konec prvního dílu, vás bude nutit hned sáhnout po druhém.

21.07.2024 4 z 5

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

Nicole před oltářem zjistí, že její snoubenec čeká dítě s její sestrou, dvojčetem. V šoku ze svatby uteče a vyrazí na letiště, aby byla, co nejdál. Tam zjistí, že má sestřinu kabelku a ta už má kvůli nové práci koupenou letenku do Jackson Harbor. Proč ne? Na místě zapadne do baru a seznámí se přitažlivým cizincem, se kterým touží strávit noc a zapomenout na nejhorší den. Další den, ale netuší, co bude dělat. Domů se vrátit nechce, sestra odjela na její líbánky a ona se rozhodne alespoň dorazit na schůzku, kterou má sestra v mobilu. Práci chůvy na 3 měsíce přijme a jede se představit novému zaměstnavateli, kterým není nikdo jiný než tajemný cizinec, otec šestileté holčičky, doktor Ethan Jackson.

Vzhledem k tomu, ze Ethan je že šesti sourozenců, řekla bych, že se máme na co těšit :-). Romance okořeněná i vážnějšími tématy jako je důvěra nebo deprese. Autorka je pro mě příjemným překvapením, už se těším na další díl s Jakem :-)

19.07.2024 5 z 5

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

Při čtení prvního dílu jsem se bavila, tady jsem se nevýslovně nudila. Jako by každou knihu napsal jiný autor. Co bylo u jedničky temné a sarkastické, je ve dvojce klišé s hromadou keců. Nepomáhá ani ta stylizace do historické (hysterické) romance. Pro mě absolutně nesympatické postavy + nudný děj = nikdy více.

Tristan je sadistický psychopat, který rád mučí a upaluje lidí (teď si bohužel nedělám legraci). Na nikom mu nezáleží, do poslední kapitoly lže, v podstatě si užívá, že ho bratr šikanoval, protože to je pro něj "omluva" jeho chování. Jediná věc, kterou chce je trůn. A pak Sara. Dost mě mrzelo, že ho někdo nezabil už tak na padesáté straně a já musela tu blbost absolvovat celou. U Sáry aspoň dokážu pochopit touhu po pomstě a dost výrazný sklon k masochismu. Ale i ona dělá co je v jejích silách, aby se s ní nedalo ztotožnit a mohla s úsměvem na rtech sledovat smrt jiných lidí.

04.07.2024 3 z 5

Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí Marie Laval

Chtěla jsem si půjčit jinou knihu od autorky, ale byla tam tahle. Anotace vypadala zajímavě, vůbec jsem nevěděla, co od toho čekat, protože to byla moje první kniha od Marie Laval a teď už můžu říct, že si přečtu i další.
Amy je Angličanka, která si za své úspory pořídí si na francouzském venkově malý penzion. Těší se na nový život, ale hned od jejího příjezdu se začnou dít zvláštní věci a náhody. K tomu si přidejte zvláštně nepříjemné sousedy, kteří na počkání vykládají historky o starověkých krvavých kultech, ostražitého až hrubého majitele sousedního panství, málo hostů a obrovský stres a máte představu, jak se liší Amyina představa od reality.
Napínavé čtení. Má Amy jen bujnou fantazii nebo ji chce někdo opravdu hodně vyděsit?

02.06.2024 4 z 5

Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

(SPOILER) Váhala jsem s hodnocením mezi 3 a 4*. Řemeslně je to dobře odvedená práce, ale...
Billie je tatérka, která se (poměrně nečekaně) rozejde s přítelem a vzápětí se seznámí s novým domácím Colbym. On má hned jasno, ona se naopak jakémukoliv dalšímu vztahu vyhýbá, především na základě svých předchozích neúspěšných vztahů, ale taky proto, že s Colbym by nebyla ve vztahu jen ona, má totiž malou dcerku Saylor. Ve chvíli kdy se začnou sbližovat, se objeví matka Saylor. Nepřichází však pro svou dceru, ale žádá po Colbym "laskavost". Je v zemi nelegálně a staví ho do těžké pozice, aby si mohl Saylor i nadále nechat.
Zápletka byla poměrně neobvyklá, uznávám. Situace, do které se ústřední pár (ne vlastní vinou dostal), dostatečně dramatická, ale lépe mi z celého příběhu vycházejí vedlejší postavy, Deek nebo Holden (ten bude mít příští díl, tak snad se pochlapí a bude to lepší než tohle). Nějak tomu chyběla jiskra, něco...

30.04.2024 4 z 5

Ohnivý soumrak Ohnivý soumrak Nora Roberts

Reena v 11 letech zachrání rodinnou pizzerii před shořením. Úplně ji pak uchvátí práce vyšetřovatelů požárů a vypadá to, že její profesní dráha je předem daná. Bere oheň jako znamení, jako linku, která se proplétá i jejím soukromým životem a ani ji nenapadne, že by se nemuselo jednat o osud či náhodu. Spoustu let jí někdo pečlivě sleduje, mstí se jí za domnělá příkoří a celá "hra s ohněm" začíná být velmi osobní.

07.03.2024 4 z 5

Poslední svobodný miliardář Poslední svobodný miliardář Pippa Grant

Můj první dojem byl, že tu ženskou bych uškrtila (vážně, když má někdo dovolenou cítí potřebu nechat všude bordel a tak dlouho otevřenou ledničku až se zkazí cheesecake?). Ale naštěstí se to dál zlepšilo/ztratilo. Mám podezření, že především kvůli Marshmallowovi :-) a taky Hayesově rodině. Nasmála jsem se. Škoda, že autorka nevymyslela nějaký neotřelejší nebo vtipnější konec.

PS: tolik chyb v textu jsem už dlouho neviděla. To to nikdo nečte než to dají do tisku? Hlásím se dobrovolně na korektury :-)

15.02.2024 4 z 5

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Z anotace jsem nepochopila, že Vanessa pracuje jako bodyguard(ka) pro slavné a známé muže tak, že se vydává za jejich přítelkyně! Hodně dobrý nápad, jako dobře ty :-). Proto ji její pověst "zlatokopky" díky bulváru doprovází na každém kroku. Anthony je sám o sobě (taky hlavně podle bulváru) problematická osobnost. Jeho bratr nechce po výhružném dopise ponechat nic náhodě a tak Vanessa vstupuje na scénu. Netradičně tradiční romantický příběh.

03.02.2024 5 z 5

Všichni tě opustí Všichni tě opustí J. D. Robb (p)

Dallasová a Peabodyová jsou zpět! Už po 54. a přece pokaždé jiný příběh. Tři unesené ženy, jejich čas se krátí a Dallasová s Peabodyovou musí poskládat všechny kousky skládačky dřív než bude pozdě a obětí bude více. Kdo je brouček, který hledá svou hodnou a pravou maminku?

20.10.2023 4 z 5

Ian Ian Lauren Layne

Těšila jsem se podle anotace na zajímavé téma, ale Lauren úplně nenaplnila možnosti, jaké tohle úvodní setkání série mohlo mít. Je to škoda, nebylo to vyloženě špatné, jen by to mohlo být lepší. Prostě takové nemastné - neslané. Neurazí, ale znova číst nebudu.
Trochu jsem si představovala, že by to mohlo být jako knihy Julie James, ale ta je rozhodně o level výš. Aspoň zatím, uvidíme jak se vyvinou další 2 díly Vlků...

19.04.2023 3 z 5