Kiikuus komentáře u knih
Jsem překvapená nízkým hodnocením, protože mně se to líbilo. Byla jsem napjatá do poslední stránky, bylo to čtivé a postavy zajímavě prokreslené. Dvě časové linky byly zbytečné, šlo to zjednodušit, ale ničemu nevadily. Právnický děj za mě také trochu zbytečný, místo toho bych dokreslila osobní rovinu.
Celkově doporučuji!
Za mě kniha úplně o ničem. Jen ten Henry, hmmmmmm. Možná si kvůli němu dokonce přečtu další díl.
Po nějaké době jsem se opět pustila do tématiky 2. světové války a vůbec nelituji. Kniha mě nesmírně bavila a zahřála mě u srdce. Je to příběh o lásce, která překoná vše a o tom, že mohou existovat i rodinná tajemství, o kterých se nemluví. Doporučuji!
Brilantní rodinné drama s notnou dávkou psychologie o zatajovaných pravdách, které, i když dobře míněné, vás mohou stát vše, co jste celý život budovali.
Postavy byly skvěle propracované, jejich pohnutky, city a emoce procítěné do nejmenšího detailu. Neuvěřitelně sympatická rodina. Nechápu nízké hodnocení, které tady kniha získala. Za mě byla od autorky nejlepší. Byla jsem tak napjatá a začtená, že kdyby to šlo, nespala bych a přečetla ji na jeden zátah. Pusťte se do toho.
Na začátku knihy jsem z toho byla zmatená. Spousta jmen, spousta událostí a já nevěděla, co od toho čekat. Bála jsem se, aby celá kniha nebyly jen historky policajtů, co si rádi bokem ulejou peníze. No a pak se to rozjelo. Já se začala orientovat a byla to neskutečná mela.
Kniha vás zavede do New Yorku mezi mafii, drogové dealery, hnusné zločiny, zkorumpované policajty a ještě zkorumpovanější politiky, právníky a soudce. Do světa, kde je spravedlnost ohýbána na všechny světové strany.
Hlavní “hrdina Denny Malone je nepsaným králem policejního sboru a je jen na vás, jestli ho budete vnímat, jako klaďase nebo záporáka.
Kniha nese krásné poselství o tom, že malými krůčky přes svou morální mez můžete dojít až na dno společnosti.
Moc se mi to líbilo, doporučuji!
Za mě zatím nejlepší, ale i nejnáročnější díl v sérii. Patricia nás tentokrát zasypala takovou dávkou akce, že se nedalo odtrhnout a kdyby to šlo, přečetla bych ji za jediný večer. No nic, pět přečteno, pět zbývá, tak jdu na to!
Tak tohle bylo ÚŽASNÝ!!! Ihned potřebuju další díl a pak další a další… Nevím kvůli čemu, snad kvůli tomu prostředí školy mi to připomíná Harryho Pottera. Někdo by to měl zfilmovat, co myslíte?
Řekla bych, že na spisovatelský debut velmi dobrá kniha. Záporná postava vyložená zmije, kterou budete nenávidět a utkví vám v paměti. Ta dobrá víceméně zapomenutelná, ale to ničemu nevadí. Svižný děj, snadné čtení. V podstatě nemám moc co vytknout a na další autorčiny knihy se těším:-)
Jen tedy příště bude doufám méně sexuálních scén, v druhé polovině knihy už jsem je měla chuť přeskočit.
Ihned potom, co jsem knihu vzala do ruky a začetla se, jsem ji už nemohla odložit. Děti prachu mě doslova pohltily. U málo které knihy se mi stalo, že by se mi o osudech lidí i zdálo.
Děti prachu jsou děti narozené ze vztahů mezi vietnamskými ženami a americkými vojáky. Jsou to děti, které se životem musely doslova protlouct, protože byly zavrhované a odsuzované.
V této knize je krásným způsobem nastíněno, co způsobila válka ve Vietnamu nejenom těmto dětem, ale i jejich matkám a otcům. Téma se vám může zdát depresivní, ale není tomu tak. Kniha je plná naděje a pozitivního nastavení mysli.
Byl to neuvěřitelně emotivní příběh, který mě opět utvrdil v tom, že nikoho nemůžete odsoudit za jeho činy, pokud jste nešli v jeho botách. Rezonovat ve mně bude ještě dlouho a určitě to není jeden z těch, které uložím do knihovny a zapomenu o čem byl.
Doporučuji, už jen kvůli tomu, aby vás kniha něco naučila.
Scarlett mám moc ráda a ani tentokrát jsem nebyla zklamaná. Ba naopak, příběh z přelomu poloviny dvacátého století je výborný.
Hlavní hrdinkou je Živa, okolo které se proplétají životní osudy lidí z její rodné vesnice v Beskydech. Na začátku si řeknete, že je v knize mnoho postav, ale ty jsou tak krásně propletené a nezapomenutelné, že se v nich rozhodně neztratíte. A na konci vám do sebe všechno krásně zapadne.
V příběhu najdete vše - sympatické i nesympatické postavy, lehké i nelehké osudy, spravedlnost i nespravedlnost, lásku i nenávist, ale především lidskost. Uvědomíte si, že doba a okolnosti mohou i z dobrých lidí udělat padouchy, ale ryzí charakter jím zůstane, ať se stane cokoliv. Zkrátka - život není černobílý.
Rozhodně knihu doporučuji a nemohu se dočkat další. Vždy úplně odlišné téma a vždy nezapomenutelné. Scarlett je klenot mezi českými autorkami.
Jodi Picoult má ve zvyku otevírat témata, která ve vás budou rezonovat. Ne vždy mi její kniha sedla (převážně kvůli tématu, které mi nebylo blízké), ale tentokrát to trefila.
Nejsem jako vy je sondou do duše osmnáctiletého Jakoba s Aspergerovým syndromem a členů jeho rodiny. Aspergerův syndrom se vyznačuje hlavně problémy s komunikací, nulovou empatií a obtížným sociálním začleněním. Jeho nositelé jsou posedlí dodržováním jasně daných pravidel a smyslovou přecitlivělostí. Pokud něco naruší jejich zaběhlých režim, tak dostávají silné záchvaty, lteré je těžké zvládnout obzvlášť u dospělého muže. Na druhou stranu jsou tito lidé v mnoha případech extrémně inteligentní.
Jakob žije s matkou a bratrem, otec je opustil nedlouho poté, co se u Jakoba objevily první projevy jeho onemocnění. Maminka pro něj dělá možné i nemožné, aby byl schopný se začlenit do “normální společnosti. A i když sám
Jakob zoufale touží po tom zapadnout, najít si přátele a lásku, tak to není v jeho silách. Schází se se studentkou vysoké školy Jess, která mu pomáhá se sociálním začleněním, vnímá ji jako svou nejlepší přítelkyni a cítí k ní lásku, i když ne v tom tradičním slova smyslu, v jakém si ji představí většina společnosti. Jenže Jess jednoho dne zmizí po setkání s Jakobem a o pár dní později je nalezena mrtvá. Jakob je obviněn z její vraždy a tím se rodině obrací život vzhůru nohama.
Budete svědky neuvěřitelné sondy nejen do hlavy člověka s touto poruchou autistického spektra, ale také do hlav jeho okolí, kde se mísí i pocity, za které by jste se styděli. Budete je litovat, všechny do jednoho, a pak budete mít chuť si za to nafackovat. Protože jejich život nestojí za soucit, ale za hlubokou poklonu.
Jodi Picoultová šla tentokrát až na dřeň a já ji obdivuju za to, jak lidsky knihu napsala. Vyvolala ve mně neuvěřitelnou směs pocitů.
Pokud jste citlivější čtenář, tak tuto knihu rovnou odložte. Ani nevím, zda jsem někdy četla něco tak krutého a smutného. Týrání a zneužívání, které se ani nedá vyjádřit slovy, jak strašné bylo.
Je nepředstavitelné, že takový tyran, jako byl Lydiin otec, si v poklidu prožil celý život bez jakékoliv odpovědnosti za své činy. Jedná se o naprosté, nepochopitelné a neodpustitelné selhání lidí v okolí rodiny Guardo a státních orgánů.
Je mi z toho smutno a vlastně ani nevím, jak knihu ohodnotit.
Už od prvních stran mě z knihy bolelo u srdce. Neumím si představit, co se musí odehrávat v hlavě osmiletého dítěte, na které se všichni vykašlou a semele ho systém. Proto jsem byla k hlavní hrdince Emě hodně shovívavá, přestože mi nesedla. Po celou dobu jsem doufala, že jednou najde své bratry a postará se o dceru. Nicméně jsem ráda alespoň za částečný happy end, i když je škoda, že v tom jejím životě přišel relativně pozdě.
Jedna z nejlepších knih od B. A. Paris. Neuvěřitelně mi sedla.
Úplně jsem si představovala sebe, jak bych se svou nedůvěřivostí a podezřívavostí obviňovala všechny kolem sebe a nakonec nevěřila vůbec nikomu. Trnula jsem s každým večerem a nařizovala Alici, ať už v tom domě proboha nespí.
V určitý moment mi došlo, kdo za tím vším stojí, ale celý kontext jsem nerozluštila. Bylo to uvěřitelné a charaktery postav krásně rozdílné a nečitelné.
Tohle je ta pravá kniha pro milovníky thrillerů. Bude Vám doma naskakovat husí kůže z každého vrznutí schodu.
Od autorky už jsem četla téměř všechny knihy a tato nepatří mezi ty nejlepší. I tak ale stojí za přečtení pro všechny její fanoušky.
Zkuste si jen představit, že jste v kůži mladé Židovky Ady. Ta je hlavní hrdinkou knihy. Přežila koncentrační tábor, snila o práci lékařky a doufala v lepší zítřky pro svou nemohoucí matku. Po válce přišli na scénu komunisté a Ada dostávala další a další pomyslné políčky. Upadala do trudomyslnosti. A v tom přichází na scénu komunistický “princ na bílém koni, který jí může vrátit poklidný život za cenu toho, že si ho vezme.
Jak se Ada rozhodne? Jak se bude ubírat její život pokud řekne ano/ne? Jak se s tím vyrovná? Co její svědomí? Nezaslouží si po tom všem mít co jíst a být v bezpečí?
Kniha od Markéty Lukáškové byla opět výbornou volbou. Hodně mě zasáhla, donutila přemýšlet a jako bonus byla tak čtivá, že se nedala odložit.
Tak jsem se konečně dočkala rozuzlení, které jsem očekávala už v prvním díle.
Sage byla opět rozpolcená natolik, že jsem nikdy nevěděla, jak se v dané situaci zachová a Luca mimořádně sympatický a stálý, skoro až těžko uvěřitelný, ale to ničemu nevadilo, ba naopak. Byl to hezký kontrast obou postav.
Celkově tedy hodnotím sérii dobře, ale za mě byly knihy zbytečně zdlouhavé, příběh by stačil dát do jedné, protože byl místy zbytečně zdlouhavý..
I tak doporučuji a jsem zvědavá, co autorka vymyslí dál.
Autorčiny knihy mám ráda a ani tentokrát rozhodně nejsem zklamaná. Ba naopak. Byla jsem do knihy tak zabraná, že za den bylo dočteno.
Tentokrát se setkáváme s Amélií, která mi povahově sedla. Nebyla to žádná ufňukaná slečinka, co by se neustále psychicky skládala, ale silná mladá žena, která si uměla poradit. Život jí otevřel dveře do celkem zajímavého společenského okruhu Londýna a ona popadla příležitost za pačesy. Ale jak už to u B. A. Paris bývá, nebylo to jen tak.
Čeká Vás napínavý spletitý příběh, který nebudete moct odložit. Doporučuji všem milovníkům napětí!:-)
Z celé série byl Balzamovač úplně nejlepší. Od první strany s návodem k mumifikaci jsem se až do konce nemohla od knihy odtrhnout. Líbí se mi rovina Franka jako detektiva i jako normálního chlapa, který řeší vztahové peripetie v podstatě jako puberťák:-)
Děj byl napínavý, kniha se skvěle četla a na konci mě čekalo překvapení.
Určitě si ráda přečtu další díl, půdu si autorka nechala připravenou.
Moje pocity jsou hodně rozporuplné. Na jednu stranu jsem byla do knihy zabraná a Sage hrozně fandila, aby se otevřela, svěřila přátelům své tajemství a vše se pohlo kupředu. Na druhou stranu mě Sage hrozně rozčilovala, chovala se zmatečně, vlastně jsem nevěděla, co od ní čekat. Také mi kniha místy přišla zbytečně zdlouhavá.
A ten konec? Pfffff. Jsem rozčílená. Ale na druhou stranu bych hned nejradši vzala do ruky další díl. Takže autorský tah výborný a uvidíme, zda další díl konečně ukojí mé tužby na happy end.