Knihomlok2015 Knihomlok2015 komentáře u knih

Slunečnice Slunečnice Sarah Winman

Zlomila mi srdce, né jednou, ale dvakrát. A vlastně k tomu úplně stačilo jenom to, že začala a skončila fotkou tří usmívajících se lidí.

14.03.2021 5 z 5

Víc už se nedozvíme Víc už se nedozvíme Donal Ryan

Další skvost z Irska z pera Donala Ryana a já ho s naprostou jistotou řadím mezi pětici nejoblíbenějších autorů.

23.02.2021 5 z 5

Ambasadov Ambasadov China Miéville

Rauš jenom ze slov - tak to se opravdu může stát jenom v knize od Miévilleho.

22.02.2021 3 z 5

Lodě ze západu Lodě ze západu Paul Kearney

Proč? Proč takový konec? Po čtyřech dílech nadupaných hutnou atmosférou, která by se dala krájet jen a pouze mečem, přišel tenhle poslední díl a aniž bych si chtěla stěžovat, mám přeci jen maličko pocit, že jsem byla o nejméně dva další díly ošizena. Nejde jen o to, že smrťák se rozmachoval kosou na každé druhé stránce, ale i to, že v minulých dílech to přeci jen odsýpalo mnohem pomaleji a právě tohle tempo mi vyhovovalo mnohem víc. (několik osudů bylo uzavřeno opravdu velmi rychle a od některých byl se stejnou rychlostí odvrácen zrak) Epilog byl opět maličkou perlou na konec a já právě kvůli všem těch hrdinům zůstávám na stále stejném hodnocení. Bylo to prostě neskutečné.

22.02.2021 4 z 5

Imperfekcionisté Imperfekcionisté Tom Rachman

Naprosté překvapení v tom nejdokonalejším hávů, které však úplně zbytečně k zemi sráží ta nic neříkající (oku nelahodící) obálka.

15.02.2021 5 z 5

Druhé císařství Druhé císařství Paul Kearney

Úžasné. Kam se hrabe Martin a jeho televizí profláknuté sága. Tohle je prostě příběh kvůli kterému stálo za to se naučit číst.

10.02.2021 5 z 5

Kolejmoří Kolejmoří China Miéville

Pokud by někdy mašinka Tomáš snila o tom, že se stane objevitelem bez bázně a hany, vypadal by ten sen přesně takhle!

31.12.2020 3 z 5

Věštcův rok Věštcův rok Charles Soule

Ach jo, kde jsou ty doby, kdy Laser vydával alespoň zajímavou literaturu?

02.12.2020 2 z 5

Hawkwoodova cesta Hawkwoodova cesta Paul Kearney

Začínám opravdu hodně litovat toho, že jsem si kdysi tuhle ságu v těch Levných knihách i přes ty chybějící stránky nekoupila. Sakra, sakra, sakra.

25.11.2020 5 z 5

Oblomov Oblomov Ivan Alexandrovič Gončarov

Bohužel, nedokázala jsem dočíst. Vždyť ten chlap sakra za prvních 200 stran ani nevylezl z postele.

13.11.2020 1 z 5

Tisící patro Tisící patro Katharine McGee

Proč ne. Četla jsem už i horší.

03.08.2020 3 z 5

Chybný protokol Chybný protokol Martha Wells

Už třetí díl stále o tom samém, pomale, ale jistě se začínám nudit a jdu si pustit nějaký seriál.

02.08.2020 2 z 5

Zaklínání světla Zaklínání světla Victoria Schwab

Přichází král. A já, s pokorou a bolestí v srdci, klesám na kolena a skláním se před proměnou jedné z postav, která z téhle knihy udělala hluboce lidský příběh a mnohem víc k tomu.

02.04.2020 5 z 5

Kluk odnikud Kluk odnikud Katherine Marsh

Krásná pohádka o tom, jaký by svět měl být. A že bychom takových pohádek potřebovali mnohem víc je doufám jasné všem.

29.02.2020 4 z 5

Hybatelé Hybatelé David Mitchell

Mitchell je prostě každou knihou pořád víc a víc má krevní skupina.

29.02.2020 4 z 5

Kronovy děti Kronovy děti Pavel Bareš

Hustý. Jen maličké postesknutí - i přes ten hi-tech pokrok mě trošičku štvala nesmrtelnost našich hrdinů a té pitomé chybě na straně 626 se taky dalo lehce vyhnout. Ale jinak hustý.

23.02.2020 5 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Minimalismus ve své nejčistší podobě.

03.02.2020 4 z 5

Podivuhodná odhalení Artura Peppera Podivuhodná odhalení Artura Peppera Phaedra Patrick

Bohužel pro mě jen slabý odvar knih zmiňovaných na přebalu.

11.11.2019 3 z 5

Norsko v noci Norsko v noci Derek B. Miller

Zase jedna z těch knih, která si ani náhodou nezasloužila skončit ve výprodeji.

09.11.2019 4 z 5

Projekt Kronos Projekt Kronos Pavel Bareš

Naprosto skvělé moje čtenářské duše se právě tetelí blahem.

19.10.2019 4 z 5