kopeceli kopeceli komentáře u knih

Osm hor Osm hor Paolo Cognetti

Kupodivu čtivá, i když hlavně o horách. Potřebovala jsem na ni víc času, protože jsem se trochu ztěžka dostávala do děje, nicméně jsem spokojená.

23.09.2022 4 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Z počátku jsem nacházela prvky z Hraničářova učně. Ale děj se rozeběhl a já přestala jíst, pít, vnímat okolí, snad i dýchat. Je to četba pro ročníky mladší, ale stejně jsem si to užila. Možná už se vracím do dětství.

10.09.2022 5 z 5

Rychlé šípy (souborná série) #01 Rychlé šípy (souborná série) #01 Jaroslav Foglar

Toto čtení je snad úplně pro každého a dá se k němu vracet stále dokola.

28.08.2022 5 z 5

Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Souhlasím se ZÓNA prakticky ve všem. Díky nemocí jsem knihu zvládla poměrně rychle, ale některé pasáže jsem v klidu přeletěla a nemám pocit, že by mi chyběly. Nicméně kniha je to úžasná a doporučuji každému, ať ji zkusí, i když působí tak objemně. Pro mne literární zážitek.

04.02.2022 4 z 5

Komisař Komisař Paulina Świst

S překvapením sděluji, že kniha vůbec není špatná. Alespoň já jsem se u ní dobře zabavila, ačkoliv jsem nic nečekala, jen jsem si chtěla doplnit starší čtenářskou výzvu. Hleďme, co teď frčí v Polsce!

25.01.2022 5 z 5

Tučné úterý Tučné úterý Sandra Brown

Četla jsem ji po mnoha letech. Zaujala stejně jako poprvé.

19.12.2021 5 z 5

Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Čtivé, dobré tempo povídek. Londýn se mi líbil nejvíc, chytře zvolený začátek knihy, aby čtenáře navnadil.

21.11.2021 3 z 5

Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

(SPOILER) Druhý díl bohužel ubral na reálnosti čteného, vtipnosti bylo také méně. Uvěřit tomu, že se obávaný mafián kvůli ne příliš krásné (dle autorky) policistce ze dne na den změní na dobráka od kosti s nervy v kýblu, že dotyčná policistka s vynikajícími psychotesty, pracující bez problémů v nejstresovějším prostředí se bude hroutit z blbin, to je na mě moc. Nejreálnější tak zůstává malá Amy s dětským žargonem a příchylností ke každému, koho má ráda maminka. Nevychovaní psi mě vytáčeli, krutá zima v Itálii překvapila, myslela jsem, že tam nesněží. Po vynikajícím prvním dílu sice sestupná tendence, ale stejně zkusím třetí díl - máme tři možnosti: stav zůstane stejný, zlepší se nebo zhorší. Zatím mne to zajímá.

14.10.2021 3 z 5

Skandál Skandál Sandra Brown

Jedna z nemnoha knih o znásilnění, kterou snad zvládne číst i oběť, když se vyhrabe z nejhoršího. Jasně že je to kniha určená k odpočinku, ne k psychoanalýze, nicméně je tak optimistická, že bych ji klidně jako podpůrnou zařadila. Je také velmi čtivá jako všechny knihy Brownové. Času stráveného se Skandálem nelituji a ještě chvíli o ní budu přemýšlet.

12.08.2021 5 z 5

Nevyžádané rady mládeži Nevyžádané rady mládeži Marek Vácha

Výborná, pravdivá a zároveň jednoduchá. Ovšem v opravdovém životě těžká. A tak to má být, pokud dílo za něco stojí. Jen mě mrzí, že jsem ji nemohla číst v mládí, bývala bych ji někdy potřebovala.

19.07.2021 5 z 5

Tajemný hrad Svojanov Tajemný hrad Svojanov Bohuslav Březovský

Na Svojanov mě vodil v dětství táta, protože tam vyrostl. Na cestě k hradu jsme sbírali české granáty. A četl nám právě z téhle knížky...

15.02.2021 5 z 5

Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Začnu klady: kniha má překrásnou obálku, je čtivá, motiv kosů, Kocoura a hnědé kosice je pro mne nový, neotřelý. Líbí se mi snaha ukázat, že tragédií život nekončí, musí se žít dál a s bolestí se musíme učit vyrovnávat. Potom může být za čas zase život hezký a naplněný.
Nelíbí se mi neustále dokola opakované motivační hlášky, stále stejné věty. Od půlky knihy mi vadily a nudily mě. Normálně myslícímu člověku by stačily jednou, ke konci knihy podruhé na zopakování.
Korektor také trošku zaspal: na str. 40 v e-knize se uvádí, že byl cítit zimolez, načež přišla dívka vonící zimostrázem. Zimolez opravdu krásně voní, zimostráz je jiná dřevina.
Nicméně knihu doporučuji, ženy ji nyní o Adventu ocení. Zanechává spokojený pocit na duši.

06.12.2024 3 z 5

Čaroděj půlnoci Čaroděj půlnoci Dmitrij Jemec

Světlo a tma naznačují, že autor znal Lukjaněnka. Nicméně tím veškerá podobnost končí. Zrovna tak obrazy, na kterých se nachází komunikující osoba, odkazuje na H. Pottera, kterého znal Jemec dokonale.
A pak je tu sám příběh, čtivý, vtipný, záhadný, s ruskými reáliemi, pro mne originální, protože jsem podobného nic nečetla. Větší písmena usnadňují čtení mladším a starším. Líbí se mi, že se tu nevraždí, přesto má děj spád.
Jo, mě se kniha moc líbila a posouvám ji na přečtení dceři.

23.11.2024 5 z 5

Pilates - praktický průvodce Pilates - praktický průvodce Alycea Ungaro

Většina čtenářů této knihy bude mít možná smíšené pocity. Číst bude s lehkostí, ovšem cvičit s těžkostí. Je to fakt dřina!
Ale autorka vysvětluje vše jasně, srozumitelně, co nejvíc jednoduše. Začíná dýcháním a jednoduššími cviky pro začátečníky. To, co předvádí ke konci knihy, je pro starší dámu, kterou jsem, absolutně nedosažitelné, ale hezky se na to dívá. :-)
Báječné je, že podle této knihy mohu cvičit doma, což mi vyhovuje. Takže já knihu doporučuji.

19.02.2024 5 z 5

Kočičí král Kočičí král Pavel Šrut

Krásné pohádky psané poetickým jazykem. Doporučuji na všední den i neděli, pro malé i velké, tato kniha za to stojí!

29.09.2023 5 z 5

Pozlacený měsíc Pozlacený měsíc Joy Jordan-Lake

Obdivuji poctivost spisovatelky, která do obyčejného románu dostala tolik zajímavých historických informací, jež musela pracně hledat a studovat. Z hladkého čtení se tím podařilo vytvořit docela zajímavé a čtivé dílo.
Doporučuji přečíst i doslov. Já jsem třeba neměla tušení, že Hitler svoji úchylnou myšlenku rasové čistoty nevymyslel, ale čerpal z amerických pramenů. Přitom víme, že původní Američané nejsou bílí...

16.09.2023 5 z 5

Angličtina pro každého učebnice level 2 Beginner Angličtina pro každého učebnice level 2 Beginner Rachel Harding

Přehledná učebnice, která je řešená trochu netradičně, ale právě proto mne baví. Gramatika je vysvětlená na příkladech s jednoduchým vysvětlením. Cvičení se týkají úzce probírané látky, řešení lze nalézt na konci knihy. Velmi vhodné je používat sluchátka a stáhnout si aplikaci. Učebnice je v ní namluvená britskou angličtinou, pomalu a srozumitelně. Za sebe vřele doporučuji.

27.08.2023 5 z 5

Zítra už bylo Zítra už bylo Jiří Raichl

Žánr thriller u těchto povídek nesedí. Obsahují prvky tajemna, ale takové běžné, které se každému občas přihodí, alkoholikům ještě častěji.
Všechny povídky jsou velmi dobře napsané, motivy se opakují jen málo, kdo chce najít poučení, najde jej. Jsem náramně spokojená a doporučuji.

05.08.2023 4 z 5

Jak Fiškus sázel masovou kuličku Jak Fiškus sázel masovou kuličku Sven Nordqvist

Moudrý dědeček tentokrát dovolí Fiškusovi zasadit masovou kuličku. Fiškus neví, že neporoste, ale stejně jako děti se chce přesvědčit. Obdivuji Pettsonovu trpělivost. Kniha je na významném místě v mé knihovně, protože se k ní stále vracím.

09.07.2023 5 z 5

Jak byl Fiškus malý a ztratil se Jak byl Fiškus malý a ztratil se Sven Nordqvist

Nejprve jsem znala animovaný film, na který jsem s dětmi koukala pořád dokola. A teď úplně náhodou jsem narazila na knihy. Toť, že jsem je koupila!
A tato je neskutečně roztomilá. Fiškus koťátko a pak ztracený v bedýnce a hlídaný jezevcem A ty dokonalé ilustrace! Naštěstí ve stáří se vracíme do dětství a tak knihu po přečtení zakládám na čestné místo v knihovně. Pomalu se blížím věku, kdy ji budu nutně potřebovat:-)

08.07.2023 5 z 5