kopretina21 komentáře u knih
Našla jsem v knihobudce. Bez velkého očekávání jsem knihu zkusila. A nebyla jsem zklamaná. Silný příběh se zajímavým koncem, i když hlavní postava mi nebyla vždy sympatická. Ale o to přece nejde.
Poslední stránky jsem doslova hltala.
Doporučuji.
Knih o neverbálním chování existuje dost. Ale tahle je v mnohém odlišná. Autor čerpá z vlastní velice bohaté praxe. Našla jsem tam mnoho dobrých rad, jak číst druhé lidi.
Autor vyvrací i některé mýty, týkající se neverbálního chování.
Kniha rozsahem nevelká, dobře se čte.
Opravdu nechápu, proč tento výtvor má tak vysoké hodnocení. Knihu jsem dostala zdarma k nákupu, tak jsem se do ní pustila. Hodně jsem se u ní natrápila, ale dočetla.
Směs rádoby hyge, trapných "ironicko-satirických dialogů", částečně červená knihovna. Občas prohozené replikami z nějakých literárních děl. Takový pozitivní blábol. Tohle není typ knih, které já ocením, někdo s menšími nároky možná jo...
Samo za sebe hovoří to, že Albatros knihu stáhl z edičního plánu. Ach ta politická korektnost.
Člověk si přečte hodně o transgendermánii, která dorazila i do ČR.
Kniha se ale zabývá pouze změnou pohlaví F to M, tedy z dívky na chlapce/muže na ženu.
Považuji to za zajímavé čtení a doporučuji.
Čekala jsem trochu víc. V pravidlech silničního provozu si přečtu skoro to samé. Našla jsem tam jen pár zajímavých rad.
Největším zklamáním je pro mne to, že autorka svůj text adresovala v 95% pouze rodičkám s manuálem...
Určitě doporučuji, velice čtivé, ale ta jeho klasika to není. Dva body dolů dávám za politikum proti Donaldu Trumpovi. To by si King mohl odpustit, nemá to zapotřebí. Pere to tam hned o začátku, to mě zklamalo.
Čekala jsem víc. Zajímavé téma, ale v podstatě zkažené fikcí (na zadních deskách napsáno: "špetka nadpřirozených prvků"...to je úsměvné, skoro celé je to právě o tom. Zklamalo mě to. Skutečný příběh této tragické výpravy by snesl pouze syrové vylíčení bez příkras.
Velké množství postav, bylo možné se v nich lehce ztratit.
Špatná korektura - občas chyby, pár vět dávalo špatný smysl. Škoda.
Ale přečteno na jeden zátah, zvědavost mě hnala až na poslední stránku.
Shrnutí: s opatrností lze doporučit
Solidní, víceméně oddychové čtení, přečteno na jeden zátah, se zvědavostí, jak to dopadne. Dobře členěné, vcelku krátké kapitoly. Kratší věty. Dobře se to čte, člověk se v tom neztrácí. Přiměřený počet postav, lehce zapamatovatelných.
K pousmání byly některé stále stejné opakované situace (zejm., kdy hlavní hrdinka navštěvuje s "dcerou" sestru v Praze). Knížce by slušela lehká odtučňovací kůra. Na druhou stranu zajímavý popis reálií, jak to vypadalo v poválečných Sudetech. Zdařile vykreslené charaktery postav. Pokud by byl druhý díl, ráda bych si ho přečetla.
Tedy: určitě lze doporučit, ale dílo které vstoupí do dějin to není. Je to však prvotina autorky a v tomto ohledu určitě tleskám.
Tak tohle je vážně dost dobré, tragikomické a ironicky sžíravé. Rodina Tulsiových, Hanumanův dům..."čtenáři a učící se"...
Po přečtení jsem se s nešťastníkem Biswasem jen nerada loučila.
Kniha se mi dostala do ruky náhodou v knihobudce. Vřele doporučuji.
Opravdu velice dobré. Je třeba číst.
Bože můj, tohle dělal člověk člověku.. Převelice těžké čtení. Kambodžu a některé jmenované lokality jsem navštívila, o to to bylo pro mne osobnější.
Výborně napsané. Vřele doporučuji.
Pro mně nepoživatelné a nezdařilé, ale dočetla jsem to.
Mám pocit, že povídky byly napsány "z musu".
Čekala jsem od toho víc, což může být můj problém, proto neřadím k odpadu.
No já nevím...přijde mi, že se jedná o laicky sepsané rady, takový kompilát. Autor si často protiřečí, jeho "rady se mi jeví rozplizlé".
Jak kniha pokračuje, zdá se mi, že autor má sám dost osobních problémů.
Jak již tady někde někdo psal : výraz "uprdelismus" je jen marketingový tah.
Přečtěte si stoika Senecu a je to o několik levelů výše. Jeho skvělé dopisy vyjdou v říjnu.
Tohle je ztráta času. Pár střípků se z toho vybrat dá, proto nezařazuji mezi úplný odpad.
A to "pa" na konci mě fakt odrovnalo.
Tak tohle je vážně pecka! Na plnou palbu bodů. Chytí a nepustí. Opravdu velký nonkonformismus a je otázka, jak dalece jsme schopni připustit, že někdo žije jinak, ale vnitřně spokojeně.
M.j. spousta fotografií a reálií je k dohledání na netu, zejména období pobytu v Západní Virginii.
A nesmím zapomenout dodat, že místy je to tak tragikomické, že jsem se chlámala smíchy.
Jsem ráda, že jsem knihu objevila.
Jednodušší oddychové čtení. Pár receptů, které lze ozkoušet. Humor autorky je ale takový "ukecaně sebestředný". Autorka se místy opakuje.
Velmi zajímavé a překvapující informace. Na zmíněné značky se teď budu dívat jinak. Část z nich má opravdu temnou minulost, často spojenou s nacismem.
Kapitola Winchester je dle mého názoru TOP, ale za přečtení stojí všechny.
Knihu jsem našla u kontejneru :-). Přečteno asi za 1/2 hodiny. Pro mě tedy dost vyčpělé vtipy, pár jsem ani nebyla schopna moc porozumět (zřejmě moje chyba). Ale tak úplně nelituji, alespoň vím, o co jde.
Předmluva J. Lady je výňatkem z Kroniky mého života. Kvalita kreseb určitě není taková, jako u jiných ilustrací.
Jazykově vytříbený Steinbeck. Nikdy nezarmoutí, i když na O myších a lidech nemá. Místy jsem se hodně pobavila skvěle vykreslenými postavičkami, které z knihy vystupují plasticky stejně tak, jako popis míst a prostředí.
Naprosto skvělé, až do poslední stránky. V kapitolách se střídají pohledy hlavních postav. Skvělý vhled do duše a projevů chlapce (...no, je mu již 18 let) s Aspergerovým syndromem. Místy jsem se i neskutečně bavila.
V podstatě je to trochu i detektivka, do poslední chvíle není jisté, jak se to celé (smrt lektorky) odehrálo. I když mnohé lze tušit.
Objemná kniha u které není možné se nudit.