Kristy.Seb Kristy.Seb komentáře u knih

Doktore, to byla jízda! Doktore, to byla jízda! Patrick Taylor

Na to, že se jedná o poslední díl této skvělé série, jsem čekala víc. Ale stejně to bylo opět milé počtení z Ballybuckleby. :)

09.03.2025 5 z 5

Zlomená princezna Zlomená princezna L. J. Shen

Pomsta je přiznání bolesti. Nechte si svoje pocity pro sebe. Každý je může vidět, a co lze vidět- to je možné využít.

Je snadné označit něco, čeho se bojíš, za monstrózní. Skutečnou odvahu ale vyžaduje porozumět tomu, co k tomu ty lidi dovedlo.

Všichni máme nějaký příběh a málokdy je to pohádka.

Krása je jen na povrchu, ale ošklivost sahá až do morku kostí.

Hallie to teda rozhodně neměla jednoduché a stejně to byla silná holka. Oslovení fracek mi trochu vadilo, ale to vzájemné prozření bylo dobré.

05.03.2025 4 z 5

Doktore, to bude bolet! Doktore, to bude bolet! Patrick Taylor

Doufejte v to nejlepší, ale připravte se na nejhorší.

Nikdy nedovol, aby pravda stála v cestě dobrému příběhu.

Lékařská ordinace se krásně rozrůstá. :) Opět milé a dojemné.

04.03.2025 5 z 5

Co jsme si nikdy neřekli Co jsme si nikdy neřekli Yasmin Rahman

Začátek knihy mě trochu vyděsil, ale tohle byl hodně povedený příběh.

27.02.2025 4 z 5

Princezna a hráč Princezna a hráč Ilsa Madden-Mills

Osud je houževnatá mrcha. A když někdy nedostane, co chce, zkouší to znovu a znovu.

Nejlepsi způsob, jak najít sám sebe, je ztrati se.

Slabí nikdy nedokážou odpustit. Odpuštění je vlastnost silných.

Život je krásný právě díky tomu, jak se s nimi člověk dokáže vypořádat.

Oba měli dost těžký osudy, četlo se to hezky.

24.02.2025 4 z 5

Kráska a hráč Kráska a hráč Ilsa Madden-Mills

Když se člověku napoprvé něco nepovede, má příště udělat větší rámus.

Nikdy nebojuj s prasetem. Ty se ušpiníš a praseti se to bude líbit.

Uprostřed chaosu je také příležitost.

Krása je v tom, jak žijeme, jaký život kolem sebe vytváříme. Žít život, který má smysl.

Měj srdce otevřené, i když máš pocit, že ti pukne.

Udělej nemožné skutečností. Sáhni po hvězdách, i když pálí.

Trochu mě na začátku falešného vztahu vytáčelo to jejich přesladké cukrování. Ale milý a čtivý příběh.

22.02.2025 4 z 5

Láska a kerosin Láska a kerosin Winter Renshaw

Máme ve zvyku vidět jen to, co vidět chceme, aniž bychom si to uvědomovali. Realita je subjektivní, ne objektivní. Dva lidé mohou prožívat to samé a přikládat tomu zcela odlišný význam.

Když je něco příliš dobré na to, aby to byla pravda, téměř nikdy to pravda není.

Ublížení lidé druhym lidem ubližují. Uzdravení lidé jim pomáhají.

Musím pochválit nápad s povoláním hlavní hrdinky, to se mi líbilo. Příběh klasické klišé a konec hodně úchvátaný, ale na odreagování dobrý.

19.02.2025 4 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Bůh se směje těm, co plánují.

Život tě může zavést kamkoli, ale že všeho nejspíš do prdele.

Štěstí je jako peníze. Je to vymyšlená hodnota, která odpovídá něčemu, co nejsme schopni zvážit ani změřit.

Lidi se milujou tak dlouho, až už bez sebe nemůžou žít. A i když se pak na chvilku milovat přestanou, tak bez sebe stejně nemůžou žít.

Vtipné to bylo, zápletka by byla i zajímavá, ale zdálo se mi to už moc překombinované.

18.02.2025 3.5 z 5

Láska neumírá Láska neumírá L. J. Shen

Věci, jež milujeme, nám říkají, co jsme.

Na průměrných lidech není nic revolučního. Nic dobrého z nich nevejde. Průměrnost je to samé, co pohodlnost.

Jediná věc, která dělá člověka bohatým, nejsou peníze, talent ani styky. Je to naděje, tam je život. A kde je život, je možné cokoliv.

Nakonec jsem byla celkem i milé překvapena. Dej se četl hezky a plynul. Hlavní zápletka mě teda dost překvapila. Ale jinak příjemné oddechové čtení.

14.02.2025 4 z 5

Doktore, čas to zahojí! Doktore, čas to zahojí! Patrick Taylor

Člověk musí se svým přítelem kousnout do hořkého, aby ho skutecne poznal.

Doufejme v nejlepsi, připrav se na nejhorší.

Když vás někdo srazí, musíte se zvednout a pokračovat dál, jako by se nic nestalo.

Další skvělý díl z této série. Moc se líbil zmíněný vývoj tehdejší medicíny.

13.02.2025 5 z 5

Vánoční vyznání Vánoční vyznání Karen Swan

Někdy nemá smysl proti odcizení bojovat. Někdy člověku pomáhá vyrůst nebo přežít.

Dostat se nahoru je dobrovolné, dostat se dolů je povinné.

Vítězství je život.

Stojí za to žít a nemít žádný sen?

Pokud mi život něco nabízí, musim si to vzít. Nemusí totiž trvat dlouho a zase mi to sebere. Člověk má popadnout příležitost za pačesy, i když to zdánlivě nedává smysl.

Začátek knihy mě moc nebavil, ale tohle v sobě mělo daleko víc. Hodně silný příběh.

09.02.2025 4 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Nějak jsem knihu asi nepobrala a nechápu, krom nezaplacení Krysařovi, v čem tlpribeh vlastně spočíval.

07.02.2025 3.5 z 5

Nadělení před Vánocemi Nadělení před Vánocemi Kate Stewart

Všichni ztrácíme čas tím, že se snažíme zachovat si tvář a odsunout problémy stranou.

Nas život, jak si ho malujeme, až po dovolenou jako z pohlednice, neexistuje. Skutečné vzpomínky, které stojí za to si uchovat, vznikají v daném okamžiku. Nejsou naplánované. Neprospívá nám idylka. Prospívají nám skutečné lidské emoce a zážitky. Tady a teď. Až později naše mysl vyhodnotí, které vzpomínky jsou nám nejmilejší.

Povedená rodinka, která se zbožňuje a drží při sobě. Příběh o této rodince mě moc bavil.

05.02.2025 4 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Moje první kniha od Hrabala a asi to nebude můj šálek kávy. Tento styl psaní mi nesedne. A jak se na základě takhle krátké knihy mohl natočit film asi nepochopím.

03.02.2025 3.5 z 5

Zima nejistých nadějí Zima nejistých nadějí Jenny Bayliss

Život by byl nudný, kdybychom byli všichni stejní.

Sice se mi půlku knížky nedařilo začíst, ale ke konci se konečně začalo trochu něco dít.

02.02.2025 3.5 z 5

Povídky, které pomáhají Povídky, které pomáhají Michal Viewegh

Člověk cítí proudit život v žilách nejvíc v tu chvíli, kdy zkusí to, co běžně nedělá.

Za sny musí člověk jít, i kdyby se zdály sebevíc nerealistické.

Láska se skládá z maličkostí. Každé gesto, byť sebenepatrnější, pomáhá upevnit křehké pouto a stává se jednou z krásných vzpomínek, které si lidé vybaví i po letech.

Některé povídky mě bavily víc a některé míň. U některých si umím představit celou knihu.

28.01.2025 4 z 5

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Nejde o to, co se ti stane, ale jak se s tím vypořádáš.

Odkládat něco na jindy znamená riskovat, že to člověk nikdy neprožije.

Nadšení do počtu vánočních stromků a věnců mě velmi nadchlo. Mít to kam dát, mám to stejně. Příjemný příběh okolo vánoc.

26.01.2025 4 z 5

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Někdy nás osud postrčí na místo, které bychom si sami nevybrali.

Skvělý a velmi čtivý příběh. Jen mě skoro mrzí ten useknutý konec, nějak jsem nepochopila proč si vybrala toho druhého.

24.01.2025 4.5 z 5

Královská vánoční pohádka Královská vánoční pohádka Karen Schaler

Kdykoli se člověk bojí něco udělat, stačí si jenom věřit.

Milá zamilovaná vánoční pohádka. :)

22.01.2025 4 z 5

Čeho před smrtí nejvíce litujeme Čeho před smrtí nejvíce litujeme Bronnie Ware

Každý má právo žít tak, aby to jemu osobně dávalo smysl.

Děláme víc pro to, abychom se vyhnuli bolesti, než abychom získali potěšení. Takže teprve když je bolesti příliš, konečně najdeme odvahu ke změnám.

Někdy musíte pár kroků couvnout, abyste se mohli rozběhnout a skočit.

Štěstí je věc rozhodnutí a snažíme se o není každý den.

Mysl nezná žádné odpovědi. Srdce nezná žádné otázky. K radosti nás povede srdce, ne mysl.

Ač příběhy o odcházení byly smutné, zároveň všechny měly v sobě velkaku sílu. Ale ten vměstnaný životopis autorky se mi zdál zbytečný místy

21.01.2025 4 z 5