Le Chat Le Chat komentáře u knih

Zapomenutý zločin Zapomenutý zločin Vlastimil Vondruška

Mně se tato jednohubka líbila. Za závěrečné setkání Jiřího Adama z Dobronína a Oldřicha z Chlumu přidávám pátou hvězdičku. Už se těším na Černou lilii i Katův odkaz. :-)

02.07.2023 5 z 5

Náhradník Náhradník Princ Harry (p)

Intimní zpověď, jejíhož přečtení rozhodně nelituji. A uděluji 5 hvězdiček.

27.06.2023 5 z 5

Zásnubní prsten Zásnubní prsten Vlastimil Vondruška

Historické detektivky Vlastimila Vondrušky mám opravdu ráda a tato mne rozhodně nezklamala. Odpočinula jsem si a uděluji 5 hvězdiček.

30.03.2023 5 z 5

Smrt talentovaného ševce Smrt talentovaného ševce Václav Erben

Příjemná detektivka, která si podle mne 4 hvězdičky rozhodně zaslouží.

02.01.2023 4 z 5

Josephine Bakerová: Tanec jejího života Josephine Bakerová: Tanec jejího života Juliana Weinberg

Tak tato kniha se opravdu POVEDLA! Jsem ráda, že ji Metafora vydala. Josephine Bakerová byla mimořádná žena, o které jsem toho příliš nevěděla. Takže jsem si nejenom užila dobře napsanou knihu, ale také rozšířila obzory. Za mne jasných 5 hvězdiček a DOPORUČUJI.

05.07.2022 5 z 5

Vlak z Paddingtonu Vlak z Paddingtonu Agatha Christie

Výborná detektivka, slečna Marplová nikdy nezklame. :-)

18.06.2022 5 z 5

Morový testament Morový testament Vlastimil Vondruška

Ano, pro případy Oldřicha z Chlumu, panoše Oty a velitele Diviše mám slabost. Podle mne se tato novinka autorovi opravdu povedla, detektivku jsem si skutečně užila. :-) Uděluji 5 hvězdiček a těším se na jubilejní třicátý díl.

13.03.2022 5 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Naprosto chápu, proč má tato kniha zde na Databázi tak vysoké hodnocení. Za mne jasných 5 hvězdiček, dala bych i víc, kdyby to bylo možné. Alicinu síť rozhodně DOPORUČUJI a budu doporučovat dál.

10.03.2022 5 z 5

Záhada Modrého vlaku Záhada Modrého vlaku Agatha Christie

Rozhodně si nemyslím, že by se tato detektivka autorce nepovedla, právě naopak. Knihu jsem si užila, takže za mne jasných 5 hvězdiček.

31.12.2021 5 z 5

Debutantka Debutantka Jan Gardner

Příjemné oddechové čtení, kterému nechybí ani humor. Čtyři hvězdičky si určitě zaslouží. Myslím, že by tuto detektivku stálo za to zfilmovat. ;-)

11.12.2021 4 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Knihu bych charakterizovala jediným slovem: MILÁ. Jsem ráda, že jsem si tuto "klasiku" přečetla.

15.08.2021 4 z 5

Světla jihu Světla jihu Nina George

Ke knize jsem se dostala díky Levandulovému pokoji. A rozhodně nelituji. Světla jihu je kniha něžná, poetická, plná lásky a navíc z prostředí jižní Francie. Je mi jasné, že každému se tato kniha líbit nebude, ale mně se líbila hodně a určitě se k ní v budoucnu ještě vrátím.

27.04.2021 5 z 5

Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

Tak tento případ slečny Marplové se mi opravdu líbil. Rodinné sídlo, k tomu spousta mladých delikventů, typická anglická mlha a hromada peněz "ve hře"... Slečna Marplová byla opravdu velmi bystrá "bábrlinka".

21.03.2021 5 z 5

Sněhulčiny Vánoce Sněhulčiny Vánoce Kristen McKanagh

Opravdu milá vánoční pohádka pro dospělé. :-) Sněhulka byla šikovná kočička.

02.01.2021 5 z 5

Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Tak touto knihou mne autorka opravdu “dostala”. Doteď jsem za její nejlepší dílo považovala Tajemství letního odpoledne, ale odteď je pro mne autorčinou nejlepší knihou Hodinářova dcera.

22.05.2020 5 z 5

Hluboká modř moře Hluboká modř moře Marie Lamballe (p)

Moje první setkání s autorkou a určitě ne poslední. Doporučuji a těším se na Hortenziovou zahradu.

13.04.2020 5 z 5

Anna Boleynová – Králova posedlost Anna Boleynová – Králova posedlost Alison Weir

Tak tento "tudorovský" román byl opravdu SKVĚLÝ! Líbil se mi ještě víc než první díl o Kateřině Aragonské. Vřele doporučuji, je to opravdu kvalitní čtení z tudorovské Anglie. Už se moc těším na Janu Seymourovou, kterou už mám taky pujčenou z knihovny...

18.06.2019 5 z 5

Vůně jasmínu Vůně jasmínu Corina Bomann

Opravdu nádherná kniha, rozhodně autorčina nejlepší. Určitě se k ní v budoucnu vrátím.

07.06.2018 5 z 5

Spolek Jane Austenové Spolek Jane Austenové Natalie Jenner

Jsem opravdu ráda, že jsem se nenechala odradit pomalejším začátkem, tato milá kniha rozhodně stojí za přečtení. Nakonec přidávám pátou hvězdičku. ;-)

20.08.2024 5 z 5

Nakladatelka z Paříže Nakladatelka z Paříže Tabea Koenig

Podle anotace jsem čekala, že by se mi kniha mohla líbit, což se potvrdilo. Mám opravdu ráda Francii a literaturu, film Půlnoc v Paříži patří k mým nejoblíbenějším. Když se k tomu přidá, že autorka píše skutečně dobře, nemohu jinak než udělit plný počet hvězdiček. Doporučuji a doufám, že česky vyjde i autorčina další pařížská kniha.

15.04.2024 5 z 5