Lely Lely komentáře u knih

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Uff, tak tohle bylo hodně depresivní čtení, které budu ještě nějaký čas zpracovávat.
Hodně silný příběh plný bolesti.

17.02.2024 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Další výborná kniha od autorky. Příběh svižně ubíhal a kniha se četla skoro sama.

01.02.2024 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Ufff, tak tohle byla síla. Malá kniha plná velkých emocí. Ještě dlouho jí budu zpracovávat.

05.10.2023 5 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Styl jakým je kniha napsaná mi sedl, nemohla jsem se odtrhnout, i když to vůbec není jednoduché čtení.
Kolik bolesti dokáže jeden člověk vytrpět a stále přichází jedna rána za další...

31.10.2023 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Perfektní pokračování, perfektního příběhu. Smekám před autorkou. Propracování postav je geniální.

11.08.2023 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Skvělá kniha, smutný příběh. Přečteno skoro na jeden zátah. Vyprávění otce i dcery se krásně doplňovala. Bohdany mi bylo líto a na závěr bych uvítala ještě jednu kapitolu.

08.05.2024 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Krásná kniha se silným příběhem. Popisy přírody byly úchvatné a protkávaly se s příběhem dívky s kterou se život vůbec nemazlil. Příběh byl neotřelý a závěr překvapil.

23.01.2023 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Knihu jsem dočetla už před pár dny, ale pořád se k ní v myšlenkách musím vracet a přemýšlet, a to se mi nestává často. Dlouho jsem její čtení odkládala, ale jak jsem ji chytla do ruky, už jsem se od ní nemohla odtrhnout, četla jsem jí jedním dechem.
Je to emotivní a silný příběh a na konci jsem se neubránila szlám.
Musím říct že patří k jedné z nejlepších knih co jsem kdy četla a jistě se k ní ještě vrátím.
Myslím, že by stalo za zvážení jí zařadit do povinné četby.

11.05.2019 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Hořkosladký příběh, kdy není radno odsoudit člověka hned na první pohled a vše není tak jak se na první pohled zdá.

16.04.2024 5 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Moje první kniha, kterou jsem od autora četla. A číst jí zrovna, když venku stupnice teploměru ukazuje - 15°C, nebylo dvakrát příjemné. Napětí s přiměřenou dávkou strachu, závěr mě překvapil. Už se chystám na Trhlinu.

11.01.2024 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Čtení knihy jsem poměrně odkládala a ani nevím proč, je výborná. Příběh, osudy postav, historie...přečteno jedním dechem. Perfektní.

11.08.2023 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Čtivá kniha se silným příběhem. Osudy lidí mě zasáhly a člověk si ani nechce představovat, jak hrozné by bylo takto žít.

08.06.2023 5 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Uf, těžké ale důležité čtení. Pocházím z Těšínska a o této události jsem neměla ani potuchy. Klobouk dolů před paní Lednickou, pátrání a dávání dohromady všech skutečností ji muselo zabrat spoustu času.

22.03.2024 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Další výborná kniha od autorky. Kniha vtáhne do děje a s napětím čtete a čekáte jaké osudy postavy čekají.

25.11.2023 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha se lehce a rychle četla, děj ubíhal a pěkně navazoval. Hlavní hrdinka byla celkem sympatická, jsem zvědavá co se o ní dál dovíme. Určitě v této sérii budu pokračovat.

11.07.2021 5 z 5

451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Výborná, nadčasová kniha, která nutí k zamyšlení.

05.09.2021 5 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Kniha mě bavila, líbilo se mi propojení dvou dějových linek. Nové postavy zaujaly, těším se co přijde dál.

10.08.2023 5 z 5

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Musím přiznat, že ze začátku se mi do knihy moc nechtělo a dlouho mi ležela na poličce.
Ale když jsem se začetla nemohla jsem přestat.
Je to moc krásný a originální příběh. Líbí se mi jak autorka dokázala popsat pocity a vztahy mezi jednotlivci. Donutí člověka přemýšlet a zamyslet se.
Určitě se k ní ještě někdy vrátím, ale zatím musím vstřebat své pocity.

31.03.2020 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Za mě milé a příjemné čtení, které mi sedlo. Kniha se četla rychle a děj pěkně ubíhal.
Líbilo se mi nenásilné propojení s filozofií.
Donutí člověka přemýšlet nad svou vlastní knihou výčitek.

23.05.2024 4 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Další povedený díl, napínavý od začátku až do konce. Sérii čtu popořadě a v tomto díle se maximálně vyplatilo znát postavy a souvislosti z předchozích dílů.

30.04.2024 5 z 5