lencin komentáře u knih
Vtipné a milé oddechové čtení. Hlavní hrdina mi byl sympatický, ale příběh byl trochu splácaný.
Výborně napsaný generační příběh žen. Velmi zajímavý mezigenerační přenos.......
Nebylo to špatné, byť Stalinovy krávy či Očista byly vyšší liga. Možná tam bylo příliš mnoho témat....
Mně se kniha líbila,i ty zkratkovité popisy životů jednotlivých hrdinů....
Vtipné a moudré. K tomuto stupni uvědomění si sebe sama je potřeba se prožít :-)
Zajímavé pro mě byly hlavně úvahy o manželství a dále pak podprahově vlastně všudypřítomný rasismus.
Čtvrtý díl série Cormorana a Robin se mi líbil asi nejvíc.
Výborné. Věděla jsem o F. Drtikolovi jen málo, teď vím víc a jsem ráda. Určitě sáhnu i po další knize tohoto autora.
Výborně popsané vztahy v rodině. Všechny tři povídky jsou úžasné. Jen nerada a těžko jsem knihu odkládala.
Vyhrocený příběh. Fiktivní spisovatel T.S. Garp a jeho život a přátelé i nepřátelé. Pomezí absurdna a reálna.
Doporučuji! Zajímavý člověk se silným životním příběhem.
Pro mě výborné. Opět motivy hlavního tématu E. Ferrante, ženy jako matky, dcery, přítelkyně a jejich vztahy. Výborná,byť smutná a drsná sonda do hlubin duše ženy.
Před sebou neutečeš! Výborně napsaná kniha. Dnešní nemocnice očima lékaře. Krize středního věku a problémy rodinného života. Moc se mi líbilo.
Paní Svatošové si velmi vážím za její práci v hospicovém hnutí i za její nasazení. A pana Palána také obdivuji, ale tato kniha byla pro mě zklamáním. Bylo to jako evangelizační příručka. Ale i tak to bylo zajímavé.
Silné a krásné. Příběh původně lehce letní a studentsky bezstarostný získává hlubší a tragičtější podtón. Doporučuji!
Líbilo se mi. Pro mě osobně bylo téměř neuvěřitelné,jak autorkadokázala popisovat své zážitky. Ve zkratce a přitom hluboko pod kůži.
Vynikající kniha o osudech žen zavlečených na ruský dálný východ.
Obdivuji p. Chramostovou za její odobní zpověď a výpověď a tské hako herečku, ale jako sutirka knihy mě neoslovila. Kniha je taková rozevlátá a neuspiřásaná. Jsem ale ráda, že jsem si ji přečetla.
Krásné,byť tragické. Konec války očima malé Klárky, která se přestěhuje do domu po Němcích v českém pohraničí.