lenkabej lenkabej komentáře u knih

Těla Těla Klára Vlasáková

Mně to sedlo. Výborný vyprávěcí styl, sonda do ženských životů, trefné postřehy... Otevřený konec mi nijak nevadil, naopak dává prostor představivosti.

23.09.2024

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Dobré, čtivé.

11.08.2024 4 z 5

Fušeři Fušeři Mikuláš Křepelka

(SPOILER) Knihu jsem četla na základě reklamy na internetu, těšila jsem se na zábavné historky z prostředí maloobchodu. Bohužel je to opravdu zbytečně vulgární, i když místy opravdu vtipné (což ale není až tak zásluha autora, který pouze popisuje situace, které život a práce v hobbymarketu přináší). Vyrozuměla jsem, že kniha je sestavena z nějakých postů původně publikovaných na facebooku, ale když se to čte jako ucelený text, vulgarita je pochopitelně daleko koncentrovanější než zřejmě byla v jednotlivě publikovaných "uplivnutích". Stejně tak mi velice brzy začalo lézt na nervy vše hobbyčejné a nehobbyčejné. V tomto směru jde podle mě o selhání editorky, která si to měla uvědomit a společně s autorem mohli text v tomto směru upravit. Zbytečné je i opakování jména autora, stačilo nechat datum, ale to už je drobnost. Grafické zpracování (zejména obálka) a ilustrace jsou za mě strašné.

05.08.2024 2 z 5

Duše národa Duše národa Marek Prchal

A to bylo co, toto?

30.07.2024

Na konci dne Na konci dne Claire Keegan

Moje první setkání s autorkou. Minimalistické, čtivé, úderné. Těším se na Takové maličkosti.

27.08.2024 4 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Bohužel jsem se nemohla začíst a téma i jeho pojetí mi nesedlo. Po předchozích knihách autorky trochu zklamání.

26.08.2024 2 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Nemůžu si pomoct, pan doktor je zkrátka trochu arogantní. Je to kapacita, o tom žádná, ale ve srovnání s ostatními knihami rozhovorů pana Moravce je to prostě slabší.

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Moje nejoblíbenější Agatha...

30.07.2024 5 z 5

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Jako je to dobré, autorka psát umí, ale nějak jsem čekala víc, tak od půlky už je to pořád to samé dokola a ztrácí to trochu spád. Druhý díl číst určitě nebudu.

20.12.2024 3 z 5

Pacanka Pacanka Klára Elšíková

Du forma mi zde přijde nešťastná a děj opravdu není o ničem jiném než o chlastu a o tom, že hlavní hrdinka oš*ká všechno, co před ní neuteče na strom. Já si svobodu představuju jinak, ale možná jsem už stará.

Navzdory osudu Navzdory osudu Vít Lucuk

Nu-co k tomu říct? Měl by si to přečíst každý, komu se stýká po době, o které se píše a má pocit, že se máme špatně.

02.12.2024 4 z 5

Hoď je za hlavu Hoď je za hlavu Klára Mandausová

Takový souhrn toho, co asertivní člověk už tak nějak ví. Docela čtivé, místy zábavné, rychle to uteče a stejně rychle člověk zapomene, co četl.

29.09.2024 3 z 5

Pod rouškou šikany Pod rouškou šikany Blažena Hlasová

Velmi potřebná kniha, dávám průměrné hodnocení za formu.

Neviditelné ženy Neviditelné ženy Caroline Criado Perez

V rámci "žánru" určitě zásadní, obsahově zajímavé, formálně mi to moc nesedlo.

30.07.2024 4 z 5

Mařka Mařka Adéla Marie Jirků

Toto byl rozhodně zajímavý počin.

Křesťanská astrologie Křesťanská astrologie William Lilly

Určitě zajímavé, ale dnes nepříliš použitelné.

Velká učebnice astrologie Velká učebnice astrologie Frances Sakoian

Za mě jedna z nejlepších knih pro začátečníky.

Láska ve špatném znamení Láska ve špatném znamení Hazel Dixon-Cooper

Vtipné.

Karma z minulosti Karma z minulosti Judy Hall

Velice podrobně zpracováno, nelze ovšem doporučit těm, kteří s astrologií teprve začínají.

Pohled do tajů astrologie Pohled do tajů astrologie Josef Grumlík

Přehledně zpracované, vhodné pro začátečníky.