Lucciella_L Lucciella_L komentáře u knih

Divné počasí Divné počasí Joe Hill (p)

Knížka, která zahrnuje 4 povídky, které byly zajímavé (některé více, některé méně), a které ocení hlavně fanoušci Kinga.

První povídka "Momentka" je o Mikeovi, který se setká s tajemným Féničanem, který vlastní fotoaparát, který ale nefotí jen tak obyčejné fotky. A jak to souvisí s dnes již zmatenou, ale přesto laskavou sousedkou, se kterou má Mike spoustu vzpomínek?

Druhá povídka Nabito mě moc nenadchla. Becki se úplně nedaří a je zářným příkladem, jak to dopadá, když se zbraň octne v rukou nesprávného člověka. I když bývalý voják Kellaway není také zrovna tou nejšťastnější volbou....

Třetí povídka V nebi byla o Aubrey, kterého čeká seskok padákem. Jenže jemu se nechce a chce to odpískat, jenže najednou bude muset skočit. Dopadne na místo, které vypadá jako mrak, ale mrak to tak docela není....

Poslední povídka Déšť byla boží, ta se mi líbila moc.
Honeysuckle je lesbička, která zažije déšť. Ale není to obyčejný déšť, z nebe prší krystalky, které vypadají jako jehly a mají na svědomí spoustu mrtvých. A nejen mrtvých přímo, ale i dalších, neboť se na tuto tragédii nabalí další nešťastné události....

Celkově zajímavé pohodové čtení, u kterého se sice bát nebudete, ale může vás to vtáhnout do děje plnou silou.

29.09.2024

Co když žádné zítra nebude? Co když žádné zítra nebude? Dagmar Digma Čechová

Příběh dvou kamarádek - živelné a akční Zu a trošku uťáplé Štěpánky, které se však skvěle doplňují.

Zatímco se Štěpánka vdá, má děti a s nimi spojené starosti (to zná každá z nás), Zu žije svůj život v zahraničí a občas se ke Štěpánce vrací na návštěvy. Její příchod je jak nálet tornáda - a občas za sebou zanechá pěknou spoušť. Jenže jak už to u hvězd bývá - jednoho dne vyhasnou. Tahle vyhasne s tím, že své nejlepší kamarádce ublížila a pokusí se vše odčinit po své smrti.

Jsou věci, které se odpustit nedají, ale jak tomu je, když je viník po smrti? Může i potom křivda být tak hluboká?

Skvělý román pro nás, ženy v nejlepším věku :D . Musím přiznat, že jsem se tak začetla, že když jsem otočila na další stránku a tam bylo .... NIC...., byla jsem zklamaná, protože bych dokázala prožívat příběh Štěpánky dál.

Naprosto skvělé čtení a ráda doporučuji!

27.07.2024

Bezejmenná touha Bezejmenná touha Honza Vojtíšek

Do téhle "růžovky" (pro mě vaginy) mě uvrtala moje kamarádka a byla jsem neskutečně zvědavá, co mě vlastně čeká, protože porno psané chlapem.... no, nevím, nevím :)

Nicméně, byla jsem celkem mile překvapena.

V knížce je 5 linek, přičemž nejlepší za mě byla Erika. Nejen že tady šlo o romantiku, ale tak nějak i trošku reálný život a hlavně to byla jediná hlavní ženská postava. Baculka, co má na krku neskutečné hovado, co ji neustále ponižuje.... Začne dostávat tajemné dárky, vzkazy.... Kdo je za tím vším a proč? Najde Erika konečně pořádného Muže?

Druhou sympatickou postavou pro mě byl podnikatel Roman, který žil s manželkou, ale tak nějak ve svých letech "přestal fungovat". Přijal novou sekretářku a.... a už to jelo :) Ale co jeho manželka?

Fotograf Marek se pro změnu hledá v sexu přes internet, respektive výměně fotek se slečnou, se kterou se potkal náhodou.... A co když se potkají zcela účelně. Klapne to?

Spisovatel Pavel zase objeví svou dominanci s dcerou svých přátel a některé scény pro mě tady byly docela na hraně. Ale - pokud se to někomu líbí, proč ne. Já na tohle vážně nejsem.

Poslední byl Matěj. Dostal nabídku, kterou přijal, ale je opravdu honorář dostatečný? Za tenhle skutek bych mu "nadělila" mnohem víc....

16.06.2024

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Po výletě do Jeruzaléma jsem se nechala zavést i po výletech u nás.

Musím říci, že mi v této knížce něco chybělo, Jeruzalém mě tak nějak nadchl víc....
Přesto jako milovnice výletů u nás oceňuji, jaká místa si Láďa zvolil a že vybíral i místa, která nejsou tak úplně "profláklá". Některé zážitky neměly chybu :)

Těším se na další díl, který se mi dostane do rukou a pokud někdo neví, kam vyrazit v létě, nechť se nechá inspirovat!

09.06.2024

Ester Ester Markéta Prášková

Knih na téma druhé světové války jsem už přečetla mnoho. Tahle je ale úplně jiná.

Kniha plná emocí, o lidském strachu, závisti, nenávisti, lásky a touze přežít.

Kniha začíná návratem Anny z Francie do Horky, kde vyrůstala se svou "tetou" Lídou. Vítá ji starý přítel Antonín, se kterým si hrála v období druhé světové války a spolu poodkrývají roušku, která ukrývá dávné tajemství.

Zároveň se tu odehrává příběh Lídy, která musí uprchnout z Prahy k tetě Marii na vesničku. Líbí se jí jejich soused, který ale táhne s Němci....

Tragédie, která se stane na konci války ale poznamená mnoho lidí a mnoho osudů. Lze vůbec v takové době očekávat něco dobrého? V době, kdy nesmíte nic, za vše jste persekuováni a neustále vás někdo sleduje a číhá na každý špatný krok nebo čin?

Knížka, u které jsem si pobrečela a zároveň mě tak zaujala, že věřím, že toto nebyla první knížka od této autorky.

19.05.2024 5 z 5

Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Mallory je dívka, která si s sebou táhne svou minulost, díky které dostane nabídku na nový životní start a práci chůvy. Malý Teddy je skvělý chlapec, který kreslí krásné obrázky. Postupně jsou ale čím dál děsivější a objevují se i tam, kde by neměly.... Jenže copak někdo bude věřit někomu s takovou pověstí, jako je Mallory? Naštěstí je tu Adrian, který ji pomáhá a Caroline, která je jí oporou.... Jenže Mallory začíná mít výpadky paměti a najednou se její život začíná otáčet ne úplně šťastným směrem. Pomůže jí sousedka? A jak to je s historií zahradního domečku?

Naprosto skvělý příběh s úžasnými ilustracemi a trošku netradičním motivem. Rozhodně stojí za přečtení!

31.03.2024

Smrt před úsvitem Smrt před úsvitem Robert R. McCammon

Přemýšlím, jak tuto knížku ohodnotit. Protože nejsem fanoušek Kinga, tak mi to asi úplně nesedlo. První půlka knížky se táhla jak žvýkačka a dopředu mě hnalo jen to, že čteme společně..... Ovšem zhruba v polovině se objevily nějaké záblesky toho, že se konečně bude něco dít :)
Ve třech momentech jsem si i trošku pobrečela, takže jsem ráda, že i t v takovém příběhu se objeví emoce.
Velice pozitivně hodnotím ale konec, ten mě vážně dostal a to bylo super!

Přesto tomu víc jak 3/5 dát nemůžu.... Pro fanoušky Kinga to třeba bude lepší čtení!

25.02.2024

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Tak tohle teda bylo čtivo.... Nic pro slabé žaludky :)

Musím přiznat, že postava Tima pro mě byla sympatická, až na jeho choutky..... Ale vášeň pro hlavolamy přidává knížce hvězdičku (kapitoly s hádankami byly super!).

Timothy je konzultantem pro FBI, kterému to neskutečně pálí a proto si účtuje i "náročný" honorář.... Přesto všechno se dokáže popasovat i s únosem chlapce, který vlastně nebyl tak docela sám.... Jen si myslím, že to on sám mohl to rozzuzlení poodhalit o něco dříve ;)

U této knížky raději nejezte, možná radši ani nepijte. Pravděpodobně totiž nebudete mít chuť ani na svačinu.

30.01.2024

Pod šarlátovou oblohou Pod šarlátovou oblohou Mark T. Sullivan

Pro mě to byla hrozně zajímavá knížka. O válce jsem toho četla už hodně, ale tohle byl úplně jiný úhel pohledu, než na který jsem zvyklá....
Pino je velice mladý muž, spíše mladík, který se neuvěřitelně pere s tvrdou realitou.... Na svůj věk je neskutečně odvážný a zvládá situace, se kterými by si neporadil leckterý zkušený muž.
Celkový dojem z knihy silně umocňuje fakt, že se jedná o skutečný příběh.
Za mě celkově skvělé čtení (a ani mi nevadilo, že se jedná o knihu ve slovenštině).

10.12.2023

Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská (p)

Ačkoliv byla knížka místy dost nereálná, jako celek ji hodnotím velice pozitivně. Děj i zápletka byly dobře vymyšlené, neotřelé a pěkně se to vyvíjelo. Bylo to velice jednoduché a rychlé čtení na jeden večer.

12.09.2023

Mráz Mráz Bernard Minier

Kniha se ke mě dostala formou štafety, za což jsem nesmírně vděčná. Četla se poměrně dobře, ale některé části byly zbytečně zdlouhavé. Třeba sexuální propletence aktérů byly naprosto zbytečné . Přesto námět byl hodně zajímavý a líbil se mi. Uvítala bych propracování jiných detailů... I přes tyto výhrady musím uznat, že se mi knížka líbila.

10.06.2023

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Knížka se ke mě dostala formou štafety. Samotnou by mě ani nenapadlo po takovéhle knížce sáhnout. Byla jsem mile překvapená. Knížka je vtipná, výborně se čte a plná skvělých zážitků. Určitě doporučuji všem

20.05.2023

Ženy za mřížemi Ženy za mřížemi Petr Šámal

Z této knihy mám smíšené pocity. Příběhy žen jsou vyprávěné jimi samotnými, doplněné o rozsudky. To dává knize tu správnou autentičnost. Na druhou stranu mě hrozně rozčiluje to, jak to ve vězení chodí. Z toho mám pocit, že to vlastně není trest.... Ale určitě to za přečtení stojí.

07.03.2023

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Druhý díl mě bavil mnohem víc, než ten první. Zde to mělo náboj od samého začátku, konec byl dost překvapivý. Jsem ráda, že jsem to nevzdala a druhý díl jsem četla s podstatně větším nadšením. Pro milovníky hokeje určitě parádní čtení

23.01.2023

Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Přiznám se, že tuhle knihu jsem dočetla s vypětím sil. Nějak mě to neoslovilo a vím, že si tuto autorku v knihovně již vyhledávat nebudu.

30.09.2022 2 z 5

Dívka v zeleném svetru Dívka v zeleném svetru Daniel Paisner

Poutavá knížka, která je podle skutečnosti.
Něco naprosto nepředstavitelného.
Je to ten typ knihy, do které se začtete a nemůžete ji odložit.
Určitě doporučuji všem, co mají rádi knihy podle skutečních událostí a téma 2. světové války

05.12.2021

Můj syn feťák: skutečný příběh Můj syn feťák: skutečný příběh Eva Hacalová

Zajímavá kniha.
Děj se prolíná vyprávěním matky a vzpomínek (a zápisků v deníku) syna.
Ke konci mi děj přišel pořád dokola - syn se opakovaně vrací k drogám, matka se mu snaží pomáhat.
Určitě ale stojí za přečtení.

05.12.2021

Hanina hvězda Hanina hvězda Miroslav Frindt

Velice poutavá knížka, která popisuje příběh židovské dívky, která se vrátila do rodné vesnice. Zažívá ústrky a nenávist ze strany místních, kteří mají židům za zlé, že byla válka. Odmítají vracet zabavený majetek, odmítají přijmout mezi sebe i Hanu samotnou. Pro mě první kniha, která se zabývá situací bezprostředně po válce - žádné popisování útrap z koncentračního tábora ani následku z něj. Nýbrž seznamuje čtenáře se situací, jak se Hana zkouší žít svůj život po válce. Určitě doporučuji, kniha je psaná pěkně, čtivě.... za 2 večery bylo hotovo :)

09.12.2020

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Vtipné vyprávění příhod jedné česko-americké rodiny, která se vrací do Čech, aby _hospodařila" na rodovém sídle. S kastelánem, který nemá rád turisty, hypochondrickým údržbářem a hospodyní, která je věčně pod "ořechovkou" není o zábavu nouze. Grádu tomu dodává i dcera právního zástupce, která frčí ve svém vlastním super. Jak se v tomto blázinci má realizovat jedna mladá hraběnka, která má během následujícího roku zemřít? A bude mít čas třeba i na nějaký románek? Ona možná ano, ale Milada, kterou najmou, aby zámek pomohla rozjet, jim nedopřeje ani chvilku oddechu.
Skvělá jednohubka, kterou zvládnete přečíst u kávy a která vám nesmí uniknout, protože ve filmu toho není ani polovina!

23.09.2020

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Příjemné čtení. Klidný děj bez nějakých extra výrazných skoků v ději. Přesto však kniha byla velice zajímavá a pěkná.

26.03.2020