Lucciella_L

Na tuto knihu jsem se moc těšila a celkově mě opět nezklamala.
Děj byl pěkný, vše dobře popsané, ale bez zbytečných kudrlinek, což oceňuji.
Prolínání mezi klidnou a napínavou stránkou je naprosto super.
Jediné, co mě trošku vadilo, byla povaha hlavní hrdinky. Ta byla tak strašně "soběstačná", že bych s ní nevydržela - takže její minusové body vynahradil Neil, který byl naopak takový dobrák, že bych nevydržela ani s ním :)
Ale určitě parádní čtení na večer!

Výborná záležitost.
V případě D. Coates opět sázka na jistotu.
Kniha je čtivá, pěkná duchařská zápletka. Za jeden večer nebylo co řešit :)

Poutavá knížka, která je podle skutečnosti.
Něco naprosto nepředstavitelného.
Je to ten typ knihy, do které se začtete a nemůžete ji odložit.
Určitě doporučuji všem, co mají rádi knihy podle skutečních událostí a téma 2. světové války

Zajímavá kniha.
Děj se prolíná vyprávěním matky a vzpomínek (a zápisků v deníku) syna.
Ke konci mi děj přišel pořád dokola - syn se opakovaně vrací k drogám, matka se mu snaží pomáhat.
Určitě ale stojí za přečtení.

Zajímavý fiktivní příběh.
Ze začátku jsem se nemohla do knihy začíst, ale vydržela jsem a nelituji.
Příběh se mi líbil, popis války tam byl v malé míře a z jiného úhlu, než jsem z knih na toto téma zvyklá.
Líbila si mi i romantická zápletka, u které jsem si přála dobrý konec.
Narození dítěte mělo nakonec úplně jinou zápletku, než jsem očekávala.
Celkově vzato knihu hodnotím pozitivně, jako oddychové čtení s nádechem romantiky proložené tvrdou ženskou zkušení.

Oproti předchozím knihám (Duch domu Ashburnů, Tajemství sídla C.M. a Přízraky domu C.), byla tato kniha "čajíčkem".
Zábava na dva večery, vhodná spíš pro mladší čtenáře.
Děj je z pohledu dětí, takže strachu a děsu zde mnoho není, zápletka nenáročná, přesto tvořila rovnoměrný průběh.
O tomto dílu musím říct, že je pro mě jednoznačně nejslabším dílem z celé série.
Sourozenci Tara a Kyle žijí s matkou, která má vážnou autonehodu a skončí v nemocnici. O děti se nemá kdo postarat a tak se ocitnou u babičky May a dědy Petera.
Babička je jako z pohádky, zahrne děti dárky, pozorností a splní jim všechna přání... Jenže přijde bouřka a oni se nikam nemohou dovolat. Ve městě je nepustí z dohledu. Mobily jsou schované. A do toho všeho začíná Tara vidět duchy a Kyle má dojem, že nic není takové, jak se zdá a jak se babička s dědou tváří.
Je opravdu pobyt u milující babičky a trošku nabručeného dědy terno?
Vezměte knížku a za pár hodin budete mít jasno :)

Darcy a její hororové pohádky jsou prostě skvělé a tohle je můj nejoblíbenější díl.
Remy se živí jako průvodkyně v domě plném duchů, jehož zdi i podlahy jsou zbroceny krví mnoha obětí bývalého zaměstnance, který se neštítil zabít své zaměstnavatele a za majitele domu se i vydávat.
Po jedné prohlídce je Remy oslovena neznámým mužem, který by chtěl v domě pobýt několik dní a dát prostor i "odborníkům".
Do domu se nakonec sjede Mark, který nemá zjevně důvod k organizaci pobytu, Piers, který se tak trochu nudí, technický lovec duchů Taj, médium Marjorie se svým sluhou Bernardem a April, dcera majitelů se svou opatrovatelkou Lu.
To, co se zdá nejprve jako nevinný pobyt se postupně mění v hru o přežití. Kdo je vlastně původce zla a o co jde Markovi?
Skvělá kniha, kterou by ale strašpytlové neměli číst v noci a sami doma :)

Zajímavá kniha, která je příjemnou změnou v oblasti literatury z druhé světové války.
Inspirováno činy sira Nicholase George Wintona.
Děj pěkně zpracovaný, jen ten konec je na můj vkus zrychlený a až moc přitažený za vlasy.
Přesto knihu hodnotím jako pěknou a doporučuji.

Darcy a její hororové pohádky jsou prostě skvělé.
Daniel bydlí se svým vykutáleným bratrancem Kylem. Když se jednoho dne objeví obálka, ve které je Danielovi nabídnuta práce, kde se platí dopředu a ve zlatých mincích, neváhá.
Na práci zahradníka není nic těžkého, ve svém zaměstnavateli Branovi má podporu ve všem, co potřebuje. Jen má své podmínky - nesmí do věže, po setmění nesmí vycházet, nikdo cizí nesmí na pozemek a Dan musí mít zatemněný domek.
Snadná pravidla za královský honorář.... Jenže i Kyle chce svůj podíl. A rozjede se tím něco, o čem až do konce knihy nevíte, kdo a proč.
Skvělá kniha na jednu noc :D

Velice poutavý příběh, který je částečně založen na skutečných postavách, určitě stojí za přečtení. Má dvě dějové linky, r. 1915 a r. 1947, hlavní postava Charlie a Eve, které mají společného nepřítele, pátrají po minulosti a zároveň budují křehkou budoucnost. Děj se pěkně prolíná a nabízí pohled na válku z úhlu ženy-špionky.

Zajímavá knížka. Zkraje jsem měla problém s orientací v postavách, ale potom byla kniha velice čtivá.

Jako oddechové čtení super. Stejně jako Ukolébavka i toto byl takový zidealizovaný příběh, který byl inspirován skutečnými postavami a místy. Ale četla se snadno, děj byl příjemně plynoucí.

Knih na toto téma jsem již četla mnoho, proto mě obsahově kniha nepřekvapila. Přesto s velkým zklamáním musím říci, že mě nezaujala. Na můj vkus byla psaná velice chaoticky a místy jsem některé pasáže přeskakovala. Jako jedna z mála zůstane nedočtená.

Velice poutavá knížka, která popisuje příběh židovské dívky, která se vrátila do rodné vesnice. Zažívá ústrky a nenávist ze strany místních, kteří mají židům za zlé, že byla válka. Odmítají vracet zabavený majetek, odmítají přijmout mezi sebe i Hanu samotnou. Pro mě první kniha, která se zabývá situací bezprostředně po válce - žádné popisování útrap z koncentračního tábora ani následku z něj. Nýbrž seznamuje čtenáře se situací, jak se Hana zkouší žít svůj život po válce. Určitě doporučuji, kniha je psaná pěkně, čtivě.... za 2 večery bylo hotovo :)

Vtipné vyprávění příhod jedné česko-americké rodiny, která se vrací do Čech, aby _hospodařila" na rodovém sídle. S kastelánem, který nemá rád turisty, hypochondrickým údržbářem a hospodyní, která je věčně pod "ořechovkou" není o zábavu nouze. Grádu tomu dodává i dcera právního zástupce, která frčí ve svém vlastním super. Jak se v tomto blázinci má realizovat jedna mladá hraběnka, která má během následujícího roku zemřít? A bude mít čas třeba i na nějaký románek? Ona možná ano, ale Milada, kterou najmou, aby zámek pomohla rozjet, jim nedopřeje ani chvilku oddechu.
Skvělá jednohubka, kterou zvládnete přečíst u kávy a která vám nesmí uniknout, protože ve filmu toho není ani polovina!

Ač jsem se fakt snažila a přemlouvala se, tuhle knížku jsem nedočetla. Asi jsem měla jinou představu, ale ty neustálé vsuvky mi neudělaly ucelený příběh a knížka byla spíše zklamáním :(

I když je kniha místy trošku zidealizovaná, vychází ze skutečného příběhu Němky, která následuje svou cikánskou rodinu do Osvětimi. Zde vede školku a školku a chrání své děti až do úplného vyhlazení cikánského tábora. Kniha je velice čtivá a strhující. Je to jedna z mála knih, která je věnuje tomuto tématu, kterou chci mít ve své domácí knihovně.

Zajímavý pohled na holokaust. Pro mě první kniha, která není z pohledu oběti, ale potomka pachatele. Místy je trošku chaotická, nicméně je to velice jednoduché čtení.