lucifess lucifess komentáře u knih

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Pořád ještě nevím, co si o knize myslet. Občas jsem se ztrácela díky stylu psaní a vyjadřování autorky. Co se ale autorce povedlo, a to jí musím nechat, byla šokovanost příběhem, absurditou. Určitě šlo zpracovat lépe, použít více detailů nebo se více věnovat některým částem, dost se stíralo i plynutí času v knize....ALE chytlo mě to. Nemohla jsem přestat číst. Byla jsem přikovaná ke stránkám. Byla jsem z toho až špatná.
No a na maso jsem pak fakt chuť neměla :)

10.09.2023 3 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Další velmi slušná oddechovka. Pro mě první kniha od autorky, na kterou jsem v rámci žánru dostala několik doporučení. Nezklamalo. Příběh byl někdy až možná moc překombinovaný a uměle natahovaný, ale vyloženě mi to ještě nevadilo. Rovnou pokračuji v dalším díle.

27.08.2023 4 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Celkem dobře psaná romantika pro vyčištění hlavy. Nemusí se člověk nijak soustředit. Co se týká uvěřitelnosti či realitě - silně pokulhává.
Spoiler: Příběh by pro mě mohl skončit happy endem a nemusel by pokračovat dále. Část "žili spolu" už pro mě nebyla čtenářsky vůbec zajímavá. Nemohla bych ale knihu nechat nedočtenou, takže jsem to dolouskla, nicméně bez většího zájmu.

27.08.2023 3 z 5

Boháč z Park Avenue Boháč z Park Avenue Vi Keeland

Spíše slabší kousek od autorek. Pár kousků jsem už přečetla - jsou jedny z mých oblíbených, když chci červenou knihovnu a žádnou složitou literaturu. Tohle už bylo ale trošku moc, takže jsem se občas spíš smála, jestli jako fakt?! Co musím ale zase uznat, čte je to velmi lehce a rychle, najednou je člověk na konci a ani neví jak...

03.08.2023 3 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Velmi lehce a poutavě napsáno. Tom není jen dobrý herec, ale i velmi obstojný spisovatel. Jeho životní příběh je rozhodně zajímavý. Z vyprávění je cítit pokora, ale zároveň sebereflexe, která mě rozhodně překvapila a budu se na Draca od této doby dívat úplně jinýma očima. A taky si asi brzy pustím alespoň jeden díl Harryho Pottera :) - kniha mě k tomu úplně naladila.

03.08.2023 4 z 5

Debutantka Debutantka Jan Gardner

Poutavě napsáno. Moc se mi líbilo zasazení do historického rámu Prahy, události otevření Barrandovských teras a tehdejší doby. Popis života místní lepší společnosti, chudu života a dne-bavilo mě do toho nahlédnout.

29.01.2023 5 z 5

Dámská jízda Dámská jízda Anne Carré

Uz je to nějakou dobu, co se mi do ruky dostala tak marná knížka. Zaujala mě obálka, že děj se odehrává v Praze,tak by to přeci mohla být fajn oddychovka. Chápu, že příběh je smyšlený, ale tady to tahalo snad za všechny vlasy. Vystřižené všechny možný, nemožný a in temata témata v jednom příběhu. Zhrzené ženy, dámská jízda, jedna tak úplně nezapadá do party, transky, všechny bohaté, že jim celý svět může ležet u nohou, samozřejmě šik a móda v malíčku, bubliny při každé příležitosti, milenec v manželství je běžná věc.... a nakonec 2 hrdinky najdou lásku v Praze? A takhle? A tak "velkou"? To už si fakt ťukám na čelo :))))

15.01.2023 2 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Po upadající tendenci dílů v čase je tu pro mě velký návrat. Po 4.díle se mi moc nechtělo ani do pátého, šestý předčil očekávání.

11.01.2023 5 z 5

Drobeček Drobeček Nathalie Jomard

Větší blbost jsem snad v ruce nikdy neměla. Dostala jsem darem od tchýně-čekatelky a stále přemýšlím, zda to myslela vážně nebo jak to myslela.
Naprosto strašné, odstrašující "dílo". Nechápu, že to někdo může vůbec napsat, ilustrovat, vydat a dobrovolně koupit.

04.01.2023

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Další skvělý díl. Tato spisovatelka mě opravdu baví a pro mě platí, že je sázkou na jistotu. Rozhodně doporučuji a určitě dojde i na další díl.

25.12.2022 5 z 5

Povídky o nelásce Povídky o nelásce Michal Viewegh

Četla jsem pouze a jenom kvůli čtenářské výzvě, konkrétně autor o 22 let starší než já. Moc na výběr nebylo a chtěla jsem dát ještě jednu šanci. Dlouho jsem se k tomu odhodlávala, knihu často odsunula a sáhla raději po jiné, že do konce roku je ještě čas... :)
Ničím mě to nezaujalo, od autora už další dílo opravdu ne.

25.12.2022 2 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Camilla Läckberg

Děj se dopředu dal dobře předvídat, i přesto je kniha napsaná velmi čtivě.

18.12.2022 4 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Moje druhá kniha od autora. První se mi líbila víc. Pokud si pamatuji dobře, tak tato kniha byla dřívější v pořadí a možná i proto mi styl, jazyk apod nepřijde ještě tak dobrý jako v pozdějším díle. I tak ale kniha byla určitě fajn, ráda si od L.Zibury v budoucnu ještě něco přečtu, nyní ale potřebuji pauzu, nemohla jsem se do knihy začíst a pak už už dočkat konce.

13.11.2022 3 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Kniha se mi velmi líbila. Nebudu hodnotit, zda se jedná o reálný nebo vymyšlený příběh, viz příspěvky níže. Ať je to tak nebo tak, příběh se dobře čte a doporučila bych dalším potencionálním čtenářům k přečtení.

13.11.2022 5 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Dlouho jsem měla knihu v knihovně a pořád dostávaly přednost jiné. Tuhle klasiku jsem si chtěla přečíst už dlouho. Celkově ale spíš zklamání, pravděpodobně jsem čekala více. Styl psaní, nemám co vytknout. Ale bohužel mě nyní příliš neoslovila.

19.10.2022 3 z 5

Láska online Láska online Penelope Ward

Tak tohle bylo asi zatím nejslabší, co jsem od autorky četla. Tolik extrémních nesmyslů, náhod, blbostí pohromadě už jsem dlouho neviděla. Samozřejmě do plusu zůstává, že se autorka čte sama, její styl psaní mi velmi sedí. Jen tento příběh na mě už byl trošku fakt moc mimo jakoukoliv realitu.

21.09.2022 2 z 5

Už žádné předstírání Už žádné předstírání Vi Keeland

Jako obvykle jsem po osvědčené červené knihovně s nábojem erotiky sáhla na dovolenou. Přečteno velmi rychle. Kniha ničím vyloženě nevyniká. Ano, hlavní hrdina je samozřejmě naprosto dokonalý....ale na dovolené? Who cares :)

21.09.2022 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Nejde ani hodnotit jinak, než plný počet hvězd. Pro mě osvědčený autor a na jeho knihy se vždy těším.

15.09.2022 5 z 5

Můj nejmilejší suvenýr Můj nejmilejší suvenýr Vi Keeland

Už klasická odsvědčená odpočinkovka na závěr dovolené. Pořádná červená knihovna je někdy také potřeba. Autorka se perfektně čte.

31.08.2022 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Výborná kniha! Super detektivka. Až téměř do konce jsem nemohla uvěřit konci, respektive rozuzlení. Tipovala jsem to naprosto jinak. Palec nahoru.

31.08.2022 5 z 5