lucifess komentáře u knih
Knihu jsem si chtěla přečíst už před 20 lety a když se mi v létě se mi dostala do ruky, byla to jasná volba. Příběh je lidsky hrozný, válka, bída, hlad, bezmocnost a nevědění, co přijde další den. V dnešní době si to nedokážeme ani představit. S názory a postupy Cesiry jsem často nesouhlasila a nemyslím si, že to je jen příběhem z minulosti.
Šlichtička, kterou v tu dobu jedli v různých obdobách ve všech domácnostech je také určitě nezapomenutelná. Rozetta mi byla sympatičtější, ale vyloženě náklonnost k nějaké postavě jsem neměla. Postava Concetty mi byla vyloženě protivná.
Uvědomila jsem si u čtení knihy, že jsem šťastná, že jsem gramotná, mám možnost kdykoliv cokoliv studovat a neznám, co je hlad a válka.
Výborná kniha. Velice čtivá. Je opravdu až k neuvěření, že se těmto 3 ženám povedlo skrýt těhotenství v podmínkách koncentračních táborů. Že přežily a ještě dokázaly porodit živé dítě. Vůle žít číší z každé stránky. Přednosta stanice Horní Břízy je machr a pomoc celé vesnice mě dojala. Jsem jako Češka hrdá.
Vtipná knížka na dovolenou. Flákače nemám ráda a vyhýbám se jim, ale Tommy mě bavil a těšila jsem se, co dalšího se mu stane a jak se k tomu postaví. Být Rose, už jsem se na něj dávno vyprdla. Pes Burt je můj favorit.
Kniha mě bavila, ráda si od autorky přečtu i něco dalšího. Závěr byl pro mě trošku zklamání, čekala jsem jiný konec nebo ještě větší rozpracování. Budu doufat, že lidí jako je Amy v reálném světě moc nechodí nebo se s nimi nikdy nedostanu do křížku.
Celkově napínavá knížka u které jsem se nenudila.
Asi jsem definitivně propadla jsem kouzlu severských detektivek a thrillerů. Vynikající knížka od první do poslední stránky. Napínavé a nepředvídatelné.
Nebylo to vůbec špatné, začátek mě velmi bavil a bylo to velice vtipné. Ke konci už to bylo pořád jen to samé do kola a já ztrácela zájem. Dočetla jsem, ale další pokračování už bych do ruky nevzala, ani jako blog, stačilo. Každopádně díky za exkurzi do gay světa :)
Velmi zvláštní čtení. Četlo se to rychle, je to celkem krátké.
Možná jen nejsem literárně tak vyspělý čtenář, ale nedocením na plno tuto knihu/povídku. Nemám chuť se podívat na její zfilmování a nerozumím, za to je tak oceňovaná.
Pořád fajn čtení, ale ze všech dílů za mě nejhorší. Vůbec to není o hraběcí rodině, což mě bavilo nejvíc. Jde o pro mě nesouvisející 2 dějové příběhy, které jsou mimo. Letos by měl vyjít další pátý díl, tak doufám, že si série pro mě napraví reputaci.
Opět jedním dechem. Téma a celá povedená rodinka mě velmi baví. Už čtu další díl. Brzy mi ale dojdou...co budu číst? :)
Už dlouho jsem si chtěla knihu přečíst a na dovolené se mi dostala do ruky. Začátek perfektní, strhující, čtivý. Postupem knihy nadšení lehce opadávalo. Čekala jsem nějaké ve finále větší propojení nebo závěr. Končilo to pro mě moc neurčitě a otevřeně, "uprostřed věty". I tak ale hodnotím velmi kladně a ráda si od autorky přečtu i něco dalšího.
Přečteno téměř v jednom kuse. Nezklamalo! Už jsem skoro na konci dalšího dílu.
Moje druhá kniha od autora a bohužel ani teď nemohu říct, že jsem jeho fanouškem. Naopak. Již ne víc. Knihu jsem zařadila kvůli čtenářské výzvě a že chci dát autorovi ještě "jednu šanci". Věřím, že si své čtenáře získá, ale já to nebudu a nejsem. Při knize jsem se nudila a do čtení se nutila. Nebýt výzvy, asi jsem i odložila a nedočetla. Naštěstí to byly krátké povídky.
Byla jsem naprosto nadšená. Moje druhá kniha této autorky. A opět naprostá spokojenost. Příběh se mi natolik líbil, že jsem se nechala strhnout dějem. Super detektivka. Je vidět, že každý máme nějaké své tajemství a část minulosti, na kterou nejsme hrdí.
Silné téma, ale bohužel jsem byla zklamaná. Nesedí mi styl autorky. Vše je na mě až přespříliš květnaté, někdy jsem se ztrácela v paralelních příbězích. A pokud se podívám na holá vyprávěcí fakta a odmyslím omáčku, tak se obávám, že se kniha zmenšila na max. 50 stránek. Chtěla jsem ji dočíst, abych si mohla udělat ucelený názor a nekritizovala když jsem se seznámila jen s částí místo celku. U knihy jsem se trápila a počítala stránky, kdy už bude konec.
Moje první kniha této autorky, o které jsem toho v poslední době slyšela velmi mnoho. Styl se mi líbil, četlo se samo a rychle. Oddychovka na víkend. V průběhu příběhu jsem typovala na vraha skoro na každého, super bylo, že od půlky knihy človek netuší, jak to nakonec dopadne.
Kniha byla celkem čtivá, příjemná. nenáročná. Postava Zuzany se mi líbila a těšila jsem se vždy na další vylomeniny a přístup k běžným životním situacím. Rozhodně moje favoritka. Marcel mi byl sympatický, ale ke konci knihy postupně ztrácel. Co mi vadilo bylo oslovení Árny (i jen jak to vypadá napsané :) ), a občas až vyumělkované konverzace v rámci příběhů.
První dáma jako jako osoba je mi velice sympatická a číst její biografii bylo pro mě inspirující ve smyslu, že i takhle vysoko se dá dopracovat vlastní pílí a bez tlačenky (nejen ona, ale hlavně její manžel).
Jako kniha mě příliš neoslovila, četla se mi špatně, do čtení jsem se musela nutit po pár stránkách. Styl a zdlouhavé popisné části nebylo nic pro mě. Obzvláště popis dětství a dospívání jsem už myslela, že je nekonečný a neposune se nikam dál.
Zároveň jsem čekala, že větší část knihy bude věnována samotnému funkčnímu období a více dovolí nám čtenářům nakouknout do života prvního páru USA.
Velmi jsem se bavila při čtení těchto řádků. Rozhodně více se mi líbila první část knihy, ke konci se už příběh i humor vytrácel. I tak jsem ale byla velmi potěšená, že jsem si knihu vybrala, ač obálka se mi nelíbila.
Už ani nevím, podle čeho jsem si knihu vybrala, že si přečtu, ale rozhodně nelituji. Bavila jsem se téměř na každé stránce. Ano, nebyl tam žádný hluboký příběh, ani zápletka, ke konci nijak negradovala. Byla jsem vlastně překvapená, že už jsem na poslední stránce. Humor je inteligentní a velice trefný. Vše jsem si podle toho dokázala představit a o to více pobavit. Bomba!
Velmi ponurá severská detektivka. Bavila mě, i když začátek byl poněkud zdlouhavý, konec měl proti tělu knihy velmi rychlý spád, kdy se další děj už dal dobře i předpokládat. Přesto jsem si knihu do poslední stránky užila. Při čtení mě někdy i prostupoval až chlad.