Magdalena_j komentáře u knih
Začátek knihy byl takový všeljaký. Asi po 50 stránkách jsem měla pocit, že ji odložím. Připomínala mi takový ten současný britský styl, kterého jsem poslední dobou četla až dost.
Pak to začalo být zajímavé. Střední část by se mohla zdát trošku zdlouhavá, ale v reálu je to cca 150 stran, kdy je potřeba vtáhnout čtenáře do všech situací, aby s hlavní hrdinkou začal prožívat její paranoi a strachy, takže ve finale to není špatně.
Konec utekl hrozně rychle - poslední třetina knihy je docela strhující. Vraha jsem měla ve svých úvahách - byl jeden ze dvou, tak ten mě až tak úplně nepřekvapil. Ale okolnosti docela zajímavé byli.
Knížku doporučuji. =)
Prostě kniha o životě. Není napínavá, ani vzrušující, tak nějak prostě je... a je velmi pěkně. Není to ani top z toho, co jsem kdy četla, ani odpad. Je to takový zajímavý pohled do života jedné neapolské čtvrti, který vás někdy hrozně štve a jindy vás pohladí.
Další díly si přečtu ráda, ale pokud by neexistovaly, srdce by mi to nervalo.
Nejprve jsem četla Hanu, pak Slepou mapu. Hana je strašně silný příběh, takže možná je to ten kontrast. Slepá mapa je také silná, ale nedokázala jsem se s postavami tolik ztotožnit, snažit se jim porozumět nebo mít neutuchající touhu poznat celý jejich příběh.
Alžběta byla na můj vkus příliš neosobní, což byla ale její úloha v příběhu, u Anežky mi vadila její “sebelítost”, pesimismus a možná i ten klam, ve kterém dokázala žít....
Na druhou stranu je kniha opět úžasně napsáná a nedá se než doporučit dál. =)
Hvězdičku ubírá jen to, že mi postavy nepřirostly tak úplně k srdci.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Osud hlavní postavy je až zdrcující. Kolik neštěstí může stát vlastně za jedním špatný rozhodnutím.
Kniha je napsaná skutečně velmi poutavě, poslední část je na mě možná až příliš realistická, ale tak to prostě bylo. Hanu doporučuji všem, nejen těm, kdo si myslí, že mají v životě smůlu, protože o tom, co v životě prožije hlavní postava se dá jen stěží říct, že prostě měla smůlu…
Kniha mě překvapila. Začátek je takový všeljaký, ale poměrně rychle se do začnete a příběh se svižně rozvíjí.
Trošku mi kniha asociuje s detektivkami R. Galbritha, takže kdo je jejich fanouškem, mohl by se najít i zde.
Kniha má dvě hlavní dějové linky, které se postupně proplétají. Jedna současná, jedna zpět o 70 let.
Přibližně v půlce knížky tušíte, jak to asi všechno dopadne, ale na druhou stranu jsem to nerozlouskla úplně, což mě hrozně potěšilo.
Závěrečných 5 kapitol je možná trošku zbytečně přehnaných...
Přečtení určitě doporučuji.
První polovina knihy mě příliš nebavila, už podruhé za posledních par měsíců jsem četla příběh “opuštěné” Britky závisle na alkoholu.
Přibližně od poloviny to ale začalo mít zajímavý spád, začetla jsem se.
Spoiler. Bohužel závěr mě totálně zklamal. Na posledních 10 stranách autorka převrátí komplet celý příběh naruby a vzejde z toho totální slatanina.
Možná jsem čekala konec z červené knihovny, osobně by mi asi ani nevadil, ale co z toho vzešlo mě bohužel celou knihu úplně zkazilo. =/
Jedna z nejkrásněji zpracovaných kuchařek (možná i knih), kterou asi můžete v současnosti koupit. Cena je vyšší, ale dostanete za ní nádhernou knihu plnou nejen receptů, ale také příběhů a informací o všech použitých surovinách.
Kniha má plastický přebal, stránky jsou na pevném papíru a je skutečně plná barev - nejen fotek, ale také obrázků a kreseb.
Doporučuji samozřejmě také jako kuchařku. Hned na začátku knihy se dozvíte, kde lze použité suroviny pořídit, takže není takový problém uvařit jídla i v našem prostředí. =)
Mě se kniha líbila, i když mě trošku zklamal konec. Už při odhalení objevu mi nějak přišlo, že kniha ztratila spád. Na druhou stranu úplný konec nabízí docela zajímavé rozuzlení událostí...
Přečteno za dva dny. =)
Vrátila jsem se k rozečetlé knize asi tak po čtyřech měsících a přesto jsem neměla problém plynule navázat. Takže první polovina je vlastně taková předvídatelna, jednoduše zapamatovatelná. Jediný problém mi dělalo spojení jmen a příjmení, kdy se jednou o někom mluví křestním jménem, podruhé příjmením a trochu se mi motalo, kdo je kdo.
Poslední třetina je taková čtivá, ale zároveň hrozně zvláštní.
Knihu doporučuji lidem, kteří mají rádi napínavé trosku detektivní knihy, které ale nejsou nějak děsivé.
Knihu čtu již od jejího vydání, jsem v polovině (po víc jak půl roce). Vůbec mě nebaví a vždy se vrátím na jednu dvě kapitoly, když jí chci dát ještě šanci. Lae vidím to tak, že jí asi nedočtu - je strašná nudna. Proti tomu je Analfabetka knižní poklad, a to mě v některých částech taky moc nebavila. =( Bohužel Jonas Jonasson se asi už vyčerpal a další knihu si již nepořídám. =(
Krásná knížka. Tučňák mi za dobu čtení přirostl k srdci. =)
Hvězdička dolu za konec... enviromentální tématiku do hodnocení nezahrnuji, ale cely ten příběh, poslední dvě kapitoly byly pojaty tak zvláštně. Přišlo mi to takové neurčité, bez předchozího elánu.
V každém případě 100% doporučuji, je to vážně nádherná kniha!
Výborná knížka. Humorná a milá. V knižním souboji však na plné čáře vyhrává erotikon. =)
Naprosto skvělá kniha!
Někdy humorná, někdy smutná. Četla jsem jí už před rokem a přesto kolem ní s úsměvem chodím do dnes.
Nalákalo mě zajímavé tema podobne hunger games. Bohužel jsem v teto knize nenašla ani špetku z jejich propracovanosti. Četla jsem tu knihu hodně dlouho - ač ma pouhých 300 stran. Přišlo mi to ploché... Nejspíš nejsem cilovka. Kniha není vyloženě špatná, jen jsem čekala víc, lepsi jazyk, propracovanost. Jedine, co se ji nedá upřít je nepredvidatelnost - spoustu situaci byste nečekali, příběh ma několik zvratu, změn prostředí a tak dále. =)