Mája777 komentáře u knih
Tak i já jsem měla tuhle knihu velice dlouho v knihovně. Nevím proč jsem kolem ní jenom chodila. Ale teď už ji mám přečtenou a musím říct: TO BYLA SÍLA!!! A jsem ráda, že už mám dospělé děti. Asi bych je nenechala v klidu žít.
Nevím koho mi bylo víc líto, zda matky nebo dcery. Asi obou. A otec je kapitola sama pro sebe.
Když jsem dočítala, tak jsem si říkala, že chci vědět, co bylo dál. A teď už vím, že je pokračování. Sice nemá tak dobré hodnocení, ale kdo ví, třeba se začtu.
A tento životní příběh rozhodně doporučuji číst.
(1. 12. 24 - 27 188 - 67)
Drsný a opravdový příběh. Nedokážeme si představit čím si ženy v harému prochází. Buďme rády, že žijeme zde.
(24. 11. 24 - 26 927 - 66)
Lepší a lepší. Nejen zajímavý případ vraždy, ale i ta sůl!!! Netušila jsem, že je tolik druhů. No a pak, že sůl není nad zlato:)
(23. 11. 24 - 26 681 - 65)
Nebylo to špatné a konec docela překvapení. jenom by mě zajímalo, zda se dočkáme pokračování.
(17. 11. 24 - 26 361 - 64)
Kdysi dávno jsem ji četla a líbila se mi. Teď jsem si řekla, že je čas si děj osvěžit. A vyplatilo se. Obsáhlý román, ale perfektní čtení. Občas drsné, občas smutné i ta trocha lásky se najde. Seznámíme se s životem v Japonsku. Vše z pohledu anglického lodivoda, který se chvílemi nestačí divit, co se kolem něho děje. Tuhle knihu určitě doporučuji a já si přečtu další díl z této ságy.
(14. 11. 24 - 25 945 - 63)
Tak jsem mu dala šanci. Tenhle díl je lepší než první. A nebo jsem byla teď lépe naladěná, prostě se mi líbil. A komisař Dupin je sympaťák. Tři mrtví muži na ostrůvku, nikde nic a nikde nikdo. Ale má to řešení. A já asi půjdu číst další díl.
(14. 11. 24 - 24 961 - 62)
Tak tohle bylo něco. Na služebně bylo opravdu pekelně. A u Carelly doma bude veselo. A opět skvělé popisy města.
(12. 11. 24 - 24 633 - 61)
Tak je to tady zas. Klidná a milá detektivka. Co víc dodat :)
(11. 11. 24 - 24 487 - 60)
Sice je asi od začátku jasné, kdo je pachatel, ale i tak se mi to moc líbilo. Četlo se dobře, rychle a bez hluchých míst. No prostě Bryndza. A až se setká Kate a Erika, to bude teprve fičák.
9. 11. 24 - 24 295 - 59)
A je tady další kniha o rodu Courtneyů. Kolik jich ještě bude?
Tento příběh vyplňuje další část historie této rodiny. Nenávist dovedla Ralpha až na okraj propasti. Ale síla Courtneyů, jejich nezlomnost a odhodlání mu pomůže začít znovu. Projdeme s ním část jižní Afriky. Poznáme život kmene Zulů, život v době klidu i za válečného tažení. Životem si nejste jisti nikdy.
Kniha je velmi čtivá, občas naivní. Ale i tak ji doporučuji a opravdu jsem zvědavá, zda bude ještě nějaká další.
(3. 11. 24 - 23 927 - 58)
Přečteno velice rychle. Příběh je zajímavý, ale….něco tam chybělo. Nějak jsem nebyla dojatá. Popisy mi přišly ploché, bez šťávy. Ještě popřemýšlím, zda se pustím do dalšího dílu.
(31. 10. 24 - 23 503 - 57)
Wau, Znamení je za mnou. A musím říct, že jsem spokojená. Bylo to napínavé, romantické, dobrodružné a nechybí happyend.
Knihy paní Körmerové se čtou samy. Nepotřebují reklamu. Stačí její jméno.
(29. 10. 24 - 23 119 - 56)
Je podzim a za mnou je poslední případ oddělení Q. Je to Škoda, ale s tím nic nenadělám.
I tento díl se mi líbil. Sice mi začátek přišel mírně zdlouhavý, ale po první třetině to dostalo spád a jelo. Je zde dost odkazů na předchozí díly, tak se k nim po čase možná vrátím a přečtu celou sérii znovu. Určitě doporučuji.
(27. 10. 24 - 22 783 - 55)
Sice je to jednohubka, ale asi jsem měla čtecí krizi. Trochu déle mi to trvalo. Asi si dám od 87. revíru pauzu.
A k této knize. Mohla být svižnější a chyběla mi Teddy. Tak snad někdy ….
(20. 10. 24 - 22 239 - 54)
Tuhle krásku mi půjčila kamarádka se slovy: ,,Máš ráda slunečnice, tak ji zkus :). A za dva večery jsem ji zvládla. Láska v současnosti a láska v nelehké době druhé světové války. Prolínání minulosti a přítomnosti, několik osudů a mnoho pravdy. To všechno vám dá tato kniha. Doporučuji.
(13. 10. 24 - 22 099 - 53)
Kniha na jedno nedělní odpoledne. Příjemné čtení, trochu napínavé, trochu drsné, trochu zamilované - láska hlavního hrdiny v ohrožení. A kdo vlastně je profesionál - padouch nebo detektiv. Doporučuji.
(29. 9. 24 - 21 817 - 52)
Opět spokojenost. A doslov mě překvapil. Tahle série je hodně chytlavá, napínavá a odpočinková.
28. 9. 24 - 21 657 - 51)
Taková příjemná detektivka. Sice bez Carely, ale to nevadilo. Tak trochu mi to připomnělo francouzský film Strach nad městem. Jdu na další díl.
(23. 9. 24 - 21 405 - 50)
Tak zase trochu romantiky. Třetí díl série. Ještě že jsem je četla s větším časovým odstupem, jinak by mi příběhy splývaly a neužila bych si je.
Sára i Rurik byli fajn a fandila jsem jim. Sice to bylo celé prvoplánové a bez překvapení, ale jako oddychovka celkem fajn.
(19. 9. 24 - 21 211- 49)
Tuhle sérii miluji. Vražda na tajemném místě, několik podezřelých, ze kterých postupně zůstane ten jeden pravý. Redmonda a Haze jsem si oblíbila a je skvělé sledovat nejen jejich vyšetřování, ale i jejich životní peripetie. Jenom Cecilie mi tam neseděla, byla tam nějak navíc. Jinak tuto sérii doporučuji.
(16. 9. 24 - 20 869 - 48)