Mermaida Mermaida komentáře u knih

Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Zajímavá kniha s trochu zvláštní hrdinkou Azou, která mi velice snadno přirostla k srdci. Daleko víc samotná Aza, než knížka jako taková. Asi jsem čekala "něco víc". Možná víc poutavějšího.

26.05.2019 3 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Opět velice působivé čtení.
Přišlo mi že kniha měla docela slabej a rozvláčnej začátek, ale po sléze jsem se do příběhu více ponořila a sem tam jsem se nemohla od čtení odtrhnout, přestože slabá místa by se asi našla. Konec mě dorazil, ale něco jsem z posledních stránek tušila! Musím přiznat, že bych na příbehu našla pár much, které by mě dříve nenapadlo ani hledat. Celkově se mi kniha líbila - Paris, prostš píše čtivě a poutavě. A její knihy jsou chytlavé (i když tahle konkrétně mě nepohltila hned od prvních stránek).

17.05.2019 4 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

Děj knihy se odehrává během jedné noci, ale vůbec to nevadilo.
Kniha byla sthující, se zvraty. Občas se našlo něco "přitažené za vlasy", ale celkový dojem z knihy byl pro mne bezesporu "wow"!

09.05.2019 5 z 5

Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

Ačkoliv byla kniha podobně "děsivá" jako Chlapec v pruhovaném pyžamu, tak mě naštěstí "neskolila" tolik jako zmíněná kniha.

30.04.2019 4 z 5

Obchodník s hudbou Obchodník s hudbou Rachel Joyce

Kouzelná kniha o Frankovi, který žije hudbou a gramodeskami.

18.04.2019 3 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Krásná a milá knížka, která se mi četla velice dobře, přestože je i smutná a lehce depresivní...

29.03.2019 4 z 5

Ztichlý dům Ztichlý dům Jenny Blackhurst

Skvělý, poutavý, dechberoucí román, který si mne získal od prvních stránek. Děj měl spád, který mě strhnul a už nepustil. Během čtení jsem měla různé své teorie, které sebuď potvrdily nebo ne, ale rozhodně to nebyl pro mě předvídatelný příběh. Měl zvraty, které jsem vůbec nečekala a které knihu ještě víc vyzdvihly. Uměla bych si představit, že bych byla schopná tuhle knihu přečíst na jeden zátah, nebýt jiných povinností.

24.03.2019 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

taková klasická Hartlovka, která neurazí ani nepřekvapí.

18.03.2019 4 z 5

Život udeří, kam se mu zachce Život udeří, kam se mu zachce Petra Hülsmann

Kniha, která názvem opravdu odpovídá. Život se s námi nemazlí a udeří, kam se mu zachce, a my se nesmíme nechat utopit, musíme se s tím naučit rvát!

Hlavní hrdinka Marie mi sedla od prvních stránek. A pocelou dobu jsem ji fandila, že se nevzdá, a že přestane být tou "divokou Marií". Jde o krásný a lehký, čtivý románek, ačkoliv je opět celkem předvídatelný. Ale to nemění nic na tom, že se budete u příběhu nejen usmívat, ale možná vám ukápne i slza, protože Marinina sestra bojuje se zákeřnou nemocí, a to samo o sobě není lehké téma.
Za mě rozhodně nejlepší autorčina kniha (četla jsem obě dvě předcházející).

02.03.2019 4 z 5

Závity ulit Závity ulit Martina Málková

Velice milé a poutavé čtení. Parádní oddechovka, která mi sedla.

20.02.2019 4 z 5

Loutkář Loutkář Jostein Gaarder

Mě to bohužel neoslovilo.. Jediné co jsem četlla tak trochu s očekáváním, byla poslední kapitola: Agnes

31.01.2019 2 z 5

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Tíživé a mrazivé čtení.
U kterého si člověk říká, jak je to vůbec možné, že se takové zrůdnosti opravdu děly? Bylo to nelehké čtení, ale musím říci, že formou rozhovoru se mi četlo daleko lépe, než když jde o knihu s dějem (mám však na mysli srovnání knih s tímhle tématem a v tomto prostředí). Překvapilo mne, že jsemna svůj čtecí vkus knihu “slupla” poměrně rychle. Přitom to byla pro mne doposud nejtíživější, nejděsivější a nejbrutálnější kniha o holocaustu.
Uvažuji o knize: Svědkové z továrny smrti, ale dam si trochu “načas” než ji otevřu....

18.01.2019 4 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Přestože v sobě kniha Dopis ukrývá silný a tragický příběh, tak je to i dojemná a krásná kniha, do které jsem se hned začetla, neboť je poutavě psaná.

13.01.2019 4 z 5

Čas vlků Čas vlků Elisabet Nemert

Nezapomenutelný a dechberoucí příběh nejen o těch, kteří nasadili vlastní životy a zvolili si boj proti zlu. V knize je zobrazeno neutrální Švédsko a vnímání války hlavními hrdiny.

16.12.2018 5 z 5

Padesát odstínů tymiánu Padesát odstínů tymiánu Zdenka Pšeničková

Vtipné a skvělé počtení, bavilo a hodně pobavilo. neustále jsem měla při čtení úsměv na rtech. Bláznivé fantasy z kraje plného Mateřídoušky :-)

02.12.2018 4 z 5

Poslední tango v Havaně Poslední tango v Havaně František Kotleta (p)

První tři povídky parádní, ta poslední "Světla Paříže" mě už tolik nebrala, rozhodně o dost méně, než ty tři předcházející. Ale celkový dojem z knihy vynikající. Kotleta opět nezklamal.
Nutno podotknout, že jsem teda četla pouze tuhle sérii s Tomášem Koskou. :-)

26.11.2018 5 z 5

Jasno lepo podstín zhyna Jasno lepo podstín zhyna Sara Baume

Neoslnilo..., čekala jsem nějak víc.

17.11.2018 3 z 5

Dárek na rozloučenou Dárek na rozloučenou Teresa Driscoll

Pěkně napsaná knížka, která se příjemně četla. Příběh se mi moc líbil, i když byl i se špetkou smutku a slz, tak mě vtáhl a nepustil.

01.11.2018 5 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Kdybych se ke knize nedostala přes kolegyni - úplně by šla mimo mě a to by byla hodně hodně velká škola! Četla se fantasticky. Byla to naprostá bomba!
Autor mne nadchl už svojí knihou Bez šance (kterou jsem četla před 2 lety), ale tohle bylo lo lepší.

11.10.2018 5 z 5

Advokátova dcera Advokátova dcera Anthony Franze

Četlo se to velmi dobře, kniha má velice krátké kapitoly, takže jakmile se začtete, není lehké knihu odložit a vy se vezete s příběhem. Napínavé, zvratové. Líbilo!

30.09.2018 4 z 5