nada3314 nada3314 komentáře u knih

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

PAN MASTERS mě dostal! Tohle bylo opravdu žhavé a skvělé! V tomto žánru asi nejlepší co jsem zatím četla. Než jsem napsala tuto recenzi, dala jsem si trochu odstup, ale i tak mám pořád stejné pocity ze čtení, nic se nezměnilo! Kniha se mi líbila MOC! Autorčin styl psaní mi neskutečně sedí.

Erotické scény byly tvrdší, ale tak s elegancí napsané, že jsem s nimi neměla jediný problém. Autorka má velký dar, nic nepřikrášlovat a psát jak to cítí a tohle se hodně na příběhu odrazilo. Takže pro ty, kdo nedával sexuální scény třeba v 50 odstínech šedi, tak to není, ale pro někoho kdo to má rád tak si je velmi užije a ocení.

Hlavní hrdinka Bree je boží – tak jsem se už dlouho nenasmála. Moc se mi líbil její humor a i to jak se dokázala postarat o děti a potažmo pana Masterse :-D Celý příběh hodně okořenily děti – ty byly úžasné, hlavně malý Sam – roztomilost sama. Willow je puberťačka a dostat se k jejímu nedostupnému srdíčku byl oříšek.
Větší věkový rozdíl mi nevadí, tady se jedná o 13 let…to už by se mohlo zdát dost, ale jen upozorňuji, někomu by to mohlo vadit.
Už se nemůžu dočkat pokračování, vedlejší postavy si své příběhy taky zaslouží.

Po přečtení pana Masterse lituji, že jsem se vyhýbala druhé sérii od autorky - MILESŮV KLUB.

Od Vás chci prosím vědět, jestli stojí za to? Je stejně dobrá jako pan Masters?

13.08.2024 5 z 5

Host Host B. A. Paris (p)

B. A. Paris je moje oblíbená autorka. Po přečtení „ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI“ jsem se do ní zamilovala a každý rok čtu jednu knihu. Kromě “PŘIVEĎ MĚ ZPÁTKY“ to byl za mě takový průměr, jsem byla vždycky naprosto spokojená.

HOST - není moc dobře hodnocená, u nás má pouhých 73% a na Goodreads 3,59. Hodně mě to překvapilo, protože mně se příběh líbil a toto rodinné drama mi sedlo a nešlo přestat číst. Vždy jsem se těšila, až se zase začtu a chtěla jsem vědět, jak to bude dál a co se z toho vyklube. B. A. Paris má dar psaní, ale to píšu vždy, umí udržet pozornost, teda tu moji určitě. Ano, HOST byla jiná kniha, ale rozhodně nadprůměrné rodinné drama. Vymyslet do knihy 5 hlavních postav a ani jedna Vám po celý čas čtení nebude sympatická, ale stejně knihu dočtete do konce, to je za mě taky velké umění. :-)

Tentokrát 4 hvězdičky a už se těším na další knihu autorky. Jsem zvědavá čím nás překvapí tentokrát.

22.07.2024 4 z 5

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Konečně jsem se dočkala. Na tenhle příběh jsem se moc těšila. A jsem fakt moooc nadšená! Za mě rozhodně plný počet, nemám co řešit.
Ikdyž se jedná o první autorčin young adult román "Šach a mat" přináší čtenářům příběh plný napětí, lásky a naděje. Hlavní hrdinka, Mallory – toho času automechanička :-) se vzdala svého snu hrát šachy, aby mohla pečovat o svou nemocnou matku a sestry. Její život se ale obrátí naruby, když se rozhodne zúčastnit posledního turnaje v šachu a náhodou porazí šachového mistra Nolana Sawyera. Tato událost nejenže změní Malloryin život, ale také otevře nové možnosti a výzvy. Hazelwoodová mistrně kombinuje romantiku a šachovou strategii, přičemž hlavní postavy jsou přitažlivé a plné života. Vzájemná chemie mezi Mallory a Nolanem přitahuje čtenáře a drží je v napětí až do poslední stránky.
To, že to Ali umí mi už dokázala v Hypotéze lásky. Příběh plný emocí a situací činí příběh autentickým a poutavým. Tato růžová kniha s překrásnou ořízkou není jen příběhem o hledání lásky a sebe sama, ale také o odvaze bojovat za své sny a překonávat překážky. Je to kniha, která osloví nejen milovníky romantických příběhů, ale i ty, kteří ocení originální a dojemný příběh o osobním růstu a odvaze.

04.04.2024 5 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Miluji Colleen Hoover, opět do dokázala, a já prořvala polovinu knihy. Tenhle příběh byl tak plný naděje a lásky, která dokáže překonat i nejtemnější minulost. Nechápu, jak to autorka dělá, ale prostě to umí. Její postavy jsou tak přirozené, věrohodné, a proto je hodně lehké se vcítit do jejich života a vše s nimi prožívat. Otáčela jsem jednu stránku za druhou, než jsem přes slzy v očích dočetla. Moc doporučuji a těším se na další příběh, který pro nás autorka přichystá.

22.02.2024 5 z 5

Kult Kult Camilla Läckberg

Skvělá jízda! Zjistila jsem, že mě švédští autoři sedí! Milenium od Stiega Larssona je má srdcovka a tady duo Läckberg & Fexeus mu mírně šlape na paty. Nicméně i tak jsem hodnotila plným počtem hvězd, protože jsem se od knihy nemohla odlepit a jak někoho odrazuje tloušťka knihy – je to opravdu bichle. Ale na Roberta Galbraitha ( J. Rowling) to nemá :-) to budou muset ještě přidat. :-) Tak já si užívala každou stránku a vše co tam bylo, dávalo smysl a klidně bych četla i dalších 500 stran.
Vše co se točí kolem sekt a náboženství mě nějak v knihách přitahuje. Takže i tady jsem si to neskutečně užila. Autoři si s touto sérií opravdu vyhráli, nechybí komplikované vyšetřování a šílené zvraty, napínavé, čtivé, dechberoucí. Tohle je tak skvěle propracované, a ty malinké, nenápadné detaily, které tomu ještě dávají větší šmrnc a spád. Miluji to!

Policistka Mina a mentalista Vincent jsou skvělá dvojka, to už ukázali v prvním díle, ale tady se teda rozjeli ještě víc. Vůbec si nedovedu představit, co mě čeká ve třetím. :-) Nevím to, ale neskutečně se těším.

02.02.2024 5 z 5

Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Byla jsem hodně zvědavá, co si pro nás manželé Keplerovi připravili. Takže jsem neotálela a skoro hned si knihu přečetla. Detektivky miluji, ale od této jsem neměla téměř žádné očekávání, bylo mi jasné, že to bude úplně něco jiného, než jejich předchozí série s Jonem Linou. Zatím jsem si nevytvořila žádný vztah k hlavní hrdince, ale věřím, že příště už budeme kámošky. Za mě palec hore – první díl je vždy takový seznamovací, takže chápu i to pomalejší tempo. Ale vůbec mi to nevadilo, přečteno jsem měla za jeden den.

Na konci knihy nám manželé připravili překvapení, už nastínili další případ a vypadá to, že by se mi opět mohl líbit. Tato detektivka nebude pro všechny čtenáře, ale já si čtení užila. Takže kdo má rád toto pomalejší tempo bude spokojený.

22.12.2023 4 z 5

Chlapec z bloku 66 Chlapec z bloku 66 Limor Regev

Mohlo by se zdát, že už těch chlapců z 2. světové války bylo mnoho. Věřím, že ti kteří mají rádi literaturu z 2. světové války už nějakého toho chlapce četli - já už četla Chlapce v pruhovaném pyžamu, Chlapec na dřevěné bedně, Chlapec, který přežil pochod smrti, Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi a i tento z bloku 66 mi nemohl ve sbírce chybět.

Jedná se o skutečný příběh, který autorce převyprávěl sám hlavní hrdina a ta se rozhodla posléze jej vydat. První polovinou knihy nás Ludwik / Mošo Kessler poutavě provází svým životem před válkou. Popisuje, jaké to měl doma krásné. Žil v milující rodině a neznal chudobu ani bídu. Jeho rodiče byli slušní pracující lidé, kteří něco dokázali. Kniha je doplněna i o fotografie, ty tomu dodává ten správný nádech. Přesně víte, o kom čtete Nejvíc emotivní pasáž pro mě byla, jak Moše popisoval své poslední chvíle štěstí ve světě, který se začínal otřásat v základech.

Tato slova se mě dotkla: (citace přímo z knihy): Je možné, že kdyby někdo Židům v našem městě naznačil, že je čeká jistá smrt, mnozí by se snažili ukrýt a zachránit si život. Je třeba si uvědomit, že to co o holocaustu víme dnes, by působilo v té době jako čirý výmysl.

Těchto vět, které trhají srdce na dvě půlky, tam bylo mnoho. Ale když čteme tuto literaturu, tak s nějakou tou slzou počítáme, nedá se tomu zabránit. Celá ta doba byla hrozná a já jsem ráda, že jsem se dozvěděla i hodně zajímavostí, které jsem ještě nikde nečetla. Tyto knihy mají smysl!

Posílám velké objetí chlapcům z bloku 66.

24.10.2023 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Tuhle knihu se zajímavou obálkou už jsem si chtěla přečíst hned, jak vyšla. Jednou jsem si ji chtěla i koupit, ale zrovna byla vyprodaná a čekalo se na dotisk. Pak jsem na ni zapomněla a dostala se ke mně sama ve formě štafety. A nakonec jsem ráda, že jsem ji dala tu přiležitost. Ikdyž stále nevím co si o knize myslet. Vůbec nevím, jak se hodnotí takto „jiné“ knihy kdyby měly svoji kategorii bylo by to asi nejlepší Ještě se mi za celou dobu, kdy hodnotím knihy nestalo, abych si nebyla tak jistá jestli se mi to líbilo nebo ne. Jestli dát 1 hvězdičku nebo 5.

Četlo se to skvěle. Stránky se otáčely samy. Ale ten příběh budu muset ještě dlouho rozdýchávat. Konec mě rozsekal na kaši.

03.10.2023 3 z 5

Vůle žít Vůle žít Rachel Amphlett

Vůle žít - jedná se o 2. díl velmi populární zahraniční série, která má na goodreads luxusní 4 a více hvězdičkové hodnocení. Po dočtení jsem chtěla další díl, tak jsem se podívala, jestli už náhodou v zahraničí další nevyšel a ejhle je to tam! Autorka už napsala dalších 10 dílů, takže jsem šťastná, že jsem objevila další sérii, která se mi moc líbí, a vím, že se vrhnu po každém dalším přeloženém díle.

Tentokrát se Kay a její malý tým chystá řešit vraždy na železnici. Autorka má dar mě vtáhnout do příběhu, tohle je velké plus, které velmi oceňuji. Nenudila jsem se ani stránku. Prostředí železnice je mi velmi blízké, tak to pro mě bylo takové prima zpestření. Tak jako minule byl celý děj napínavý až do poslední stránky. O psychopaty a vyšetřování tu není nouze a nějaká ta náhoda se tady taky najde.

Po tomto díle jsem si Kay ještě více oblíbila a její přítel je neskutečný božan. Moc se mi líbí jejich soukromý vztah a doufám, že se vše v příštích dílech vyvine správným směrem.

Určitě doporučuji!

25.09.2023 4 z 5

Černá smrt Černá smrt Franck Thilliez

Franck Thilliez se tímto počinem stává můj oblíbenec v rámci žánru thrillerů přidávám si ho na seznam a budu chtít číst vše, co napsal! Už v první knize Pokoj mrtvých, kterou jsem od něj přečetla si mě získal svým osobitým propracovaným stylem, který mi neskutečně sedl. I když jsou jeho romány trochu delší, tak u čtení jsem se ani trochu nenudila a nepřišlo mi, že by tam bylo něco navíc. Takhle vymazlený a do detailu propracovaný thriller se čte vážně krásně a naprosto sám.

Věřím, že jeho drsný styl bude sedět všem milovníkům thrillerům a dokonce i těm co mají radši trochu tvrdší kousky. Takže klidně i pro chlapy! Franck umí navodit atmosféru a vše do detailu popsat, tak, že se při čtení o hlavní hrdiny bojíte, na hrudi Vás z toho tíží, prostě dokáže přenést emoce, tak dokonale, že máte pocit, že tam jste v ději s nimi.

Jsem trochu smutná z toho, že jsem se do jeho knih nepustila dříve! Nevím, proč mi to trvalo tak dlouho. Na 100% doporučuji a nemůžu se dočkat, až se pustím do další autorovy knihy vidím to asi na Nedokončený rukopis protože jsem si až pozdě všimla, že je v zahraničí vedený jako 1. díl a Černá smrt je 2. díl. U nás to není označeno, takže jsem je četla opačně, ale nevadí i tak jsem si čtení užila.

08.09.2023 5 z 5

Navždy buď mou vévodkyní Navždy buď mou vévodkyní Amalie Howard

Tohle bylo B O Ž S K É! Dokonalé pohlazení po duši. Moc jsem se těšila, až Vám to budu moc napsat :-)

Kniha, která mi udělala radost a hltala jsem jednu stránku za druhou. Pro milovnice Pretty Woman = povinnost :D Pretty Woman je můj nejoblíbenější romantický film ze všech, každý rok jej minimálně 2x musím vidět a to už spoustu let. Pokud jste někdy přemýšlely, jak by to bylo s Richardem a Vivian dál, tak tady se to dozvíte :-D (nadsázka).

Čtivost bych přirovnala k Bridgertonovým taková dokonalá moderní romantika/pohádka. Mezi hlavními hrdiny to neskutečně jiskří hned od začátku. Ta chemie byla skvělá, takhle si to přesně představuji. Parádní vtipný humor, který není vlezlý. Byla jsem zvědavá, jak to autorka pojme, aby to nebylo moc klišojidní, ale zvládla to dokonale a pokračování si s chutí přečtu. Jsem moc ráda, že mám další možnost volby, pokud budu mít chuť na historickou romantiku. Skvělý začátek nové série a já budu mezi prvními, kdo si ji na 100% pořídí. Už teď netrpělivě vyhlížím v zahraničí už vyšla :-)

Možná jsem moc nadšená, ale tuhle knihu budu toto léto doporučovat všem.

15.08.2023 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Úžasně nadšené reakce mě na tento příběh nalákaly. Rodinné ságy, navíc podané ze dvou stran naprosto miluji. Děj je rozdělen do dvou časových rovin, kde se setkáme s babičkou a vnučkou. Každá vypráví svůj příběh o své společné rodině, akorát v jiném časovém úseku. Tolik silných témat jsem v jedné knize již dlouho nečetla. Autorka má neskutečný dar si udržet čtenáře. Tipla bych si, že se nenajde ani jeden čtenář, který by knihu dokázal odložit s tím, že ho nebaví. Úžasný popis jak země, tak vesniček, domovů a kultury, čtenáře to nutí si informace googlit a pak to má i větší přidanou hodnotu. Hodně zajímavých a důležitých informací jsem při čtení této knihy načerpala a o Vietnamu už teď vím zase o malinko víc.

Jediné co mi na začátku trochu vadilo, bylo to, že postavy byly hodně zaměnitelné. Nemohla jsem se začíst, protože mi splývaly jména připadaly mi hodně podobné a tím pádem jsem místo užívání si příběhu pořád myslela na to, o kom zrovna čtu. Přesně po 88 stranách jsem to vzdala, a neřešila postavy a jen hltala děj. A udělala jsem dobře. Jména nebyly podstatné pro poslání příběhu.

Poslední třetinu knihy jsem obrečela, to bylo něco tak dojemného, že jsem si musela dávat malé přestávky při čtení. Ale nelituji ani jedné minuty, kterou jsem s knihou strávila. Doporučuji všem, jen je dobré si zvolit správnou dobu na čtení. Mě to teda rozsekalo, i když jsem v pohodě a neřeším žádné trable. Nádherný, dojemný příběh, který nás donutí přemýšlet o životě a o tom jak se máme vlastně krásně. A měli bychom být trochu pokornější. Toto je moje poselství, které jsem si z knihy odnesla. Ode dneška se budu radovat i z maličkostí :-)

27.07.2023 5 z 5

Citlivá průvodkyně Citlivá průvodkyně Natalia de Barbaro

Mě prostě učarovala obálka, to je něco tak překrásného :-) Máte to taky tak někdy?

Tohle, ale není čtení pro každého. Ten kdo není nakloněn seberozvojové literatuře, tak ani tady si nepolepší. Kniha se čte krásně, je velmi čtivá a nemůžu říct, že by to autorka nemyslela dobře, ale pro mě je spíš výsledek průměrný. Nedozvěděla jsem se zas nic tak nového, vše už znám z jiných knih, které jsem kdysi četla. Ale mohu potvrdit, že je velmi hezky zpracovaná a deníkové zápisky tomu dodávají šmrnc. Je zde i místo na poznámky, které já jsem zatím nevyužila. Nejsem příznivcem psaní do knih.

Nejvíc mě zasáhla kapitola: ŘEKNI NE! S tímhle mám sama problém a velmi mě zajímalo, jak to autorka pojala a jsem spokojená a věřím, že s takovým malým návodem pro příště už nebudu mít takový problém říkat NE!

Možná někdy, až bude čas na hledání otázek a odpovědí se ke knize vrátím.

11.07.2023 3 z 5

Rozbité světy Rozbité světy Markéta Prášková

Autorku řadím mezi mé oblíbené. Již loni mě velmi nadchnul román Balada o snech.

V květnu většinou čtu romány z válečné doby a letos padla volba na Rozbité světy. Obálka je dokonalost sama a jako překvapení jsem ke knize dostala stejně tematicky laděnou záložku, což mě moc potěšilo. Věděla jsem, že si na příběh musím vyšetřit čas, většinou to nebývá lehké čtení a měla jsem pravdu. Knihu jsem otevřela v tu nejlepší možnou dobu a pustila se do čtení. Strávila jsem s ní krásné 4 dny. I když se příběh četl velmi hladce, autorka to se slovy umí, i tak jsem četla pomaleji než obvykle, abych si vychutnala každou stránku.

Danielu i její rodinu jsem si hned oblíbila a v krutých scénách, které prožívali, jsem s nimi velice soucítila. Když došlo na den, kdy matka Danušky musela nastoupit do transportu směr Terezín a ona zůstala na vše sama, neskutečně mě mrazilo. Né jednou jsem při čtení přemýšlela nad tím, jak by dnešní děti tuto nelehkou dobu zvládly. Sama si musela donést uhlí, sama zatopit, obstarat jídlo. Přitom nezapomínala na školu a při svíčce dělala úkoly. Toto děvče bylo neskutečně statečné a samostatné.

Neodpustím si jednu perličku: zrovna když jsem knihu dočetla, se v televizi objevila zpráva, že Český rozhlas slaví 100 let Česky rozhlas, který měl velké zásluhy na květnovém povstání v roce 1945 a tyto informace se objevují i v knize.

Málo kdy se v knihách setkáváme s takto podrobnými informacemi, jak to bylo po válce. To, že válka skončila, bylo sice dobré, ale životní situace lidí pak v komunismu nebyla vůbec růžová. Přesvědčil se o tom hlavně chlapec v zelené čepici, který mi na chvíli dal pocit, že to všechno bude dobré, že i tato nepředstavitelná hrůza bude mít jednou více méně dobrý konec. On byl mé světlo v tunelu

Příběh je rozdělen do několika kapitol a všechny jsou stejně čtivé, v knize nenajdete žádné hluché místo. Stránky jsou nabité informacemi, napsané smysluplně a mají krásnou formu, kterou pochopí i laik, který se o historii vůbec nezajímá. Dozvíte se zase nějaké nové informace o válce, o transportech židů do koncentračních táborů nebo posléze po válce do pracovních lágrů. To vše je zabaleno do krásně čtivého příběhu s rodinným tajemstvím.

Dokonce jsem si potrénovala i slovenštinu :-) Kniha se čte opravdu sama a určitě ve mně ještě dlouho bude rezonovat. Děkuji za krásný zážitek.

19.05.2023 5 z 5

Víkend plný viny Víkend plný viny Sandie Jones

Vždy zajásám, když vyjde nová kniha od mého oblíbeného spisovatele. Od Sandie Jones jsem přečetla všechny knihy, hned jak u nás byly vydány. Mé hodnocení bylo jednotné, prostě TOP! Hodnotila jsem všechny knihy 5 hvězdičkami.

Když jsem si představovala svůj svatební den, koketovala jsem i s možností odjet se svědky někam za exotikou a tam se nechat oddat. Tady to autorka vzala podobně jen s tím rozdílem, že se celá svatba i se všemi hosty koná na ostrově v Portugalsku. Hlavní a nejdůležitější postavy jsou 3 páry, někteří se znají už od školy a všichni jsou propojení. Je jasné, že se vše bude odehrávat kolem nich. Byla jsem zvědavá, co se z toho vyklube, čím autorka překvapí. Trochu to drhlo, ale i tak mě příběh bavil, jen byl na mě málo thrillerový, tedy spíš první polovina knihy. Konec byl napínavý a pro mě teda nepředvídatelný. Jedná se tedy spíše o psychologické drama. Na jedné straně jsem byla přikloněná k nevěstě, sotva jsem stránku otočila, už jsem byla na straně kamaráda :-)

Autorka mě dokázala, tak pomotat, že jsem už nevěřila nikomu a podezírala jsem už úplně všechny. Tuto knihu doporučuji spíš jako odpočinkové čtení, není to žádný nervy drásající thriller, ale nelituji času s knihou strávenou. Příběh jsem si užila 

27.02.2023 3 z 5

Štěstí na přání Štěstí na přání Angela Marsons

A je to tady :-) Má 100 přečtená kniha v tomto roce a zrovna taková krásná jednohubka ️:-)

Jak jsem již psala, tato kniha rozděluje dle recenzí knižní komunitu Buď ji milujete nebo je to nic moc! Přiznám se, že se mi do čtení moc nechtělo. O to to bylo velké překvapení, když jsem hltala jednu stránku za druhou.

Angela Marsons je moje oblíbená spisovatelka detektivek s Kim Stoneovou, její styl mi neskutečně sedí a i toto její vykročení z komfortní zóny jsem si moc užila!

Příběh tří kamarádek mě bavil hodně, oddechový nenásilný, každá z nás se v nějaké situaci pozná Takový Sex ve městě trochu jinak, ale čtivě sepsaný do příběhu. Určitě doporučuji jako takové oddechové milé čtení u kterého nemusíte přemýšlet jen se necháte vtáhnout do příběhu. ️

02.01.2023 5 z 5

Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Úžasný thriller! Vždy je fajn, když autor do svého příběhu zanese i vlastní zkušenosti tím, že autorka sama pokořila nejednu horu, dokázala vytvořit fantastickou atmosféru, a tady to bylo opravdu hodně znát. I já jako totální nelezec jsem se skrz to dokázala vcítit do hlavních hrdinů a celý výstup jsem prožívala s nimi. Ne jednou mi byla ukrutná zima a teplé ponožky mi při čtení byly parťákem :-)

Vše se točí kolem výstupu na horu Manaslu v Himalájích. Sešla se tu opravdu povedená partička vedená Charlesem McVeighem, který potřeboval „obecenstvo“ pro svůj výstup, který se zapíše do knihy rekordů – bude první, který zdolá 14 hor nad 8000 m bez přídavného kyslíku a to vše do jednoho roku. Dále s nimi půjde znalý průvodce, filmař, generální ředitel firmy, která výstup zponzoruje a slavná influencerka z instagramu... Všechny tyto aktéry si Charles nevybral jen tak náhodně - měl k tomu dobrý důvod, ale to bych už moc prozrazovala… O naše hosty se bude starat tým šerpů – to jsem si taky musela vygooglit (Šerpové jsou etnikum obývající pohoří Himálaj v Nepálu, konkrétně jeho nejvyšší část u hranic s Tibetem (dnes část Čínské lidové republiky).

Hlavní hrdinkou tohoto thrilleru není však Charles, ale novinářka Cecily, pro kterou je to příležitost snů – vystoupat na jednu z nejvyšších hor a přitom napsat reportáž o slavném Charlesovi – tohle se ještě nikomu nepodařilo. Pokud Cecily vystoupá až na vrchol, dostane svou reportáž, která by ji mohla vynést na výsluní. Co ji však čeká si nedovede představit ani v těch nejhorších snech. Kolik lidí musí umřít, aby konečně někdo uvěřil, že toto není náhoda, ale že někde v hoře číhá vrah? Celou dobu čtení jsem o Cecily měla vážně velký strach.

Při dočítání knihy jsem nejednou lapala po dechu. Napětí je krásně vystupňované a já jsem vůbec netušila, jak toto dopadne! A ten úplný konec? To je třešnička na dortu, takový zvrat jsem fakt nečekala, ale moc jsem si ho užívala. Pro mě opravdu velké překvapení, že i já nemilovník zimy a všech zimních sportů, zhltnu tuto „horolezeckou“ knihu na posezení. Moc doporučuji!

05.10.2022 4 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

TRAMTADADÁ…. pozor, pozor a je to tady – za mě jednoznačně KNIHA ROKU 2022. Je fakt úžasná, skvělá, nechybělo jí nic, četla se sama, dech beroucí, tohle nemůže nechat chladného nikoho.

Anotace i obálka prozradí vše podstatné, další podrobnosti bych raději nezmiňovala, opravdu ten zážitek stojí za těch 655 stran. Někomu se to může zdát hodně, ale mě to nedalo a měla jsem přečteno za 3 dny. Tak moc mě hlavní hrdinové vtáhli sebou do děje, že jsem nemohla ani nechtěla přestat číst.

Tři nadějné kryptografky.
Tři nerozlučné přítelkyně.
A jedno životu nebezpečné tajemství.

Osla, Mab a Beth
Každá je jiná, každá pochází z jiné společenské vrstvy a přitom si všechny 3 najdou k sobě cestu. Všechny tři budou pracovat v BP, sídle používaném jako centrum prolamování kódů během II. světové války. Osla tam pracuje jako překladatelka. Mab umí stroje opravit a Beth (kryptografka) zapáleně prolamuje šifry.

Moc se mi líbilo, jak autorka dokázala do příběhu vměstnat spojení s Britskou královskou rodinou. Princ Philip vévoda z Edinburghu tady hraje docela velkou roli a moc mě jeho soukromí bavilo. Ponouklo mě to i k tomu, že si o Alžbětě a Philipovi ještě něco přečtu.

Je to moje první čtení od autorky, ale už teď vím, že není poslední. Je mi to jasné, že teď budu knihu doporučovat, kudy budu chodit, ale pokud, byste si měli letos přečíst jednu historickou beletrii, tak by to měla být určitě tato…

Překvapil mě i doslov, co je fikce a kdo je skutečný, tohle jsem opravdu nečekala a i slzička mi ukápla. Budu doufat, že si román užijete stejně jako já.

05.09.2022 5 z 5

Třetí polovička Třetí polovička Carola Lovering

Tak tohle byla jízda! Skvěle namíchaný koktejl, přesně tak jak ho mám ráda. Nic mu nechybělo ani nic nepřebývalo….
Když jsem si knihu brala do rukou, tak strašně jsem byla zaslepena přenádhernou obálkou, že jsem si tak trochu víc vsugerovala, že tento příběh bude více romantický, ona ta obálka k tomu opravdu svádí, ale NEVĚŘTE JI ! :-)

Příběh je rozdělen na dvě části a je vyprávěn třemi osobami (Heather, Burke a Skye). V první části se hlavně podíváme do minulosti hlavních hrdinů a pak se vezeme dál do současnosti….
Něco tak napínavého a propracovaného jsem dlouho nečetla, do ¾ knihy jsem si nebyla jistá vůbec ničím ani nikým. Mé sympatie přeskakovaly z jednoho na druhého, nevěděla jsem, komu věřit můžu a kdo si s námi jen hraje… a nebo si to vše jen namlouvám a mám příliš bujnou fantazii :-)

První polovinu knihy jsem přečetla snad na jeden zátah, s tou druhou už to bylo takové, že jsem měla oči otevřené a čekala jsem, kde na mě vykoukne nějaké překvapení a pořád jsem byla ve střehu… Neměla jsem žádného oblíbence a ani jsem nikomu nefandila, celou knihu se mé sympatie přelévaly z jedné strany na druhou. Tohle čtení bych opravdu přirovnala k jízdě na horské dráze a to do slova!

Autorka si mě získala, píše opravdu krásně, čtivě - v knize nenajdete ani jedno hluché místo. Já jsem si čtení moc užila a mohu všem čtenářkám jen a jen doporučit!

10.11.2021 5 z 5

Šifra Šifra Isabella Maldonado

Jooo tohle byla fenomenální jízda! Nina Guerrerová, zvláštní agentka FBI – vnesla příval nové energie do thrillerového světa! Kniha nešla odložit, věřím, že někdo zdatnější ji přečte klidně na posezení! Je to tak výborný příběh, drama a napětí stříká z každé stránky, že knihu prostě neodložíte!

Ninu a celý její tým si postupně zamilujete a budete jim všem fandit, aby hon za sériovým vrahem byl úspěšný! A musím uznat, že pachatel není žádný amatér, ale naopak má své činy promyšlené do posledního detailu, takže to s ním náš tým nebude mít vůbec lehké. Celý příběh sviští nemá žádné hluché místa, neskutečně mě udržoval v napětí a v takovém tom stavu, ještě jednu kapitolu, ještě jednu kapitolu  Prostě chcete vědět, co bude dál a jak se příběh bude vyvíjet.

Moc se mi líbilo, jak Isabella Maldonado vystavěla celý příběh. Z děvčátka odhozeného v popelnici se nám vyklubala skvělá agentka FBI. Neměla to v životě lehké, ale ukázala nám, že vše jde, když má člověk silnou vůli a nechce se smířit s prohrou… Mám moc ráda knihy nebo i filmy, ve kterých vystupují silné ženy a tady máme jednu hodně silnou – sám vrah ji nazval „BOJOVNICÍ“ a zcela oprávněně!

Já bych si moc přála víc takových sérií, jsem opravdu nadšená, a chci číst další knihy autorky! Na začátku každého příběhu o sériovém vrahovi si vždycky říkám, tak čím nás autorka nebo autor překvapí??? Bude to klišé, a nebo se stane něco, čím mě autor dostane a posadí na zadek? A tady se to jednoznačně stalo! Příběh je už od první stránky velmi čtivý a originální! Určitě vřele doporučuji všem čtenářů, kteří hledají a ještě nenašli skvělý thriller, tohle se Vám bude na 100 % líbit! Slibuji!

19.10.2021 5 z 5