nakavusterezou komentáře u knih
Ze začátku jsem si čtení užívala, pak přišla opravdu zvrácená část, kdy i já, milovník hororů a proudů krve, jsem si u čtení musela dávat pauzy.
Knihu ale doporučuji všem, co mají silné žaludky a chtějí si přečíst něco opravdu drsného :)
Tenhle komiks mě zatím z těch prvních třech bavil nejméně. Ilustrace se mi nelíbily a příběh mohl být klidně delší.
Tak tohle jde úplně mimo mě. Zřejmě jsem měla velké očekávání .. nebo jsem zřejmě ten typ čtenáře, který neumí tolik číst mezi řádky.
Od knihy jsem čekala trochu něco jiného.
První část knihy mě dost bavila, druhá už zas tak ne. Bylo tam na mě až moc odborných vět a myšlenek.
Tenhle díl z celé série mě bavil nejvíce. I když tam bylo pár věcí, které mě trochu nudily.
Zřejmě nejsem cílová skupina, jelikož nejsem ještě ani vdaná, natož rozvedená a ani nemám děti. Nevěrná jsem také nebyla.
Řeknu to ve zkratce. Kniha se bude líbit čtenářům - spíš ženského pohlaví - kteří už četli nějakou knihu od Barbory a kterým se její kniha líbila. Dále s touto knihou budou spokojeni ti, co již některou ze zmiňovaných věcí - nahoře - zažili a nebo ji rozumí.
Neříkám, že se mi kniha nelíbila, pár kapitol si mě získaly. Knihu si ale přečtu v momentě, když budu aspoň vdaná, abych pochopila vše, co Barbora ve svých fejetonech popisuje.
Nesmím opomenout ale krásné ilustrace a rozdělí kapitol, to nemělo chybu! (teď mluvím o druhém vydání, které vyšlo někdy začátkem listopadu 2017) :)
Už asi hodinu tu sedím a přemýšlím, co mám o knize napsat.
Terezka do knihy dala opravdu kus sebe a když říkám opravdu, tak to myslím vážně. Kniha je plná emocí, pocitů a také životní jízdy na horské dráze, která jezdila nahoru a dolu.
Musím popravdě říct, že tolik emocí jsem u čtení jedné, ještě tak malinké knihy, nezažila. Já se smála, byla jsem napjatá, jak to nakonec všechno skončí a byla jsem i smutná.
Kniha je ukázka toho, že se člověk nemá v žádném případě vzdávat svých snů!
Mně se na knize líbilo všechno, fakt všechno. Hlavně se mi hrozně zalíbilo slovo "čůrka", které budu používat všude :D
Hrozně by mě zajímalo, co za nejkrásnější moudro bylo v lahvi (kterou dostali s Johnem Erikem na svatbě) k druhému výročí .. a ještě mě zajímá to, jestli opravdu začala růst třešeň pod keřem, kam Terka plivala pecky od třešní :D
Tuhle knížky by si měli přečíst všichni. Fakt všichni. Můžu s klidem na duši říct, že tohle je opravdu jedna z těch nejlepších knih, co jsem četla.
Mně hrozně otevřela oči v tom, že život není jen procházka růžovým sadem a že ne vždy se všechno daří. Ukázala mi také to, že všechno zlý je pro něco dobrý a celkově mi takhle útlá a maličká kniha ukázala úplně jiný pohled na svět.
No, asi začnu popořádku.
Ze začátku jsem nechápala, proč autor mluví o sobě a ne o voyerovi. Myslela jsem si totiž, že samotný autor byl majitel motelu, ale tomu tak není.
Autor převypráví příběh jednoho Voyera, který mu poskytl své deníkové zápisky.
Když se čtenář dostane přes tento úvod, dočká se toho, co mu anotace slibuje a to je to, co se ději za zdmi motelu.
Tato část se mi hodně líbila. Je to reálné, žádná pohádka, čistá realita. Autor to psal přesně tak, jak to Voyer zaznamenal ve svým poznámkách.
Jenže takhle má radost netrvala příliš dlouho, protože třetí část se spíš o životě autora, který, jak už jsem zmínila, nemá nic společného.
Sice se na konci knihy dozvíme, jak to bylo s motelem a jeho vlastníkem, ale to mi přišlo zcela zbytečné.
Ale pokud si někdo chce přečíst a hlavně dozvědět to, co se DOOPRAVDY děje za zdmi motelů, hotelů či samotných bytů, tato útlá kniha je přímo pro vás.Otevře vám oči a ukáže, jak to doopravdy chodí.
Čekala jsem úplně něco jiného, než jsem se dočetla v knize, proto knize dávám jen 2*/5*.
Kniha mohla mít klidně o 100 stránek méně, na mě tam toho bylo občas až moc. Navíc jsem čekala, že u knihy budí brečet, jako skoro všichni, a ono nic.
Konec byl očekávaný, nic, co by ke překvapilo. Kniha se četla hezky, ale pro mě YA žánr prostě není to pravé ořechové.
Pro fanoušky Game of Thrones netbytností. Pro milovníky a milovnice Tyriona Lannistera je to nutnost!
Kniha mne bavila jen do té doby, dokud se rozebírali různý druhy myšlenek, pak už je autor jen opakoval.
Do erotického románu to má podle mě daleko. Klasický román s prvky erotiky, nic víc, nic míň.
Tato kniha mě opravdu bavila. Dopomohla mi k tomu, abych se vyhrabala z čtecí krize, kterou určitě mnoho z vás zná.
Do detektivky to má hodně, ale opravdu hodně daleko.
Je to spíš román o ženě, které se zabývá vraždou a trochu nás během vypracování o jejím životě zavede i k procesu vyšetřování.
Za mě nuda, ale autorka píše hezky.
Líbilo se mi to, jak popisovala krajinu a stát, kde se příběh odehrává. Já jako milovnice Finska toto ocením!
Skvělá kniha. Naleznete tu zda citace, které ani na internetu nejsou.
Nejvíce se mi líbila ta poslední pasáž, kde byla výroky slavných těsně před smrtí.
Marušku mám ráda jako herečku, ale jako spisovatelku ji miluju! Je to asi hlavní tím, že píšu blog o herectví, o které jsem se jakživ zajímala, proto si blog v knižní verzi ode mě po právu zasluhuje 5 hvězdiček.
Věřte, že kdybych jich mohla dát víc, udělala bych to.
Pěkně věřím, že se časem dočkám i dalšího dílu Kafe a cigárko!
Skvělá kniha.
Jako u všech knih, chvilku mi trvalo, než jsem do knihy začetla, proto mi také trvalo skoro měsíc, než jsem ji dočetla. Za dva dny v práci jsem knihu dočetla a ještě dnes začnu číst další díl.
Skvělá kniha, která mi otevřela oči a ukázala, co vlastně všechno stojí za tím, než vznikne film. Vyvrátilo mi to názor, že film není jen o efektech a natáčení herců.