niknikita komentáře u knih
Fakt jsem si myslela, že je to pro mne, ale není. Samá psychoanalýza a plno slov...ani můj profesor z psychologie se mnou na "pajdáku" nepochodil s hypnózou.Sto stran stačilo - děkuji.
Kniha o náhodách, které nás potkávají, ale je taky o stavu našeho světa - není to pohodové čtení.
Nemohu ani hodnotit, ani být dostatečně soudná. Kainarova poezie se nedá pojmout jednoznačně, ale sbírka Český sen jasně hovoří o tom, jak se básník angažoval v padesátých létech. Jako mlýnské kameny ho semlelo politické dění v zemi a jeho poetická duše se ubírala po cestách, které byly plné omylů.
Není to první příběh Salvadora Dalího, který jsem četla, ale stejně jsem opět občas nevěřila, jak šílený musel být on i celá společnost, která se nechala jeho extravancemi pohltit. Jedno je jisté, že někteří lidé jsou schopni pro peníze udělat cokoli.
Každopádně je to strhující četba, plná neuchopitelného naturalismu a lží.
Paní Marta Devouze není jenom bývalá manželka Vladimíra Železného, ale vzdělaná a moudrá žena. Uchopila osud Věry Saudkové s grácií a profesionální precizností a na pozadí našich pohnutých dějin přiblížila osud jedné z mnoha statečných žen o kterých historie mlčí.
Peter May rozehrál hodně nevšední šachovou partii, plnou zážitků ze školních let, plnou lásek a muzikantských příběhů. Na pozadí všeho je ovšem spousta záhad a drsné prostředí ostrova Lewis.Škoda, že avizované šachové figurky trochu zanikly v událostech.
Krásný román o právu člověka na štěstí, o příležitostech, které nám život občas pošle do cesty a o tom, že je na nás jak se rozhodneme.
Paříž na rozhraní druhé světové války a vytouženého míru.
Paříž plná dekadentních postav a mezi nimi nenápadný návrhář, který ovládne svět módy.
Marius Gabriel "vás donutí číst, zatímco se vám pálí oběd na plotně."
- časopis Cosmopolitan
- a s těmito slovy se musím ztotožnit.
Po čtyřech kapitolách odkládám a klidně mne kamenujte.
Nevadí mi chlapácký slovník, ale tentokrát by to byla ztráta času, a to jsem se těšila na solidní detektivku z domácího prostředí...
Netuším, proč jsem se tím prokousala na konec, kterému nemůže uvěřit ani ten největší romantik? Byly by to dva zajímavé příběhy, ale nepochopím, proč je autorka poměrně násilně nacpala do titulu "Chybíš mi"?
Zavírám obě oči a píšu 3/5
Bála jsem se, že se budu pohybovat v právnických kličkách, které opravdu nemusím. Po lehce zločineckém začátku jsem se ale dostala na prosluněný floridský ostrov s bohémskou atmosférou plnou knih, knihkupců a spisovatelů a užívala jsem si to.
Krásná obálka a celkově příjemné překvapení!
Toto je hodně mrazivý příběh a možná vám vezme trochu důvěry v lidi kolem vás.Za mne přiznávám, že ke konci to byl docela masakr...
Neuplynul ani měsíc a potřebovala jsem se k těm krásným myšlenkám a pocitům vrátit...Bože, kdy budu dost dospělá????????????
Nechce se mi ani uvěřit, že tentokrát dávám svojí oblíbené autorce jenom 3/5...jenomže musím být spravedlivá. Nejprve jsem se snažila pobrat množství postav a pak se konečně dostavil příběh - a nebyl nezajímavý, ALE..neumím pojmenovat co přesně tady tentokrát scházelo ALE možná přebývalo...
Příběh, který Jojo Moyes vystavěla na příběhu, nelze srovnávat. Každopádně se geniálně dotkla pokračování a Louise je opět tady. Pořád plná vzpomínek na Willa, bolavá a nejistá a dostane od života nečekanou výzvu...vlastně nejednu.
Znovu mne to pohltilo a nezklamalo.
Pomalu a líně se dostanete do míst, která jste možná ještě nenavštívili, ale budete okouzleni, trochu šokováni a naplníte svoje duše něčím těžko definovatelným.
Jsou věci mezi nebem a zemí a tento fakt asi nezapře ani ten nejzatvrzelejší realista. Tato kniha je toho důkazem a kdybych se nemusela prokousávat kostrbatým slohem autora a přeskakovat zbytečné stránky, byl by to dobrý příběh.
Přesně to řekla už Narlssa. Texty písní měly mizerný překlad, ale to nic nemění na tom, že Colleen Hoover opět nádherně zacházela se slovy a její příběh bral za srdce.
Četla jsem se zaujetím a s každou další stránkou jsem byla pokornější a narůstal můj obdiv a víra v lidskost.Děkuji, pane profesore a jsem pyšná, že smím žít ve Vaší době.
Další z mnoha knih, kterým by prospělo ubrat počet stran, ale za Johna Lennona a Beatles bych možná s přivřenýma očima přidala i čtvrtou hvězdu.