Ninushka Ninushka komentáře u knih

Stella Stella Takis Würger

Je to poměrně hezká napínavá romantická dobovka, které nemám co vytknout. Bavily mě kulisy Berlína, pouto, které mezi sebou hrdinové měli mě nutilo číst dál a dál.

03.09.2023 5 z 5

Dobrá tak akorát Dobrá tak akorát Barbora Šťastná

S lehkostí a mile napsané.

24.02.2023 5 z 5

Zapomenutý ostrov někde v Pacifiku Zapomenutý ostrov někde v Pacifiku Tereza Dusová

Jee, to je tak hezka kniha! Moc jsme se bavila i dojimala.

06.06.2022 5 z 5

Dopisy lásky Dopisy lásky Božena Němcová

Kniha, kterou si často ráda listuji. Jde o dopisy z různých období Boženy života, psané různým lidem.

05.06.2022 5 z 5

Počkej na mě v Paříži Počkej na mě v Paříži Kristin Harmel

Mám takové knihy moc ráda. Popisy krás dalekých míst z pohledu Američana, který obdivuje vše evropské, nádherné dobové šaty, váhání v rozhodování týkající se lásky, smutek, smrt a tíseň z války. Zkrátka je tam všechno, navíc se kniha moc dobře čte.

01.03.2021 5 z 5

Lidová strava na Valašsku Lidová strava na Valašsku Jaroslav Štika

Tuhle kuchařku jsem dostala od mamky a hodně jsem se toho z ní naučila. Valašská kuchyně je víc svébytná než typicky česká kuchyně, která je velice ovlivněná Německem a Rakouskem. Je zdravější, vydatnější a dílem také vynalézavější.

28.02.2021 5 z 5

Léto na krásném bílém koni Léto na krásném bílém koni William Saroyan

Dovoluji si říct, ze tato povídková kniha převyšuje autorovy ostatní kniha. Krásná, dojemná, vtipna.

21.02.2021

Príbeh o Áste Príbeh o Áste Jón Kalman Stefánsson

Krásná kniha, silná, výborně napsaný příběh.

18.02.2021 5 z 5

Tahle voda je naše Tahle voda je naše A. Gravensteen

Je to takový obrázek současné společnosti, přestože se to autor místy snaží hnát do krajnosti, pořád jsme to my.

27.11.2024 5 z 5

Sedma Sedma Peter Newman

Čtu všechno napříč žánry, ale tohle mě neoslovilo. Děj zmatečný a všechno bylo takové "jako bych to už někde četla"...

05.11.2024 2 z 5

Můj odpočinkový rok Můj odpočinkový rok Ottessa Moshfegh

Připomíná mi to The Girls - ale jen vzdáleně. Oddechovka, která rozhodně neurazí.

09.08.2024 3 z 5

Farmagedon Farmagedon Isabel Oakeshott

Aktivistické a depresivní, ale plné dobrých informací.

22.06.2024 5 z 5

Legie plamenů Legie plamenů Anthony Ryan

Nečtu fantasy a nerozumím mu a přesto mě fascinuje. Ta dokonalá promyšlenost neexistujícího světa, ta napínavost, ty zvraty na každé druhé stránce. Skvělé.

22.06.2024 5 z 5

Záhada Sfingy Záhada Sfingy Josiah Bancroft

První díl mě naladil natolik, že jsem se vrhla i po druhém a byl ještě lepší. Tomuto žánru vůbec neholduju, ale moc jsem se bavila, bylo to napínavé. Nečetla jsem to jako čisté fantasy, ale jako určitou parodii na dnešní dobu. Lidi se chovají stejně, nehledě na to, v jakém žijí prostředí.
Autorův vymyšlený svět působil skutečně díky množství detailů. Bylo to zkrátka prima čtení.

11.09.2023 5 z 5

Záhada rozumu Záhada rozumu Hugo Mercier

Není to špatné, kniha obsahuje spoustu zajímavých skutečností, přesto jsem se ale nemohla začíst.

03.09.2023 3 z 5

Travič z Ptahova chrámu Travič z Ptahova chrámu Paul Doherty

Místy úsměvné s naivní, ale bavilo mě.

02.09.2023 3 z 5

Děti pravdy a pomsty Děti pravdy a pomsty Tomi Adeyemi

Uniklo mi, že jde o pokračování nějaké série, když jsem knihu pořizovala. Možná proto mě nechytla tolik, jako jiné čtenáře, zkusím si dohledat zbytek.

23.09.2022 3 z 5

Život plný iluzí Život plný iluzí Katarína Gillerová

Víte, co je na těchto knihách úžasné? Že dopředu víte, jak skončí! Dobře! A tak během četby nemusíte trnout, co se stane a skvěle si odpočinete.

01.03.2021 5 z 5

Purpurový ibišek Purpurový ibišek Chimamanda Ngozi Adichie

Miluju všechny knihy této autorky, jsou mistrně napsané a vypointované, navíc ty luxusní obálky... jedině Amerikánka mi nesedla...

28.02.2021 5 z 5

Amerikána Amerikána Chimamanda Ngozi Adichie

Na rozdíl od jiných autorčiných knih je to takové upachtěné, hrdinky se zbytečně moc prožívají, nic, co by mě zaujalo natolik, abych knihu dočetla, a upřímně, absolutně nechápu ty ovace...

28.02.2021