prestiggio

Radšej počúvam knihu ako hudbu. Napr. aj pri behani. Našťastie v tomto pochmúrnom jesennom počasí sú všetci zalezení doma. Celú dobu som sa bud usmievala, alebo nahlas smiala. Zbožňujem túto sériu.

Na jednu stranu istota v živote, ale aku obrovskú cenu za to človek musel zaplatiť. Desivá predstava ze by sme žili v takomto svete.

Vynikajúca. Jedna z najlepších od autorky a aj v tomto roku.
Dejiny ktoré sa dotýkali istým spôsobom aj nás. Nepredstaviteľne v akom strachu žili.
Aj keď som bola malá na popravu si pamätám.

Úžasná kniha. Myslím že od tohoto spisovateľa som inú knihu ako úžasnú asi ani necitala.

Nádherná, smutno-krásná kniha. Niektoré veci mozno nedávají zmysel, ale nie je kniha miestom fantázie?
Mne sa to veľmi páčilo. A tým ako sa príbehy postupne prepajali, mi to výrazně připomínalo Babička pozdravuje a omlouvá sa.

Tak toto bola sila. Naozaj desiva kniha. A nie len pre ten dej. Na niektorych miestach som skutocne bola. Na Gymes sme podnikali rodinne vylety s rodicmi, pochadzam z jednej dedinky pod Kanibalkami, na Zlatno a do Mankoviec som sa chodievala bicyklovat s kamaratkou. Poznam aj cestu od Velkych Uheriec do Zlatych Moraviec a z balkona vidim na Javorovy vrch.
A kniha zo zaciatku ma to az tak nebralo, potom to bolo ako droga.

(SPOILER) Skvelá kniha. Jemná, nenasilná a predsa človeka niečo naučí.
A to, že môžete skúsiť milión rôznych verzií života, ale najlepší je iba ten jeden ktorý žijete. A je iba na vás, ako ho svojimi rozhodnutiami a vôľou budete viesť.

Nezvyknú ma knihy dojímať. No toto bola kniha, ktorá má po dlhej dobe rozplakala.

Mám syna, jedináčik. A táto kniha bude pre mňa vzor ako sa nesmiem správať, keď vyrastie a bude chcieť vlastnú rodinu.

Život na slepačej farme určite nebol ľahký, no vďaka opisom a vtipným prirovnaniam autorky by som tam možno aj chcela chvílku stráviť.

ÚŽASNÉ! Aj keď na začiatku pozvoľný rozbeh, ale potom to nebralo grády. V niektorých miestach som čítala s otvorenými ústami. Doslova! Čítanie som si užívala.

Docitat tuto knihu bolo namahave. Zo zaciatku som sa nemohla zacitat, postavy sa mi plietli a nebolo zrejme ako postupovali vo vysetrovani a zrazu bum! mali vraha.

Kniha fajn, príbeh zaujal, ale na jednotku to nemalo. chýbal mi tu "totálny moment prekvapenia"

Ľudská povaha sa rokmk vôbec nemení. Ako boli ľudia hlúpi a chamtiví kedysi, tak sú aj teraz.

Tak to bola jazda. Prečítané za jeden den. Nedalo sa odložiť.

Ako malá som čítala, teraz som sa k nej vrátila vďaka spoločnému čítaniu so synom. Pippi je legenda.

Dojmy z tejto knihy nešlo napísať hneď. Ak čakáte akciu a napätie, budete sklamaní. Poslaním tejto knihy je niečo celkom iné. Má nám ukázať akí by sme mali byť a ako sa správať k druhým. Že nezáleží akej farby pleti ste. Sami máte na výber či budete dobrý, čestný a slušný alebo bezcitný, sebecký a zlý, bez ohľadu na svetlosť či tmavosť pokožky. Knihu som začala čítať druhý krát. Najskôr som si musela privyknúť na štýl a rôzne, nie často používané, slová. Každopádne neľutujem a nad príbehom budem ešte premýšľať.

Krasny a smutny pribeh. Koniec som cakala iny ale som rada ze to autorka napisala takto.

Zo zaciatku to išlo ťažko. Ku koncu som sa nevedela odtrhnut a čítala som do skorých rannych hodin. Myslim že celkom príjemná detektívka.