Renatecka Renatecka komentáře u knih

Pokojská Pokojská Nita Prose

Se zařazením knihy mezi detektivky-krimi-thrillery bych asi váhala. Spíš je to takový románek s detektivní zápletkou. Ale příjemný, milý, dobře se četl.

30.04.2023 4 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Perfektní příběh. Hlavní hrdinka ze začátku sympatická, pak ne. Doporučuji k přečtení.

19.03.2023 5 z 5

Slib Slib Sharon J. Bolton

Povedený thriller, prostředek trošku zdlouhavý, ale konec byl pro mě překvapivý.

13.01.2023 4 z 5

Země Země Marek Epstein

Úžasná knížka. Jedna z nejlepších, co jsem v poslední době četla. Vřele doporučuji.

18.12.2022 5 z 5

Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Ze současné české literatury patří tato knížka pro mě mezi jedna z těch hodně lepších. Bavila mě moc a doporučuji.

12.11.2022 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Povedené, líbila se mi.

31.07.2022 4 z 5

A pak už jen tma A pak už jen tma Petra Batók

Uf, na přečtení krátké, ale ten depresivní pocit, co to v člověku zanechá. Nelehké čtení.

20.05.2022 4 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

Kniha se mi líbila, moc dobře se četla.

10.04.2022 4 z 5

Tajemství mého otce Tajemství mého otce Rachel Givney

Velmi milé a příjemné překvapení. Knížka se velmi dobře četla a tajemství otce pro mě tedy na konci byl šok. Povedené.

03.04.2022 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Zase až taková bomba to pro mě nebyla, ale dobře se to četlo. Malému Theovi jsem několikrát měla chuť zakroutit krkem :-D

13.02.2022 3 z 5

Třetí polovička Třetí polovička Carola Lovering

Kniha mě bavila, dobře se četla. Jenom ten konec mi přišel krajně nepravděpodobný, nu ale budiž, je to fikce :)

19.12.2021 4 z 5

Dcera říše Dcera říše Louise Fein

Tak toto byla jedna z nejlepší knih, co jsem za svůj život přečetla! Vřele doporučuji a doufám, že brzy u nás vyjde i autorčina druhá kniha. Má neskutečný talent příběhy poutavě podávat a toto byla vskutku jízda, moc jsem si ji užila a vychutnala.

20.11.2021 5 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Rychle odsýpající hororová pohádka spíše pro náctileté. (Dětští hrdinové se na konci chovali, jako kdyby to zažívali každý týden :-D ) Ale jo, ze všech předešlých knih, které jsem od D. Coates četla se mi tato líbila asi nejvíc.

07.11.2021 3 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Kniha se mi moc líbila, dobře se mi četla. Doporučuji.

22.08.2021 4 z 5

Není to moje dcera Není to moje dcera Kate Hewitt

Momentálně nemám příliš čtecí období a do ledakteré knihy se nemůžu začíst, ale tato mě trošku rozbila. Čtivě a a srozumitelně napsané a samotný příběh smutný, bolestný, dojemný, a přesto plný naděje. Doporučuji.

17.08.2021 5 z 5

Cizinec v naší posteli Cizinec v naší posteli Samantha Lee Howe

Typ knihy, se kterýma se v poslední době roztrhl pytel a smísí se mi spolu s Její konec od Lapeny a jí podobnými dohromady a za 14 dní už si na zápletku nevzpomenu, aniž bych nahlédla do anotace. Ale na odpočinek dobrá. :-)

03.06.2021 3 z 5

V bouřlivých časech V bouřlivých časech Marie Lacrosse

Líbilo se mi to. Část s popisy z války jsem trošku přeskakovala, ale příběh jako takový je milý, nenáročný, odpočinkový. Druhý díl si určitě přečtu.

08.04.2021 3 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Jako do reálného života bych si takovou situaci nedovedla vůbec představit - za to ubírám jednu hvězdičku. (Ale já se do té knížky TAK zažrala, že na konci mi samovolně ruky vítězoslavně vystřelily samy od sebe do vzduchu :-D ) Dobré to bylo, napínavé, čtivé.

11.03.2021 4 z 5

Časy se mění Časy se mění Anne Jacobs

3. díl přirovnávám ke dvěma předešlým - pozvolné, bez nějaké větší akce, ale čte se to fajn. :-)

18.02.2021 3 z 5

O minutu později O minutu později Susan Lewis

Toto byl pro mě bohužel těžký přehmat. Můžu jenom říct jednu větu: Kniha mě nezaujala a měla jsem co dělat, abych ji dočetla do konce. Je vidět, že autorka je do tématu dárcovství orgánů opravdu hódně zainteresovaná. K této knížce mi to ale vůbec nesedělo a nejhorších bylo snad posledních 65 stránek.

06.02.2021 1 z 5