Runinka komentáře u knih
Kniha o touze po vzdělání a o potřebě odpoutat se od patologických členů rodiny.Psáno velmi poutavě.
Kniha o vietnamské historii,o utrpení obyčejných lidí, vyprávěna babičkou a vnučkou. Hodně k zamyšlení, plná moudrých přísloví.
Moc pěkná kniha o významné ženě, která si šla za svým. Krásná i výstava v rosickém zámku.
Krutá realita ženské věznice. Pohled jak ze strany vězeňské,tak i pracovníků.
Ke knize jsem se dostala díky Čtenářské výzvě a nelituji. Příběh cesty jednoho človíčka očima kočky. I slzu jsem uronila.
Úžasná kniha, je vidět, že autorku stála hodně času. Nemohla jsem se odtrhnout od stránek. Příběh dvou sester za vietnamské války. Nádherné,smutné, dojemné.
Odpočinková,1.díl série, láska i napětí,z prostředí Skotska.
Tak toto se mi líbilo moc.Příběh žen,které jsou jiné,tajemné, mají zvláštní schopnosti a jsou spjaté s přírodou. Četlo se to samo.
Příběh z Francie 1.pol.19.století,užívání si života, vydržování si kurtizán,a přesto i zde vznikla hluboká láska.
Tajemné, hororové, děsivé a má to spád.Kniha plná bludiček, pověstí, babských povídaček z oblasti řeky Křemelné. Ale i fakta z období předchozích režimů. Vyvolává pocity napětí, úzkosti a ojediněle i nutkání na zvracení . Tak šupejte číst...
Moc dobře zpracovaný životní příběh židovky Ady,doba války, normalizace.Líbilo se mi i rozdělení na to, coby se stalo, když řekne ANO a co se stane, když řekne NE.
Někdy mi to přišlo děsně zdlouhavé, ale stejně mě to nutilo číst dál.
Velmi dobře popsané totalitní myšlení, stále aktuální. Nejlíp se mají prasata, určují podmínky a ze 7 pravidel se postupně stává jedno.
Pěkná kniha,děj svižně plynul. O touze ženy prosadit se v mužském světě.
Drsná novela o tom, jak může člověk propadnout vlivu jiného člověka a začít likvidovat vlastní rodinu a přátele a ještě si u toho myslet, že činí dobro.
Drsný román ze života 3 přátel z dětství. Jak si s nimi život a režimy pohrály.
Autentický pohled na konflikty po celém světě, chudobu, války, zlo....a na druhé straně vyváženo jednotlivci, kteří znamenají mnoho.
O tajemství jedné rodiny,a když vyjde najevo,rodina se rozpadne. Ale nakonec je vše přece malinko jinak...
Hezky napsaná kniha o našem hudebním velikánovi.