Runinka Runinka komentáře u knih

Kniha, kterou posypal hvězdný prach Kniha, kterou posypal hvězdný prach Nora Eckhardtová

Kam až dokáže člověka dovést chuť zvítězit. Konec byl nej.

23.11.2023 3 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Pěkná kniha o životě jedné rodiny. Úplně se mi vybavily některé věci z komunistického dětství. Tak jsme prostě vyrůstali. Naštěstí ne v takové rodině jako Pavla s Janou.

22.11.2023 4 z 5

Faktor Churchill Faktor Churchill Boris Johnson

Zajímavosti ze života Winstona.Ten člověk byl prostě ikona dějin,a to nejen Anglie.Jeho rozhodnutí ovlivnila směr, kterým se Evropa začala ubírat. Je dobře, že autor popsal i nezdary a pochybnosti.

20.11.2023 4 z 5

Severka Severka Nina Špitálníková

Zajímavě napsaná kniha,vtáhne do děje, a plyne rychle. Pěkně popsaný vnitřní souboj pocitů hlavní představitelky.

06.11.2023 5 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Pokračování příběhu Františka a jeho rodiny.Vliv komunistů, normalizace a chování lidí ve Sklářích.
Opět zajímavý díl.

17.10.2023 4 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Tak jsem ji zvládla. Nakonec se poslední ich 50 stránek četlo nejlíp. Příběh 2 generací zasazený do anglického venkova. Plný lásky, ale hlavně nenávisti a nepochopení.

09.10.2023 4 z 5

Orgány nepatří do nebe: Rozhovory s transplantačním chirurgem Jiřím Froňkem a jeho pacienty Orgány nepatří do nebe: Rozhovory s transplantačním chirurgem Jiřím Froňkem a jeho pacienty Renata Kalenská

Kniha rozhovorů aktérů obou stran. Transplatující versus transplatovaný. Moc se mi líbil právě tento ucelený pohled na dané téma.

29.09.2023 5 z 5

Vděk Vděk Delphine de Vigan

Moc pěkné zpracované téma stárnutí a zapomínání s velikou dávkou citlivosti až roztomilosti.

17.09.2023 5 z 5

Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová Konstanze Von Schulthess

Vzpomínky na čin otce,který se pokusil spáchat atentát na A.Hitlera. Život rodiny poté.Velmi autentický příběh.

15.09.2023

Gentleman v Moskvě Gentleman v Moskvě Amor Towles

Zajímavý příběh domácího vězení v jednom hotelu.
Četlo se pěkně a dobrý konec k tomu.

11.09.2023 4 z 5

50 vět bez hrubek 50 vět bez hrubek Pavel Kohout

Fajn si to občas projít.

04.09.2023 4 z 5

Ani později, ani jinde Ani později, ani jinde Delphine de Vigan

Výborný příběh ze současnosti,skvěle propracované myšlenky postav.Miluji tuto autorku.

22.08.2023 5 z 5

Extáze: Román o Almě Mahlerové Extáze: Román o Almě Mahlerové Mary Sharratt

Kniha se mi moc líbila.Je v ní vidět,jak nemohly ženy být samostatné,i když chtěly.

16.08.2023 5 z 5

Dvě slova jako klíč Dvě slova jako klíč Josef Formánek

Moc pěkná knížka.

30.07.2023 5 z 5

Spravedlnost podle Selba Spravedlnost podle Selba Bernhard Schlink

Zajímavě napsaný detektivní román-zejména o tom, že minulost Tě stejně dožene.

25.07.2023 4 z 5

Vendulka: Útěk za svobodou Vendulka: Útěk za svobodou Ondřej Kundra

Příběh jedné fotografie a několika rodin kolem jejího autora.

19.07.2023 5 z 5

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Četla se dobře,takový život jedné rodinky.

09.07.2023 4 z 5

Když teče krev Když teče krev Stephen King

Hezké povídky od mého oblíbeného autora. Za mě nejlepší byla hned ta první-Telefon pana Harrigana.

02.07.2023 4 z 5

Anatomie rodu Anatomie rodu Simon Mawer

Autor opět nezklamal a zavedl mě do tajemství vzniku svého pokolení.

18.06.2023 5 z 5

Ve stínu erbu Ve stínu erbu Hana Marie Körnerová (p)

Oddechovka od mé oblíbené autorky.

18.06.2023 4 z 5