sadlo sadlo komentáře u knih

Stráž na Psí skále Stráž na Psí skále Eduard Fiker

Rodiče, prarodiče, apeluji na vás, pořiďte tuto knihu vašim dětem, vnukům. Skvělá kovbojka, western. Vůbec, pan Fiker patří k nedoceněným českým spisovatelům. Psal detektivky, kovbojky, skvělé humoristické knížky.
Začtěte se do jeho tvorby.

18.07.2016

Sestry B. Sestry B. Milena Štráfeldová

Tato kniha má smůlu, že vyšla před dvěma nedávno promítanými filmy. Od režisérů Třeštíkové a Renče. Na filmu /F.Renč/ mne zaujaly pouze kostýmy. Četla jsem knihu od pana S. Motla, tak mne život a osudy L. Baarové byly známé. Film pana Renče na mne zapůsobil jako líbivá love story. Goebbels může být u mladé generace považován za lidského člověka, u kterého není přece možné, aby byl tak zlý, jak svědčí dějiny.
Ale Sestry mne zaujaly. Kniha je čtivá, zaujme. O Zorce se dozvíme dost, pokud vím, paní Štráfeldová než napíše knihu, bádá v archivech, staví na faktech.Svědčí o tom výborné knihy Guláš pro Masaryka a Trestankyně.

12.06.2016

Stařec, který četl milostné romány Stařec, který četl milostné romány Luis Sepúlveda

Kniha mého gusta. Doporučuji další knihu tohoto autora SBOHEM , PAMPO.

06.06.2016

Cesta Cesta Cormac McCarthy

Rozhodně nedoporučuji číst při špatné náladě.

05.05.2016

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Druhá světová válka očima německého dorůstajícího chlapce v Hitler Jugend a osud francouzské slepé dívenky, která vyrůstá v Paříži a je nucena s tatínkem odjet do Normandie, kde hledají azyl u strýce dívky. Příběh děvčete je úzce spajtý s povoláním jejího otce, který před útěkem z Paříže obdržel od svého nadřízeného, ředitele Muzea, kámen, drahokam, o který se zajímá německá SS.Kniha, příhěh dětí, Francouzů, Němců je velice čtivý.

20.10.2015

Kdo hledá pravdu? Kdo hledá pravdu? Ann Granger

Paní Anna Granger je moje oblíbená spisovatelka. Troufám si říci, že jsem přečetla všechny její detektivky a ani jednou jsem se nezklamala.

28.12.2024

Obsluhovali jsme korunního prince: Vzpomínky Antonína Fialy (1866—1936) na pražský život a vojančení za císaře pána Obsluhovali jsme korunního prince: Vzpomínky Antonína Fialy (1866—1936) na pražský život a vojančení za císaře pána Filomena Jičínská

Moc pěkně se kniha čte. Nehledejte zde archaická slova, kterým byste nerozuměli. Nechybí humor, svižnost.

28.11.2024

O Zázraku Vánoc - Jak se malý myšák spřátelil s papežem O Zázraku Vánoc - Jak se malý myšák spřátelil s papežem Stefano Gorla

Velice milé, něžné čtení. Pro malé i velké čtenáře.

25.11.2024

Na balvanu Na balvanu Fred Vargas (p)

Všechny knihy tohoto autora, této autorky, mám přečtené. Jedna lepší než druhá. Ani jednou jsem se nezklamala. Úžasně čtivé.

13.11.2024

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Lehké a nenáročné čtení, které potěší a udělá dobrou náladu.

24.10.2024

Opraváři času Opraváři času Naďa Reviláková

Toto je čtvrtá kniha , kterou jsem přečetla od paní spisovatelky. Všechny jsou skvělé. "Opraváři" jsou fakt jednička ve sci fi pro mládež. Výborně vypracovaný příběh. Kam na ty nápady paní spisovatelka chodí.

08.10.2024

Medailon Emilky Horové Medailon Emilky Horové Naďa Reviláková

Výborná kniha, skvělý příběh skvěle vyprávěný. Podobně jako předchozí díl a následující třetí kniha , kde se dozvídáme o osudech jedné rodiny.

27.09.2024

Střela mimo cíl Střela mimo cíl Richard Osman

Opět skvělá detektivka. Má všechno, co správná detektivka má mít.

26.09.2024

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Skvělá detektivka, podobně jako předchozí díly. Vřele doporučuji.

14.09.2024

Záhada domku číslo devět Záhada domku číslo devět Claire Douglas

Kniha, kterou jsem si s gustem přečetla. Nenudila jsem se, příběh mne zaujal od začátku až do konce.

16.08.2024

Zimní hrob Zimní hrob Peter May

Dobře propracovaný příběh. Nebudete se nudit.

02.08.2024

Tragédie na jevišti Tragédie na jevišti Robin Stevens

Zase dobrýýý.

19.06.2024

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Kniha mne nezklamala. Ti čtenáři, kterým se líbí knihy Petry Stehlíkové, mají další kvalitní počteníčko.

04.06.2024

Případ záhadného psaní Případ záhadného psaní Nancy Springer

Už šestý díl a stále příběhy Enoly jsou velice dobře čtivé.

27.05.2024

Vyprávěj mi o komunismu Vyprávěj mi o komunismu Johana Hovorková

Moc hezky popsaná doba " éry komunismu". Padesátá , šedesátá, sedmdesátá , osmdesátá léta. Vývoj komunistické diktatury v Československu. Ukázáno na příkladech, které pochopí žák i student. Skvělá kniha pro učitele dějepisu, ZSV. Pro učitele, kteří tuto dobu nezažili, ale kteří o ní musí učit své žáky. Mnozí studenti se mi svěřili, že o této době je ve školách neučili, protože to např. vyučující nestihli nebo prostě něvěděli, jak život v komunismu vypadal.

19.01.2024