Schary komentáře u knih
Dobrá detektivka, pro změnu hlavní hrdinka je žena - detektiv, původem ze Slovenska, působící v Anglii. Zápletka zajímavá, četla jsem zdejší recenza a podle toho jsem si natipovala pachatele, ale nebylo to zase tak jednoznačné:) ...
Kratičký příběh o tom, že netečnost je někdy stejné zlo jako zlo samotné....
(SPOILER) Dlouhý příběh, je psaný klasickým kingovským jazykem, s květnatým popisem osob a světů, ve kterých se děj odehrává. První třetina knihy vypráví o chlapci, který v dětství ztratil matku, žil s otcem, který bojoval s alkoholismem a jednou cestou ze střední školy zachrání starého morouse ze sousedství a převezme za něj péči o jeho psa. Postupně odkrývá tajemství starého domu až narazí na cestu do jiného světa. Tento záhadný svět je sužovaný zlým kouzlem a je na Charliem, aby omladil stařičkou fenu a při té přípežitosti zachránil chátrající zemi.
(SPOILER) Kniha se těžce čte, není napsaná dnešním jazykem, přesto je děj velmi poutavý. Příběh je o bouřících se hormonech mladého Kozáka Grigorije, který se zakouká do vdané pohledné sousedky. Rodina, aby zabránila pomluvám, Grigorije narychlo ožení, ale tomuto svazku chybí láska.. a problém je na světě. V poslední třetině do děje vstupuje 1. Světová válka, která zamíchá kartami osudů hlavních hrdinů.
Čtivá knížečka o tragických osudech jedné vesnice, která postupně vymírá. Příběh je zahalen do lehkého mysticismu, s velkým důrazem na přírodu.
Příběh sobecké psychicky narušené nezletilé holky, které při útěku z ústavu poskytne útočiště podivná asociální žena Liz na svém statku. Co se vyklube z Liz se dozvíte na konci knížky. Knížka je krátká, postavy nesympatické a děj utahaný. Za mě nic moc...
Koupila jsem si ji na základě hodnocení tady na Databázi, kde má 91%. Knížka je sice čtivě psaná, měla jsem ji přelouskanou za 2dny, ale příběh je hodně smutny. Je o dívce, kterou nešťastná láska a tragický osud jejího přítele přípravý v podstatě o další život. Uzavře se v kokonu, ze kterého vystoupí až na konci knihy. Chyběla mi tam asi nějaká naděje v něco lepšího a šťastnějšího.
Kniha se četla dobře, hlavní myšlenka byla neotřelá, ale hrozně mi vadila hlavní hrdinka Nova. Její zabedněnost a neschopnost ve světě vidět, co je dobro a co zlo. Uznávám, byla naočkováná už v dětství a zmanipulovaná, navíc o čem by byly další knihy, ale stejně...
Bylo to fajn. Taková variace na knížku Enderova hra, ale s trochu jinou mimozemskou entitou. Za přečtení knížka stojí a těším se na pokračování na planetě Eden a zajímá mě, co má ta společnost Babylon vlastně za lubem....
Kniha se mi moc líbila, chvilku trvalo než mě nadchla, ale stalo se. Addie LaRue uzavřela smlouvu s Temnou bytostí, chtěla uniknout z okovů nechtěného sňatku, ale ziskala život, kdy každé probuzení a každé zabouchnuti dveří znamenalo nový začátek. Nikdy si ji nebyl schopný zapamatovat. Děj se odehrává ve dvou rovinách. První popisuje, jak se Addie prokousává staletími v doprovodu Temného. V druhé, která se odehrává v současnosti, se setkává poprvé s někým, kdo si ji dokáže zapamatovat. Hezky a originální čtenářský zážitek!
Krásná, čtivá kniha, která propojuje několik lidských životů od středověku až po dalekou budoucnoust. Ústředním bodem knihy je antické dílo Dogena.
Kniha se mi líbila, překvapuje mě to nízké hodnocení zde. Příběh je promyšlený, komplexní a hlavně zábavný. Popisuje vyspělou civilizaci, která existuje paralelně s posatpokaliptickým světem. Hlavní hrdina vyrůstá jako dítě v té vyspělé civilizaci, ale zradou bratrů se dostane do světa mimo jejich stanici. Tady se postupně seznamuje s tímto jakoby středověkým světem, který vyrostl na troskách naší civilizace.
Hlavní hrdina a autor v jednom popisuje své dvacetileté tour po Ruských kriminálech, lágrech a gulazích. Je to drastické čtení, psané lehce dokumentární formou.
Romantická oddechovka, výborně se četla. Jako bonus se člověk něco dozví o Tazmanii.
Kniha je napsána jinak, proplétají se v ní děje, časové linky, pohledy lidí a do toho ještě vlků. Vlčí příběh se mi líbil víc, bohužel háže docela špatné zrcadlo na lidskou společnost a její sobeckost ve vztahu ke zvířatům. Rozhodně stojí za přečtení.
Výborný thriler, zajímavá originální zápletka, takový lidský příběh, jediná nevýhoda je, že se od knihy nedá odejít.
První půlka se táhla, jak do děje vstoupila Alice, tak se to rozjelo a dostalo to smysl. Klasicky Kingovsky vykreslené postavy, jejich myšlenky, obavy a pohnutky. V knize se mihne i napojení na Osvícení, takové perličky mám ráda. Stála za přečtení, PAN KING prostě NEZKLAME!
Kniha se zabívá osudy Řeků, kteří k nám přišli v padesátých letech po občanské válce. Hlavní hrdinky jsou dvě dívky, které se dostanou do Čech bez rodičů a vyrůstají v dětském domově.