Skodinka89

Příběh, který poukazuje na problematiku moderní doby. Abych pravdu řekla, čekala jsem styl psaní jako třeba u knížky Krysařovi střevíce apod.
Knížka se dá přečíst, ale.... ať si každý udělá svůj názor ;)

Pravda je, že první díl jsem nečetla. Tudíž mám k tomu neutrální postoj.
Rozhodně tento výtvor bych si asi fyzicky nepořídila do knihovničky

Byly části, které jsem jenom nějak přeletěla. A pak byl zvrat, kdy knížka člověka doslovně vtáhla čtenáře do děje. Za mě některé pasáže mohly být méně komentované, ale budiž :).

Nečekejte žádné zaříkávadla na oživení mrtvých apod :D. Jen bych řekla, že je to dost specifická kultura a to se propisuje i do "rozloučení" s mrtvými.

Hlavní hrdina získává nutné informace, aby obstál v chystaném souboji se záporákem.
Chvilama knížka nudila a poté zaujala. Takže dávám neutrální hodnocení.

Pěkně napsaná jak historie o jednotlivých hradech, tak i příběhy které k daným místům patří.
Za mě velká spokojenost :)

Jak už tu někdo psal: je dáno pár témat a ty se pak jen různě obměňují - což mě moc neoslovilo. Raději méně pohádek, než "němá dívka, kterou najde král na stromě" v několik různých příbězích.

Takové lehké čtení aneb co bylo po válce. Dle děkovačky autorky bylo jasné, že sama toho měla dost v době psaní a nebyl čas vymýšlet nějakou pointu této knížky. Osobně si myslím, že neurazí (když člověk od toho moc nečeká :D)

Jsem ráda, že jsem si tuto knížku pouze půjčila. Jde jen o lehký náhled do problematiky podzimu 1938. Informace v odrážkách, což mi připomnělo přednášky z vysoké školy :D. Očekávala jsem od toho trošku více.

Když to srovnám se sérií Skleněný trůn, tak tohle pokračování v rámci Dvůr trnů a růží je značně povedenější. Ačkoliv bylo pár pasáží co by nemusely být, ale co už.

Když člověk chce vypnout od reality, tato kniha je správná volba. Četla jsem i sérii Stmívání, takže toto dílo jde ve stejném duchu. Ale i po letech mě dostává třpytící se upír na slunci :D :D.

Dobře zpracovaná knížka za období 1618-1621. Jak již bylo řečeno, díky hodně informacím se v tom člověk ztrácí.

Autor měl zajímavou myšlenku na knížku, jen od půlky knížky jsem si už odvodila jak to "dopadne". Chvilkami se to špatně četlo, ale opět knížka prakticky bez konce (ale tenhle trend je poslední dobou normální).

Každý si v této knížce najde to své. Dobře popsána historie medicíny.

Autorka co díl, tím víc stran a posledního dílu jsem vydržela do cca 800 stran a pak jsem přeskočila na konec. Za mě to bylo zdlouhavé a zbytečně některé pasáže rozepsané. Mělo to pár světlých chvil, ale opravdu málo.

Pohodové čtení, ale jen pro ty co mají rádi historii hradů a zámků :). Taková oddychovka

Tato knížka od Fulghuma je trošku jiná oproti zbytku jeho tvorby. Nezklamala a tak nějak pohladila na duši. Člověka knížka nutí zapřemýšlet se nad svým životem.

Neurazí, ale deníček je prostě deníček :D.