SladkaK komentáře u knih
Jako právoplatný fanoušek ságy o Harrym Potterovi mám z této knihy velice rozporuplné pocity. Krása celého příběhu spočívala v provázanosti souvislostí a to mi u tohoto díla chybí.
Má duše si potřebuje kousat nehty u syrového popisu odstrašujících událostí. Stín banyánu tuto podmínku nesplňuje. Kdo ale hledá drsné podmínky a pohádkové vyprávění, v této knize najde.
Tajemný hrad v Karpatech má už 100 let své temné místo v mysli každého z nás. Jméno Drákula bylo do dnes v mé hlavě jen jako nezřetelný obrys povídaček a bylo skvělé nechat ho tímto příběhem na chvíli oživnout. Zdlouhavost knihy považuji za velké plus. Stoker nikam nespěchá narozdíl od dnešních čtenářů.
Poezie není můj šálek čaje, ba ani kávy. Společně strávené chvíle byly proto velice těžké, tak raději volím nyní zdolat Lysou a vidět tu krásu vlastním srdcem. Ahoj.
Roztomilé vnímání souvislostí a metafor života, které otevře člověku oči tak, že je schopen si život užít a ne jen přežít.
Velice zajímavý pohled do zákulisí původu spousty věcí kolem nás. Drzá mentalita čínských obchodníků mě bavila a zároveň udivovala od prvních stránek, až do dnes.
Stylisticky bych knihu přirovnala k telenovele. Zajímala mě ale s ohledem na klip kapely Kryštof.
Takže pokud nemáte co dělat, přečtěte si ji pro uvolnění mysli.
Množství jmen mě velice unavovalo, byť byly jejich příběhy inspirativní.
Kniha je takovým užitečným rádcem pro všechny, kteří nestíhají, cítí se pod tlakem a přetahují každý deadline. Zaujalo mě průvodní slovo, ve kterém se píše, že autor neopakuje jednotlivé myšlenky a díky tomu je kniha stručná a jasná. Odradilo mě, že to není pravda.
Chmurné večery potřebují dvě věci: Sklenku vína a tuto kniihu.
Autorka, ač navštěvovala nespočet specialistů, docela pokulhávala v základech zdravé výživy. Ze všech stran se na ni valily informace o zásadách, avšak některé byly na pováženou (Že snídaně musí být pouze sacharidová?). Ale to jsem si neodpustila jen tak na okraj. Mimoto byla kniha psána spíš jako deník. Často se opakovala, a i když jejím myšlenkovým pochodům rozumím, možná měla strukturu knihy lépe promyslet a knihu tvořit později, až se emoce ustálily.
Každá, tedy i zdlouhavá a únavná kniha jako je tato, v sobě nese určité obohacení. Doporučuji možná spíš jako audioknihu na dlouhou cestu.
Kniha popisuje vzorce lidského přístupu ke svým zaměstnancům, a snaží se k němu nasměrovat manažery, šéfy a lídry. Doporučuji obzvláště paní šéfce Evě z Prahy, se kterou jsem měla čest se pracovně poznat, aby si tuto knihu přečetla 4836182x.
Knihy „kdysi jsem znal jednoho dědečka a teď vám povyprávím jeho příběh" jsou fajn, ale styl psaní tak hezkého příběhu jako je tento, na mě působil nepřirozeně.
Vypravěč často do víru dění přicházel jako slepý k houslím. Vystupoval jako znuděný kamarád, se kterým jste šli na párty, ale celý večer jste věnovali té kočce se zrzavými vlasy. A nakonec, viděl do hlav hlavních postav, jako by si jejich pohnutky prohlížel v myslánce v Brumbálově pracovně.
Vyčerpávající a užitečná učebnice pro vyjednávání. Vidím v ní velký přínos pro řešení sporů jak v práci, tak osobním životě.
Kniha se četla velice lehce, byla napínavá, dobrodružná a místy nechutná, ale neustále jsem nemohla vystrnadit připomínku na seriál MacGyver, kterého mi Robinson lehce připomínal.
Několik dní jsem kolem zaklínače chodila, až jsem i já jemu propadla. Byla jsem připravena na zbytečná krveprolití, odpornosti a zlo, ale o to víc mě potěšila Zaklínačova osobnost, která takový spád knihy nedovolila. Příběh byl poutavý i když pro mě, jako neznalou, poněkud zmatený,
Příběh byl slabší, ale způsob psaní textu mě bavil až do posledních řádků.
Při čtení prvních stránek jsem si říkala co to do prdele je? Ale s každou další jsem se propadala do tajů a deep myšlenek samotného Bukowského. Výborná kniha!