SueD komentáře u knih
Dozvěděla jsem se zase něco nového o českých exulantech. Co se někomu zdá jako dokonalý ráj, je pro jiného peklo. Je to určitě podnětný text, kterému ale chybí dějovost, napětí, prostě to, co vás nutí knihu otevírat, to, kvůli čemu se na ni těšíte. Do četby téhle knihy jsem se musela nutit, ale nelituju toho času, který jsem nad ní strávila, protože jsem se dozvěděla spousty nových informací.
Já žádný rituál nemám. Nerozumím jim. Tohle je něco, co mi rozšiřuje obzory - tolik míst a tolik zvyklostí. Doporučuju.
Bavila mě svou jinakostí, tím, jak popisuje dobu a lidi, které jsem si nikdy nedokázala představit.
Fenomenálně napsané, skvěle popsaná atmosféra, lidské charaktery i to, proč dělají někteří z nás různé zrůdnosti.
Nalákala mě obálka, ale příběh mě moc nebavil, protože jsem se nedokázala naladit na postavy, jejich jednání ani myšlenky.
Ponuré, ale velmi, velmi čtivé. Rodina, traumata, hledání cest, jak z nich ven
Tohle je překrásný soubor - překvapuje každou stránkou, příběhem a nápady. Skvělè čtení.
Hodně, hodně zvláštní a neotřelý text. Vydávání podobné literatury kvituji, jen houšť!
Dětská literatura není zrovna moje guilty pleasure, ale tady mě nalákala obálka a jsem ráda, že jsem si knihu koupila. Někdy je lepší si koupit chytrou dětskou knihu než tupou oddychovou. Zámek v oblacích doporučuji všem, je to skvělá kniha.
Je to skvělé, je v ní vše důležité. Co věta, to podnět k vyhledání nových informací
Jsem z knihy nadšená a stále plná toho příběhu. Ideální podzimní četba.
Po dějinách světla jsem si potřebovala zlepšit náladu a užít si dobrý životopis. Jasně, hodně věcí je zde vymyšleno, ale je to dobře napsaná kniha. Gogha miluju.
Nedařilo se mi začíst. Čekala jsem poutavý příběh o umělci, ale dostala jsem takový zmatený pokus o umění... nevím, nebavilo mě to.
Nedávno jsem na tom byla v divadle. Celkem krátké ale dobré představení. A tak jsem se konečně dokopala k této knize. Je mi líto, že jsme ji nečetla dřív. Je absolutně báječná. Nenechte si ji znechutit povinnou četbou. Bude se vám líbit.
Psát o spiritualitě není jednoduché, protože o tom píše kde kdo a většinou špatně. Tohle ale špatné vůbec nebylo, je to chytře zpracované, dobře napsané, hezky promyšlené, nebude se vám u toho křivit obličej znechucením. Povedlo se.
Moc mi nesedl jazyk, vyprávěcí styl ani příběh. Neodvažuju se napsat, že to bylo špatné, ale nebavilo mě to.
S jejími prózami pro dospělé se míjím, protože je absolutně nechápu, buď mi přijdou i ničem nebo jako blábol, tohle mě ale bavilo. Je to hravé, vtipné, krásné ilustrace. Až budu mít děti, určitě jim to budu ráda číst.