Supernova

Tahle Cathy Cassidy byla oproti ostatním ještě i o kapánek vtipnější :) líbila se.

Úžasná fantasy, která sice není pro mou věkovou kategorii, ale přesto jsem se nechala zlákat mnoha pozitivními recenzemi, a dobře jsem udělala! Hrdinka Laia se v průběhu knihy hezky "vyklube" a podoba s antikou je více než příjemná. Určitě se vrhnu i na další díl.

Jedno se Radce Třeštíkové musí nechat - dokáže vystihnout prvky "každodennosti", takové ty drobné postřehy a úvahy, které jednotlivé hrdinky denně provázejí a dokreslují jejich pocity. I přesto, že na mě při čtení sedala mírná skleslost (zvláště z bezútěšnosti stavu jednotlivých vypravěček...), dojem z jednotlivých příběhů ve mně ještě pár dní zůstal a jaksi "pracoval". Pročítat se tím propletencem je zajímavé, ovšem celé to má (a to asi bude subjektivní) poněkud nahořklý (nechci říct zahořklý) nádech... S čímž je dobré počítat.

Bezva, expanze člověka do vesmíru, autor to má i pěkně vědecky podložené, příběh a vědecké hledisko splývají tak akorát - a hlavně: tvoří postavy, jejichž osud není člověku při čtení lhostejný. Taky se zbytečně nerozptyluje vedlejšími postavami, děj ke konci graduje, určitě si dám i druhý díl.

Tak tahle kniha ano. Vyplatilo se vydržet s násoskou Rachel až do konce. Ne že by mi to dalo velkou práci. Spíš mě hodně vytáčelo, že jsem musela chvílemi knihu odložit.

Záhadné, snové, tajemné... co ještě? Snad jen upozorním na hodně nahuštěné popisy, ale jestli čtenář hledá nějaký zajímavý průhled do paralelní reality, pak je to pro něj.

Noční tango mě rozčarovalo v podstatě pokaždé, když jsem se opět dověděla něco ve smyslu "tak si představ, jaký jsem měl/a bláznivý sen" :D Autor ovšem mistrně pracuje s řečí, tudíž počtení to bylo labužnické. Ve finále jsem zůstala ještě vytřeštěnější než na začátku, takže místo aby se mi vše vyjasnilo, trvalo mi dva dny, než jsem si vyjasnila svůj vztah s knihou - a ten je nakonec vlastně pozitivní. Dokonce jsem se přistihla, že bych se k ní klidně i vrátila. Popsat ta kniha celkově nejde, musí se prostě přečíst! :)

Tak naše dítě nadšené spolu se mnou. Příběh zaujal hned od začátku, kniha je pěkně prokládaná deníkem profesora Hejhuly s obrázky, o pěkných ilustracích tady už řeč byla, takže jen potvrzuji. Určitě zajímavý výlet do lesa za hejkaly :)

Jacqueline Wilsonová má nějaký zvláštní dar vypsat do detailu všechno, co prožívá dítě... a tady jsem si pobrečela, i když dítě dávno nejsem.

S Elvírou se tedy osud nemazlil - ani doma, ani následně v cirkuse, ale naštěstí je tu Hetty... Knížka vyloženě dojemná.

Vzpurná a tvrdohlavá Scarlett, která se zlobí na svět (tak trochu právem), nakonec zjistí, že štěstí čeká i na ni a navíc tam, kde by ho čekala nejméně :) Hezká kniha.

Skvělá kniha, jejíž příběh se vám na začátku skutečně "poodhalí", aby se ještě několikrát překlopil, zamotal, a na konci rozuzlil opravdu překvapivě. Přidejte si opravdu hodně ponurou atmosférku a touhu hlavního hrdiny, zakořeněnou v dětství, která ho žene vpřed. Hodně doufám, že vyjde i další díl, protože tahle série je tak trochu výjimečná, a to nejen díky štítku "genealogický thriller".

Ne nadarmo bestseller. Na každé stránce něco dostanete - humor, vtip, nečekané situace, dokonale promyšlenou zápletku, která se na konci poskládá jako důmyslné soukolí. Pět hvězd, protože "Stařík" je po dlouhé době čtení, které člověka opravdu naplňuje.

Tahle kniha mi kápla do noty. Ruku na srdce - sáhla jsem po ní proto, že se odehrává v Praze a autor vyhmátl téma, které mě hodně lákalo. Pravda, trocha těch korektur by ještě neuškodilo (nic ve zlém :)), dobrým znamením však je, že i přes tyhle nedostatky se to prostě nedalo nečíst! Ohledně děje mi vadilo pouze, když autor zničeho nic přepnul vypravěče, aniž by na to upozornil, ale dobrý, zorientovat se dalo i tak. Zkrátka tohle čtení mě bavilo, bavilo a bavilo a hodně doufám, že autor bude pokračovat v tvorbě dál. Chci to číst! :)

Budu předstírat, že jsem se nikdy nedočetla k tomu, k čemu jsem se dočetla. Přemýšlím, kde jsou dneska nějaké hranice a jestli vůbec.

Neuvěřitelně krásná kniha, trochu tesklivá, ale život také není pokaždé samý smích a je jedno, v které žijete době a kolik vám je let. Amélie i Markéta jaksi opuštěné ve světě plném lidí, každá svým způsobem. Kdyby šla přidat ještě jedna hvězda za ilustraci, dávám šest.

Hell Boys opravdu "můžu". Vtipné, čtivé, má to spád, humor mi sedí, vnitřní monology hlavního hrdiny jsou dokonalé a autorka udržuje tempo až do konce. Doporučuju.