Thamilka komentáře u knih
První kniha, kterou jsem od této spisovatelky četla a dávám plný počet. Opravdu krásně napsané, netušila jsem, jak se osudy propletou. Často 2. světová válka končí tím, jak přijdou lidé z táborů a jsou doma, ale jak se měli pak, to se moc často nepíše, jak měli zničené životy, jak se nemohli vrátit do normálního žití a není se čemu divit. Nedivím se, že se Hana z takových otřesných zážitků nevzpamatovala, sice zde nebylo detailně rozvedeno, jak to v Osvětimi vypadalo, ale četla jsem jiné knihy... doporučuji všem přečíst. Často pak člověk zjistí, že se má opravdu skvěle...
Knihu jsem přečetla za dva dny. Je opravdu hezky napsaná, nejedná se o žádnou drasťsrnu, není tam ani moc popisována druhá světová válka, ale i tak je poutavá a zajímavá. Musím přiznat, že ze všech tří žen se mi nejmíň líbila Anežka, nějak jsem ji nemohla přijít na chuť, ale i tak dávám maximální počet hvězdiček.
Opravdu povedená kniha, opět oceňuji i historické informace, o kterých jsem nikdy nečetla. Autorka má hezky styl psaní, čte se dobře, příliš se nezdržuje popisem krajiny a dalších věcí, které často nejsou ani nutné vědět.
Druhý díl jsem odkládala, protože mi připadal hodně dlouhý, ale jakmile jsem začala číst, šlo to samo. Nemohla jsem se odtrhnout, takže jsem ji přečetla za pár dní a opravdu skvělé. Člověk se musí hodně zamýšlet, jak se lidé měli a co museli vytrpět. Už teď jsem zvědavá, jak to bude dál, s některými postavami mám velký soucit a snad se jim bude dál dařit lépe.
Pěkně napsaná kniha, četla jsem ji jedním dechem, nemohla jsem se odtrhnout. Líbí se mi ten pohled po druhé světové válce, vždy vše často končí, že válka skončila a všichni byli šťastní, tady je vidět, že přišel nový teror.
(SPOILER) Knihu jsem přečetla za pár hodin. Byla opravdu napínavá a strašně smutná. Jak někdo může být tak zlý jako Hanuš, to mi hlava nebere, vždyť s ní vyrůstal... o válce ani nemluvím...
Jak už někdo psal, chybí mi nějaký dodatek, jak to bylo dál... jestli se Zuzana zachránila i s miminkem apod... proto jsem dala 4 hvězdičky...
Posloucháno jako četba na Českém rozhlase a musím napsat, že to bylo perfektní. Krásný přednes Václava neužila i Veroniky Khek Kubařové. Celá kniha byla celkově napínavá, až v půlce mi došlo, o co vlastně jde a kam se příběh posouvá. Do poslední chvíle jsem nevěděla, jak to bude. Doporučuji !!!
Přiznám se, že mě kniha ze začátku moc nebavila, Eva alias Edita mi byla tak nějak nesympatická, dokonce jsem ji odložila, že ji vrátím do knihovny, pak mi to nedalo a druhá půlka byla mnohem lepší, všechno se pospojovalo a některé věci jsem fakt netušila, doporučuji přečíst, kniha za něj opravdu stojí.
Kniha se mi celkové moc líbila, až na Alfréda, taková zvláštní nudná postava. Trochu mě zklamalo konec, takový rychlý, prostě z ničeho nic... Jinak se kniha četla skoro sama...
Knihu jsem opět poslouchala při procházce s kočárkem. Opravdu napínavé drama, trochu se mi zdá, že ten Jurek musí mít až nadpřirozené schopnosti, když všechno tak vždy věděl... ale na to jsem si už zvykla :-) každopádně teď budu čekat na další díl a budu doufat, že Sagu zachránili a budou s Joonou pronásledovat Bobra.
Knihu jsem si půjčila v pátek a v neděli ji dočetla. Musím přiznat, že některé stránky jsem přeskakovala, protože se to neskutečně opakovalo a nebavilo mě to. Kniha se mi bohužel moc nelíbila, autorka nezná moc synonym a tudíž se vše neustále opakuje, slova, děj apod... Postava Anastazie je dost divná, dokonce si v tomto století neholí podpaží ani nohy? Nebo jsem to blbě pochopila, internet tařka nezná, i když studuje... naivní a blbá (až moc bohužel)... Christian o něm ani nemluvím... nebyl mi sympatický. Poslední stránky jsem prakticky přelítla.
Těm, kteří nejsou nároční a chtějí si jen odpočinout, doporučuji, ale kdo hledá opravdu něco normální, tak raději ne...
Kniha se četla velice dobře, ale musím napsat, že dvě předchozí mě bavili víc než tato. Asi je to těmi schůzemi a podobně, ale do té doby patří a s tím se nedá nic dělat. Jinak kniha se čte sama, doslova jsem ji hltala a musela jsem pořád číst a číst. Oceňuji rodokmen, protože jinak bych to asi nedala, už jsem si ty vztahy úplně nepamatovala a ten to vše osvěžil. Některé osudy byly opravdu těžké, jiné dopadly celkem dobře. Škoda, že už nebude další díl.
Knihu jsem poslouchala na České rozhlase. Zajímává, pohled všech zúčastněných osob. Postava Alice mi lezla na nervy, ani na chvíli mi nepřišlo, že by Richarda měla ráda, už od začátku jí něco vadilo, neustále kafrala. Bylo vidět, že nejsou sehraní. Škoda, že konec zůstal otevřený, to mi trochu vadilo.
Kniha se četla dobře, byla to zvláštní doba, často čtu nové a nové věci, o kterých jsem neměla tušení... Hlavní hrdinka se s tím vším ale vypořádala bravurně.
Tuto knihu jsem poslouchala jako audio, namluvil ji Pavel Rýmský a bylo to opravdu super. Velice dobře se poslouchala a zápletka byla opravdu dost dobrá... Lars Kepler opět nezklamal!!! Opravdu doporučuji, poslouchala jsem ji na procházkách s kočárkem a nakonec jsem ji musela doposlouchat po chvilkach doma, až tak to bylo napínavé.
Tuto knihu jsem četla na základě hodnocení tady v databázi. Musím popravdě říct, že mě vůbec nezaujala a dočetla jsem ji prakticky ze svého donucení... chtěla jsem prostě zjistit, co v ní mám najít... možná na knihu nejsem připravena a měla bych ji číst někdy v dalších letech... ale teď musím napsat, že pro mě byla děsně chaotická a prakticky nevím, co tím chtěl autor říct... zde se píšou různé oslavné komentáře, ale já jsem v té knize bohužel nenašla to, co našli ostatní... já nenašla prakticky vůbec nic...
Super kniha, čte se velice dobře a opravdu se dá přečíst za jeden večer, ale já si ji "šetřila".
Popravdě řečeno, vraha jsem neuhádla, až opravdu na konci... ale tím líp, nebaví mě detektivky, kde znám vraha od půlky knihy, to je pak nuda :-D
Kniha mě prostě nenadchla. Některé pasáže roku 2017 jsem dokonce přeskakovala... hlavní hrdinka nové doby mi byla spíš nesympaticka. Konec knížky mě spíš naštval... celé divné.
Moc hezká kniha, skvěle se četla. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne a již teď se těším na další 2 díly.
Přečteno za pár dní, kniha mě hned vtáhla, neskutečné, co se tenkrát dělo, člověk si vůbec nedokáže představit ty zvěrstva.
Často jsem si říkávala, jestli tito lidé měli nějaké svědomí, zde se mi potvrzuje, že aspoň jeden nějaké měl.