Tilte

Tady asi došlo k omylu, nejedná se o knihu ke čtení. Je to výrobek určený k prodeji, který na první pohled připomíná knihu. Vlastně je to trestny čin klamání spotřebitelů.

zbesilej proud bezmocny nenavisti, literarne vyborne, tezke cteni, uvrhlo me do depky a mirneho znepokojeni

cetla jsem velmi dlouho, po par strankach, vzdycky rano. prime svedectvi, sebereflexe a hluboky vhled do podstaty zivota. spise text ke studiu.
jen hru jsem nezvladla

posloucham jako cetbu, nesnesla bych to cist, autor mi priserne leze na nervy. napred sem myslela, ze je povrchni, nelaskavy. ale spis je mi vsechno, o cem tu vypravi, cizi a fuk. malo vasne, chuti.

je mi z toho pribehu smutno
a jo, jako matka premyslim, kde uberu z buzerace a pridam na podpore

zacala jsem cist ctyricetileta a najednou je mi padesat. bavilo me to, vsechno.
obzvlaste pak nahlednuti do ceskeho literarniho rybnicku a uvahy o feminismu.

otresny preklad: termalni pradlo, vazne?
mozna te nezvladnu docist, drzim si palce, treba to bude vanocni zazrak

kdyz jedna prezije otresnej americkej uvod, pobavi se nad zarucenym receptem, ze staci tvrde makat, abyste rozjela byznys z domova. samosebou je pro to potreba neco obetovat, chvili odpirat manzelovi sex, ale casem si budete moci doprat foukanou i hospodyni. jo, uvod je pekelnej.
ale pak se dostavi prekvapeni. autorka proskolena lety v primem prodeji a zivotem, prijemne srozumitelne vysvetluje, ze je potreba zjistit co chci, abych se na to nasledne mohla soustredit a realizovat (se). nejvice ocenuji pasaz, jak se vyrovnat s nezdravymi vztahy.
"Držte se lidí, kteří ve vás probouzeji zázraky, ne šílenství."
prirucka cili jednoznacne na zeny, rekla bych spise na zeny matky. vyhodu spatruji ve formatu a obsahu, doporuceni jsou prakticka. slabinou je typicky americky styl, myslim, ze to hodne ctenarek odradi. nez proloupne rano oko, manza uz odstavnuje rapikaty celer a dalsi senzacni den muze zacit. skoro se divim, ze u toho nestepuje, manza, aj ten celer.

Příjemné překvapení, lehké čtení, japonská duchařina

Dojemné svědectví otce dospívajícího dítěte. Literárně slabší (vata s cestovatelskou krabicí), naroubované aktuální téma teroristických útoků, ale to všechno promíjim, jako podružné okolnosti výběru výpravy a kulis. Důležité je poselství a celkové sdělení, že dospívající dítě zaslouží důvěru a podporu, a moc ráda jsem o tom četla od muže.

Mile pocteni na par chvil, neni tak dogmaticka jako konmari, ani ezo jako fengsuej. Dala jsem ji precist nasim...

"Pokud jde o turisty, Juan Diego se uchyloval k dvojjazyčným výkřikům-křičel estigmas i stigmata."
"Mám pocit, jako když pořád odcházím z Růžového kopečku. Ta deziluze, to rozčarování, které jsem pociťoval, když jsem sestupoval po těch schodech, trvá; pořád sestupuju."

Mrazilo mě, nepříjemně výstižné, si vždycky řikám, jak to ten Šimáček ví?

Pokaždé, když tuhle knihu čtu, žasnu nad její aktuálností. V manželství to chodí pořád stejně a tradice upadají v zapomnění. Tanizaki brilantní jako vždy i díky výbornému překladu.

Velmi ctive svedectvi o tezkem osudu statecne sintske divky behem 2. sv.v. a celozivotnich nasledcich strasneho traumatu. Kniha je zpracovana z rozhovoru s pametnici. Libila se mi jeji mila povaha a vitalita. Obdivuji jeji statecnost v zaveru zivota, kdy otevrela tema, o kterem cely dospely zivot mlcela.

Postrehu a deniku z pouti do Santiaga vyslo spousta, presto stoji tahle knizka urcite za precteni!
Dychne z ni na vas presne to, proc se na pout vydat. Na pozadi setkani s krajinou, mistnimi obyvateli i ostatnimi poutniky a vlastnimi fyzickymi limity, prinasi pout spiritualni zazitky a hlubsi temata. Moc se mi libil styl vypraveni, odhodlani a otevrenost autora.
Navic text vyborne doplnuji puvabne ilustrace.