Toňula Toňula komentáře u knih

Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley

Další pozoruhodná kniha mé oblíbené autorky, trochu jsem se obávala, co mohu od 1.dílu tak rozsáhlé série čekat, ale Maiin příběh nezklamal, opět prolínání minulosti se současností, odhalování tajemství minulosti, které umí autorka podat s laskavostí a lidskostí, přesto nesklouzává ke sladkobolnosti, jak by se dalo u takového příběhu očekávát. Už se těším na další díl.

19.02.2019 4 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Četla jsem dosud všechny autorčiny knihy a ani jedna mě nezklamala..velmi čtivé a napínavé detektivky se sympatickými vyšetřovateli a uvěřitelným propracovaným příběhem.

28.10.2024 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Další napínavý a čtivý příběh se sympatickou Erikou..autor nenásilnou formu vsunul do vyprávění odkazy na to, co se stalo v osobním životě hrdinky v minulosti, za což jsem byla vděčná. Přece jen od předchozích případů uplynul nějaký čas..doufám brzy na shledanou, Eriko..

23.08.2024 4 z 5

Ďáblové jsou tu Ďáblové jsou tu Louise Penny

Další výborná detektivka z pera oblíbené autorky s neméně oblíbenými hrdiny ..měla přesně to, co má klasický detektivní příběh mít - napětí, lidskost, chytrý humor, smysl pro detail , pochopení pro lidskou slabost na straně dobraa zároveň spravedlivý trest pro ty v jádru zlé a sobecké.

17.06.2024 4 z 5

Hospodyně Hospodyně Joy Fielding

Opět nezklamala, autorka psát umí a i tato kniha to svým napínavým příběhem, který se čte jedním dechem, dokazuje.

24.11.2023 4 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Pro mě velmi příjemné překvapení - autorka s citem pro detail i hloubku lidských vztahů líčí příběh rodiny, kterou zasáhlo a ovlivnilo tsunami a to nejen to skutečné..

18.08.2023 4 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Jestli je toto první kniha série, tak jsem hrozně zvědavá na další.. Tento opravdu hodně povedený thriller nenechá vydechnout od počátku až do konce..sympatická Kate bojující nejen za dopadení pachatele, ale i s předsudky a odstupem vlastní rodiny, je skvělá hrdinka, která se nenechá jen tak odradit. Za mě skvělé čtení!

11.06.2023 5 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Po delší době kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout..osudy řeckých uprchlíků v naší zemi v době socialismu..pohledem více osob sledujeme nejen jejich osudy, ale současně dobu, v níž se odehrává..hodně návykové čtení..

22.04.2023 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nejprve jsem viděla upoutávku na film, poté jsem přečetla knihu, která překvapila zajímavým a hlavně originálním příběhem o jedné výjimečné dívce a o lidech kolem ní, jejichž pravá tvář se odráží ve vztahu k ní..

21.05.2022 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Zajímavá, čtivá detektivka se sympatickou hrdinkou..skvělé pokračování příběhů s Josií Quinnovou.

02.11.2021 4 z 5

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Oproti předchozímu dílu, který byl na mě zbytečně drsný a krvavý, tento příběh měl spád, poměrně originální námět a samozřejmě napínavý děj od začátku do konce. Velká spokojenost!

21.08.2021 4 z 5

Břicho nestvůry Břicho nestvůry Louise Penny

Další setkání s Armandem Gamachem bylo návratem mezi staré známé, do jejich domovské vesnice, kde se opět objevilo zlo a narušilo jejich poklidný život Ačkoliv mi námět a postupné odhalování připadalo trochu přitažené za vlasy kvůli celosvětovému ohrožení, nijak to nesnížilo autorčino umění vyprávět nejen napínavý, ale hlavně hluboce lidský příběh.

14.04.2021 4 z 5

Hluboká modř moře Hluboká modř moře Marie Lamballe (p)

Autorčiny knihy mám moc ráda,její příběhy nepostrádají lidskost, lásku, vhled do minulosti, cit pro líčení prostředí a v neposlední řadě sympatické hrdiny..Ani v tomto románu nechybí, proto mohu jen dodat, že stojí za přečtení.

30.03.2021 4 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Shari Lapena je má oblíbená autorka a vlastním všechny její knihy. Tato poslední opět nezklamala - čtivá, napínavá, plná falešných stop,postupně gradující do překvapivé pointy . Znáte dobře své sousedy? Každý něco skrývá..

09.02.2021 4 z 5

Sedm dopisů z lásky Sedm dopisů z lásky Sinéad Moriarty

Moc milá kniha,je to sice takové ženské čtení místy trochu sladkobolné,ale v dnešní těžké době potěší číst o lidech,kteří i přes své chyby dokážou být empatičtí,nevzdávájící boj s osudem a lpí na rodině.

03.10.2020 5 z 5

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Knihu jsem přečetla na základě hodnocení zde a mohu říci, že mě opravdu příjemně překvapila. Zase trochu jiný způsob vyprávění - detektivně thrillerový děj pátrání po zmizelé holčičce s postupným odkrýváním hluboce skrýtých rodinných tajemství se jemně prolíná s osobním příběhem hlavního vyšetřovatele. Výborná kniha, už se těším na další případ.

18.05.2020 4 z 5

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Souhlasím s ostatními, že nejde o klasický thriller, přesto mě kniha nadchla i oslovila. Jedná se spíše o psychologický román, který vypráví příběh dvou žen, které se vdaly do bohaté italské rodiny, dvojím různým pohledem tak můžeme nahlédnout do zákulisí vztahů v rodině, do jejich snahy být její součástí a zároveň si zachovat svou tvář. To se více daří Maggie, upřímné a obětavé ženě mladšího z bratrů, která se musí vyrovnat nejen s rodinnými předsudky,ale zejména s počáteční averzí manželovy dcery z předchozího vztahu. Lara, manželka druhého z bratrů, se snaží vyhovět manželovi, který za okouzlujícícm zevnějškem skrývá tyrana a sobce. Postupně vyplouvají na povrch tajemství z minulosti, která přinesou nečekané změny ve vztazích a zejména Laře pomohou najít odvahu vzepřít se a znovu nalézt duševní rovnováhu pro sebe a hlavně pro jejich syna.
Rozhodně stojí za přečtení.

29.04.2019 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Opět Bryndza nezklamal, další případ Eriky Fosterové je napínavý, čtivý od počátku až do konce, který sice není až tak překvapivý, spíše dojemný, přesto to nijak nesnižuje zážitek z knihy. Jen doufám, ža další případ na sebe nenechá dlouho čekat.

06.08.2018 5 z 5

Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Čtivý, napínavý příběh, který je ideálním koktejlem napětí, milostného příběhu a detektivky.

05.09.2017 4 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Knihu jsem četla na základě ohlasů zde na Databázi. Že bude trochu "jiná", jsem čekala, ale že mě natolik zaujme nikoliv. byla jsem vtažena do tohoto niterného a přesto čtivého vyprávění jedné osamělé a přesto svým způsobem šťastné ženy.

30.08.2024 4 z 5