VladkaBU komentáře u knih
Úžasný čtivý příběh krásně napsaný o silném a srdečném vztahu otce a syna během transportů do koncentračních táborů. Je až k neuvěření, že se zachoval Gustavův deník z dob tak těžkých, kterými si lidé museli projít
... upoutala mě hlavně svým názvem. Zpočátku jsem se trochu zalekla obsahem, ale četla jsem a četla. Tak surové popisy celého průběhu nemoci a ta velká síla žít si rozhodně zaslouží 5 hvězdiček. Našla jsem si Marky na FB, hezká paní to je. Přeju hodně zdraví
... příběh o přátelství dvou kamarádek, jejich dětství, jak to prostě chodí - soupeření ve školních výsledcích, v lásce, v oblíbenosti, o vzhlížení jedna v druhou, o pomoci, o pomoci, ale i o závidění, sporech. Něco se mi vybavilo i ze svého dětství
... po shlédnutí divadelního představení jsem si knihu půjčila. Oproti divadlu se člověk dozví, jaké bylo Štěpčino dětství i dospívání, než přišla na Vejrychovsko. Hezky napsaný příběh o nenaplněné lásce, zklamání, ale i o síle udržet v chodu živobytí
... přečetla jsem za tři dny. Jakmile jsem začala číst, věděla jsem, že s otáčením stránek nebudu chtít přestat. Krásné vyprávění osudů nějakým způsobem spjatých s hotýlkem mě vtáhl a nepustil
silný příběh, četl se dobře, i když při tom opět mrazí. O těchto zlých dobách už bylo napsáno hodně, ale pokaždé jsou ty příběhy v něčem jiné. Každý viděl, slyšel, potkal, někoho a něco jiného prožil. Velmi povedená kniha
... zaujal mě už jen ten název. Knihá krásná, zvláště ten konec nádherný, člověk sotva dýchá. Filmové zpracování jsem neviděla, ale těším se na něj
... čtu postupně, jak v sérii jsou za sebou. I tahle se mi líbila. Čtivý příběh, člověk s napětím čeká, jestli pachatel čin dokoná nebo ne. Od autora jeden příběh lepší než druhý
... kniha se mi líbila, byť osudy lidí, které nedobrovolně opustili své domovy a přežívali v otřesných podmínkách, jsem četla se zatajeným dechem, co všechno se tam ještě dočtu. O historii v Litvě jsem dosud neměla tušení.
... knížku jsem četla hlavně proto, abych mohla porovnat s filmovým zpracováním, co právě dávali v noci o Štědrém dnu. Příběh se mi moc líbil, doba plesů, uvádění dívek do společnosti, v takové době by se mi líbilo. Důležité bylo, že jsem věděla, o kom čtu, kdo s kým byl jak v příbuzenském vztahu, zkrátka dávám plný počet hvězdiček
...podle skutečného příběhu. O modrých jsem si hledala informace, stejně tak o pojízdných knihovnících. Neměli to lehké. ač u lidích rostl zájem o knihy, tak ale k modrým se ne vždy chovali jako člověk k člověku. Modrá barva pro ně nevěstila nic dobrého.
... škoda, že jsem na konci. Další osudy sestřiček hezky napsané. Tahle série mě bavila. Netuším, jestli je úplný konec, ale možná už bych se v nových tvářích ztrácela.
... těšila jsem se na ni a bylo to něco. Kuislovi nezklamali. Přes veškeré sváry stále drží při sobě. O Jakoba jsem se bála a celou dobu jsem čekala zda to byla jeho poslední pouť či zda se s ním ještě setkáme. Opět zajímavý příběh.
... současný příběh Reby a Rikiho mě tolik nezaujal, ale zato dobový příběh pekařky Elsie ano. Čekala jsem, jak dopadl malý Tobias a Elsiina sestra. A stále si někdo něco vybíral ze zubů.... za to hvězdičku dolů
... do 110 stránek se vešel celý příběh. Do filmu, i když je krásný, hodně přidali. Hezká byla proměna Hany, její přizpůsobení se životu v tamním kraji
... velice čtivý silný příběh v těžkých časech, ale zase trochu něco jiného, než jsem dosud přečetla. Že je to autorčina prvotina, jsem nevěděla. Konec jsem četla dýl, neboť jsem přes slzy neviděla.
.... byť je to smutný příběh, tak se moc dobře četl a sesterské pouto po celý život pomohl tohle všechno překonat. Moc se mi do ní nechtělo, našla jsem ji kvůli čtenářské výzvě, ale od začátku mě vtáhla a udržela až do konce. Jsem za ni ráda.
... loni mi byla jednou neznámou cestující v autobusu při cestě na Knižní veletrh doporučena. Krásný australský příběh s několika záhadami a tajemstvími. Jedna mi došla na začátku knihy, ale ty ostatní pro mě předvídatelné nebyly. A ten konec ....
... zaujala především jarní slunečnou obálkou. A i příběh byl zajímavý. Nedovedu si představit, jak malé dítě dokáže přežívat úplně neslyšně, dávat si pozor na každý zvuk, který by se mohl stát osudným. A pak zůstat samo...
... narazila jsem na ni náhodou, autorku jsem dosud neznala. Kniha zaujala svoji obálkou. Nikdy bych neřekla, že takové protiklady by mohly najít společnou řeč. Krásný příběh o poznávání a sbližování dvou sportovců, kteří si neberou servítky, jakmile přijde řeč na toho druhého. Čtivý příběh od začátku.