WEIL komentáře u knih
Jiří Švejda, podobně jako jeho kamarádi, se pustili i do psaní fantasy, jako by mezi sebou soutěžili. Hlavně s Páralem.
Podvodníci za socialismu byly v mnoha směrech uctíváni, dneska jdou za to do šatlavy. Ale ne všichni. ...Zfilmováno.
Možná se pletu, ale spíše ne.
Podle této knihy se natočil film s R. hrušínským, který nesměl roky hrát, ale zde ano. Film natočil režisér František Vláčil. A film se jmenuje - "Dým bramborové natě".
Člověk se nenarodí a neumí hned nadávat.
To je každému známé.
Až časem a přes kamarády a rodiče a učitele se stává znalcem.
Bouhoušek byl nejméně oblíbený pro partu, vždy se snažil zalíbit učitelkám, vždy se moc učil, aby měl samé jedničky, a parta ho neměla nikdy v lásce, protože taky podváděl...
Rád jsem si v té knize četl jako dospívající, rád i jako dospělejší a rád i nyní.
Takhle K. Čapek začínal.
Některé povídky jsou i v Povídkách z jedné či druhé kapsi. Ale už vytříbenější...
Je zajímavé porovnat, jak autor začínal, a jak podobné téma zpracoval po zhruba dvaceti letech.
Dost nedoceněná kniha. Sociální aspekt je v popředí, ale především - tomuhle řemeslu se věnovalo hodně lidí, takže si něco kulturního zasloužili.
Knihu mám ve třech vydáních.
Autor ji nedopsal, ale jeho žena z toho co měl napsáno, tak pro dovysvětlení dopsala konec.
Ono ústřední myšlenka je nejsilnější - poznej naplno sám sebe, ať víš co je to lidský život a kdo jsi.
Nejlepší je nejdříve hru vidět, pak ji teprve číst.
Tedy mě to tak vyhovuje.
Ze všeho je v tom něco.
Osobně se mi nejvíc líbí, jak je Ringo cudný, jak se tím liší od těch, co ani neví, co to cudnost je.
Pes a jeho pán.
Kolik psíků se má lépe než dětí či seniorů.
S alkoholem je to jako s ohněm.
Dobrý sluha, ale zlý pán.
Tyhle krátké prózy jsou vybrány z textů, které česky dosud nevyšly.
Kouzelné sluchátko umožňuje bez problémů cestovat třeba i časem.
A tak si dva spolužáci z 3.B. pořádají výlety do minulosti.
Pokračování Arabely už se mi tolik nelíbí.
Je v něm moc postav, úvod dobrý, ale pak už to nebylo pro mě tak čtivé, ani televizně koukatelné.
Stále je mám rád, ty dva školáku, jejich třídu, i další postavy z této laskavé knihy.
Skvělé.
Jak dovedl nakreslit K. Saudek živě příběhy majora Zemana, kolik emocí do kreseb vložil.
Úžasné.