xSimaix
![Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi](https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/6473/vzkaz-v-lahvi-bvw-6473.jpg?v=1491019296)
Krásná, romantická, srdcervoucí poetická a čtivá kniha o ztrátě, nalezení a lásce.
Vzkaz v láhvi byla kniha, od které jsme neměla velká očekávání. Není to žánr, jež normálně čtu a nejsem na tu ryzí romantiku - proto mě kniha velmi příjemně překvapila.
Byla krásně čtivá, romanticky napsaná a zbytečně se neprotahovala.
Příběh je jednoduchý, ale v tom je jeho krása.
Odpočinková kniha, která rozhodně neurazí a vyplatí se tento krásný příběh prožít.
Krásné 4* :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166292/posledni-dopis-od-tve-lasky-vm9-166292.png?v=1626943448)
Jojo Moyesová opět potvrdila, že je přesně tou autorkou, která dokáže napsat vážně realistický a srdceryvný příběh.
Poslední dopis od tvé lásky je kniha napsána z mnoha pohledů a časových skoků, což může mnoha lidem vadit a mást je, ale mně osobně se tento styl psaní moc líbil. Přidával podle mého příběhu tu jedinečnost, jenž je Jojo známá.
Námět příběhu se může zdát jako něco předvídatelného, ale i v této knize je řada plot-twistů a překvapivých zvratů.
Já osobně bych knihu popsala dvěma slovy - válka srdcí. Jedná se zde totiž o boj lásky/rozumu, kariéry/lásky, s čímž osobně věřím, se dnes setkává mnoho lidí...
Kniha je magická a konec mě zanechal velice emotivní (jako všechny knihy od Jojo, které jsem zatím četla)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ztracená naděje Ztracená naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197039/bez-nadeje-ztracena-nadeje-eIh-197039.jpg?v=1402699673)
Skvěle převyprávěný příběh Bez Naděje.
Číst příběh z Deanova pohledu nám objasnilo mnoho věcí, které se staly v první knize a pomohlo nám to pochopit jeho pocity a činy. Kapitoly ve formě deníku, jež věnoval své zemřelé sestře byly skvěle napsané a velice srdcervoucí. Díky této knize jsme měli konečně možnost zjistit, jak se dám Dean vyrovnával se smrtí sestry a postupným odhalováním jak života Sky, tak jeho samotného.
Kniha byla skvěle čtivá, vyprávění z pohledu Deana velmi zajímavé a nové vedlejší postavy příběhu dodaly na kvalitě.
Osobně se mi příběh z pohledu Deana líbil více, než ten z pohledu Sky. Nejspíš proto, že jeho příběh a život mě zajímal již od prvního dílu nejvíce, takže tento doplněk jsem vřele uvítala.
Knihu můžete bez problémů číst, i když jste nečetli Bez Naděje.
Jako večerní a emotivní čtení vřele doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Říše bouří Říše bouří](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346400/rise-bouri-4tT-346400.jpg?v=1621366520)
Sedím zde nad počítačem pozdě večer, ani ne pět minut po dočtení Říše Bouří a přemýšlím, co napsat. Jak vyjádřit to, jak Sarah opět nezklamala a naservírovala nám další, ještě lepší, díl série Skleněný Trůn.
Pokaždé, když si přečtu další díl Skleněného Trůnu si nemohu pomoci ale napsat, jak by mě na začátku příběhu ani v nejdivočejších snech nenapadlo, jak rozsáhlý tento příběh bude. Že se budeme dostávat do jiných dimenzí, staletí, ba dokonce tisíciletí...Je neuvěřitelné, co s tímto příběhem od prvního dílu Sarah udělala, jak ho přetvořila na něco tak obrovského a neuvěřitelného.
Říše Bouří je opět naprosto skvělá a jedinečná kniha plná dalších hádanek, odpovědí, překvapení, akce, lásky a bez problémů mohla bych pokračovat dále...Říše Bouří nám také nabídla rozvíjení vážně zajímavých vztahů a postav. Také jsme se setkali se starými "přáteli" z povídek Krvavé Ostří, což bylo příjemné osvěžení a připomenutí toho, jak jednoduché to hlavní hrdinka před ani ne rokem měla oproti tomu, co ji nyní čeká...
Posledních 100 stran jsem četla se zatajeným dechem. Nemohu se dočkat, až se dozvím, co se stane dál, ale také se nechci loučit s tímto přímo neuvěřitelným světem a dobrodružstvím.
Takové myšlenky si přece jen ale nepřipouštím, jelikož je přede mnou ještě novela o mé oblíbené zapomenuté postavě - kapitánu Westfallovi a poslední díl Skleněného Trůnu by měl v ČR vyjít předpokládám až příští rok. Do té doby máme kopu času se psychicky připravit na zdrcující finále této série, jež nám Sarah bezpochyby nachystá.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Možná jednou Možná jednou](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337291/mozna-jednou-SR1-337291.jpg?v=1495558826)
Nádhera. Nemám slov.
Nemohu uvěřit, že jsem došla na konec cesty Ridge a Sydney. Cítím se rozpolceně, jelikož jsem si přála dojít k jejich šťastnému konci, no zároveň jsem tam dojít nechtěla, abych se s nimi nemusela loučit.
Všechny postavy v knize mi přirostly k srdci za nesmírně krátkou dobu. Zbožňuji je, do jednoho, hlavní dva hrdiny obzvlášť.
Příběh, který vypadá tak "tuctově", tak jednoduše a přece jen je nádherný a osvěžující. Něco, co je mnoha lidmi bráno jako špatné (milovat dvě osoby) je zde prezentováno jako krásné. Místo toho, aby se člověk na Ridge zlobil, miluje ho. Ve knize je ukázáno tolik oddanosti, tolik boje se sebou samým, tolik boje s city, které hlavní postavy prožívají...Coleen to vše napsala krásně, živě, emocionálně a za to se jí klaním.
Ke knize patří i vlastní "playlist" a mohu říci, že to nasadilo celému emocionálnímu zážitku z knihy korunu. Číst si texty poskládané hlavními hrdiny a poslouchat do toho tu píseň doopravdy zážitek neuvěřitelně posílilo. Sama jsem si připadala, jako bych vedle nich seděla a prožívala jejich emoce a pocity vkládané do hudby spolu s nimi (samotné písně jsou také vážně krásné a rozhodně se k nim budu vracet i mimo knihy).
Po přečtení knihy se má člověk chuť zamyslet a opět začít o trochu více věřit na šťastné konce v tomto prohnilém světě...
DOPORUČUJI! ♥
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dědička ohně Dědička ohně](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281807/dedicka-ohne-wNH-281807.jpg?v=1621366075)
Já vážně netuším, jak je Sarah schopná posunout kvalitu příběhu o dalších několik stupňů knihu co knihu, ale dokáže to a je v tom nesmírně dobrá.
Dědička Ohně obsahuje sice méně akce než první dvě knihy, ale vážně mi to ani trochu nevadí. Akci nahrazuje poznávání nových postav, které jsou absolutně skvělé. Sarah má každou postavu dokonale zpracovanou - Jeřáb, Manon, Aedion a další skvělé postavy příběhu přidávají nesmírnou kvalitu + kapitoly napsány z různých pohledů jsou skvělé zpestření.
Děj Dědičky Ohně plynul postupně a napětí se na sebe navalovalo stránku co stránku, až mi posledních 100 stran doslova vybouchlo do tváře. S každým převrácením strany jsem nenacházela slova a ztrácela se v tom dokonalém ději.
Na Královnu Stínů si musím chvilku počkat, ale už teď se nemohu dočkat, co mě v ní čeká.
5* je povinností a jen výsměchem, tato série si zaslouží všechny hvězdičky světa. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Půlnoční koruna Půlnoční koruna](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259919/pulnocni-koruna-CO7-259919.jpg?v=1621365863)
Jediné tři písmena dokáží vyjádřit mé pocity po Půlnoční Koruně - WOW.
Neskutečný druhý díl, který předčil ten první na celé čáře.
Půlnoční Koruna je plná zvratů, šokujících odhalení, romantiky, smutku, akce...jednoduše všeho, co by měla správná kniha obsahovat. Je až neuvěřitelné, jak se příběh Celaeny a celého království dokázal prohloubit. Koho by napadlo, kolik se toho vážně skrývá pod povrchem?
Skleněný Trůn měl poměrně jednoduchý děj, s minimem zápletek a tajemství, která si přeje čtenář odhalit, no Půlnoční Koruna jej dokázala rozvinout do neskutečných sfér.
Už nyní se nemohu dočkat, co si na nás Sarah připravila v Dědičce Ohně.
Vřele doporučuji! :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Skleněný trůn Skleněný trůn](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235352/skleneny-trun-rl8-235352.jpg?v=1621365651)
To, že je tato série tak populární není žádné překvapení - je nesmírně čtivá, postavy jsou skvělé a sympatické, příběh je zajímavý, překvapivý, plný zvratů.
Mnoho lidí sérii vyčítá postavu vražedkyně Celaeny - přesněji řečeno její "křehkost" na to, aby byla nejobávanějším zabijákem v zemi - to byl jeden z důvodů, proč jsem se čtení této knihy trochu obávala. No upřímně? Já postavu Celaeny chápu.. Její postava má pouze 18 let, a tak mi její láska k sladkostem a štěňatům vůbec nepřekáží - ba naopak, je to příjemný vývoj postavy a jejího charakteru.
Nesmírně zajímavá je i postava kapitána Westfalla, kterého jsem si hned oblíbila.
Knihu doporučuji všem, které láká fantasy a hledají odpočinkové čtení, od jenž se ale nedokáží odtrhnout. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rudá jako rubín Rudá jako rubín](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263471/ruda-jako-rubin-8GA-263471.jpg?v=1450128060)
Co k této knize dodat? Skvělá, promyšlená, propracovaná, zajímavá...Kniha je neuvěřitelně čtivá a stránky jsem doslova hltala. Autorka dokázala skvěle propracovat jednotlivé postavy a jejich povahy a v jejím podání byla i rodinná večeře popsána neskutečně zajímavě a trefně. Dané téma cestování v čase je také popsáno velmi dobře.
Knihu jsem nebyla schopná na hodinu odložit z ruky a když jsem číst nemohla, přemýšlela jsem nad vlastními teoriemi, co se podle mě stane. :D Až tak mě ta kniha pohltila. A nemluvě o nádherném a milém obalu, na jenž jsem se nemohla vynadívat. :)
5 hvězdiček je u této knihy povinností a jelikož skončila dost otevřeně, těším se na další díl! :)
(RECENZE na celou sérii na mém profilu) ♥
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Selekce Selekce](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207771/selekce-RMS-207771.png?v=1653291284)
Krásně jednoduchá kniha ze světa princezen pojata přece jen trochu vážněji, méně dětsky, ale pořád především pro mladé.
Narovinu: Selekce není nic pro někoho, kdo hledá četbu náročnější, realistickou a nebo dokonalý a neokoukaný příběh.
Postavy jsou pro svůj žánr velice typické (ojediněle hodná chudá dívka, ojediněle hodný bohatý princ, typicky zlá princezna konkurentka a tak dále...) a rozhodně se asi nedá očekávat nějaký jejich prudký rozvoj a změnu charakteru. Na to Selekce nehraje. Selekce hraje na až dokonalou romantiku, na zamilovaný trojuhelník, případně lehké dějové linky kolem.
Co si budeme, není to veledílo, příběh není zas tak originální, je předvídatelný a časté změny nálad hlavní hrdinky mě někdy až vytáčely, ALE Selekce se čte moc dobře a jednou za čas člověk jednoduše potřebuje jednoduchou četbu s trochou klišé a princezen.
4* si zaslouží.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Věž úsvitu Věž úsvitu](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375472/vez-usvitu-dtz-375472.jpeg?v=1617478204)
Vsuvka do série Skleněný Trůn před finálovým dílem série o Chaolovi Westfallovi a jeho společnících byla opět velice kvalitní kniha - ovšem nedosahovala kvality předešlých dílů.
(obsahuje SPOILERY)
Věž Úsvitu byla kniha, na kterou jsem se nesmírně těšila a počítala jsem dny do jejího vydání. Chaol mi v Říši Bouří nesmírně chyběl a chtěla jsem vědět, co dělá během přípravy na válku on - proto je pochopitelné, že jsem měla na knihu vyšší názory (nazvu to "Maasovské" nároky).
Pokud to vezmeme z pohledu toho, že Věž Úsvitu je vlastně osmá kniha, jež se zaobírá říší série Skleněného Trůnu, je vážně neskutečné, jakou kvalitu pořád dosahuje.
Ovšem jako čtenář, jež je v této sérii už tak dlouho, jsem si začala všímat věcí, které mě začali trochu obtěžovat a připadaly mi předvídatelné:
1. vztahy: připadá mi, že žádná z hlavních postav série nemůže zůstat "single". Připadá mi, že každá postava na jakémkoliv místě záhadně najde svého/svou vyvolenou. Bylo by osvěžující vidět, že ne každá postava musí mít v této sérii nutně romantický příběh.
2. pouta: všimla jsem si, že Sarah velice ráda dává svým vztahům váhu pomocí nějakého "pouta". Ať už krevní pouto, či jednoduše pouto toho, že jsou si předurčení a jako v této knize pouto "života" Yrene a Chaola.
To je jen něco, co se počas série často opakovalo, a tak doufám, že poslední díl se aspoň v něčem odliší.
Věž Úsvitu má ovšem i typické/skvělé Maasovské znaky:
- nečekaný konec
- skvěle čtivé
- promyšlené od začátku do konce
- nečekaná propojení postav
- úžasná představivost autorky
Věž Úsvitu nemůže konkurovat knihám jako Půlnoční Koruna (stále můj nejoblíbenější díl série), Královna Stínů a Říše Bouří, ale v sérii Skleněný Trůn se neztratí a je určitě potřebným doplněním.
4*, nemohu se dočkat finále série, na jež si ale budeme muset ještě řádku měsíců počkat.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Odpusť mi. Megan Odpusť mi. Megan](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273663/odpust-mi-megan-4ou-273663.jpg?v=1450811808)
Musím říct, že tato kniha má velice zajímavý námět plný tajemství hned od samotného začátku.
Je to kniha velice čtivá, odpočinková, rozkošná, ale také s pořádnou dávkou klišé hlášek, postav a některých pasáží příběhu. Některé situace jsou přehnaně předvídatelné a náhodné.
Přes všechny tyto vady se mi ale kniha líbila. Byla to typická oddechovka, která nikoho neurazí a zabaví. Pokud nebudete mít od knihy ani námětu němoty až moc vysoká očekávání, určitě se vám bude líbit.
Jako odpočinkové čtení určitě doporučuji!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jeden z nás lže Jeden z nás lže](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352020/jeden-z-nas-lze-SOq-352020.jpg?v=1505151604)
Knihu Jeden z Nás Lže jsem měla v hledáčku měsíce před vydáním - prakticky od té chvíle, co jsem uviděla krásnou obálku a přečetla anotaci.
Nesmírně jsem se na ni těšila a byla plná očekávání.
Po dočtení knihy se mé představy zcela naplnily.
Nesmírně se mi líbil fakt, že se na příběh díváme z pohledů všech čtyř hlavních postav a seznamujeme se s nimi nejen jako s aktéry vyšetřování, ale také lidmi s problémy mimo smrt Simona. Každá postava se počas čtení vyvinula a bylo skvělé a zábavné sledovat tyto změny jejich charakteru. Ve směs byly všechny hlavní postavy nesmírně sympatické, zajímavé a užívala jsem si pohled každé z nich.
K příběhu jako takovému mohu říct, že byl chytlavý a nepostupoval moc splašeně a unáhleně. Měl postupné dávkování napětí a vyvrcholení v té správné chvíli.
Někdy po půlce knihy jsem si dala dohromady některé informace a poskládala si, jaký bude konec. Tedy, pouze z poloviny.
Kniha může působit předvídatelně, souhlasím. Dá se říci, že polovina řešení pozornému čtenáři dojde, no autorka s tím nejspíše počítala, a proto nám k rozuzlení dodá i nečekaný zvrat a následné vysvětlení.
Tuto školní kriminálku jsem si nesmírně užila. Sledovat mladé lidi, kteří se snaží přijít na kloub případu vraždy a zároveň se vypořádat s vlastními kostlivci ve skříni, bylo vážně zábavné, chytlavé a čtivé. Kéž by existovalo více knih s propojením žánru teen/krimi.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cinder Cinder](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120756/mesicni-kroniky-cinder-Uw8-120756.jpg?v=1419455609)
S klidným srdcem mohu říci, že jsem doposud nečetla žádnou knihu, která by se v nejmenším podobala Cinder - ve více než dobrém slova smyslu.
Kniha byla nesmírně:
- zajímavá, čtivá, poutavá, originální, skvěle napsaná, zábavná a mohla bych pokračovat
- vážně zajímavá a krásná byla i po estetické stránce (jak obal, tak design stránek)
Jak už jsem řekla, byla i nesmírně originální, ale tento bod budu muset rozvést: Moc se mi líbilo místo/svět, do kterého byl příběh zasazen. Bylo to vážně osvěžující, konečně vstoupit do vážně jiného a nového světa, v němž je vše jiné, futuristické a moderní - androidi, vznášedla, kyborgové, čipy, jiný letopočet, obyvatelé na Měsíci - a opět bych mohla pokračovat. Vážně jsem si připadala jako bych byla přenesena do vzdálené budoucnosti.
Kniha byla nesmírně poutavá a čtivá, proto jsem ji přečetla vážně jedním dechem.
Již Cinder se mi nesmírně líbila a slyšela jsem, že série Měsíčních Kronik má pouze stoupavou tendenci...No mohu říci, že už teď se nemohu dočkat na další knihy této nesmírně slibné série. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286248/dvur-trnu-a-ruzi-5Mh-286248.jpg?v=1463426548)
Sarah J. Maas je ten typ autorky, který dokáže vzít jeden, na první pohled tuctový námět, a přetvořit ho na něco skvostného, nečekaného a obdivuhodného.
Dvůr Trnů a Růží je kniha podle námětu staré dobré Krásky a Zvířete - aspoň to tvrdila obálka. Musím se ale tomuto tvrzení trochu zasmát, jelikož kdybych si to nepřečetla na obálce, ani by mě tato spojitost nenapadla.
Styl psaní je samozřejmě velice podobný Skleněnému Trůnu a i v postavách můžeme najít nějaké spojitosti i mezi nimi. Ku příkladu Feyre, hlavní ženská postava, je nejspíše ztracenou sestrou Celaeny ze ST. Pravdou ale je, Feyre je určitě více vyspělou postavou, než byla v prvním díle její série Celaena. Stačí ale porovnávání...
Dvůr má vlastní svět, vlastní příběh a vlastní zápletky. Kniha plynula pomalu, měli jsme šanci se pořádně seznámit s postavami a udělat si o nich vlastní obrázek. Příběh jako takový je skvělý, napínavý a plný překvapení. Děj mě po prvních pár přečtených stránkách vtáhl a nepustil. Svět, který pro čtenáře Sarah vytvořila je neuvěřitelný. Nechci ho opustit a tak mám jediné štěstí, že mám po ruce už druhý díl. Je také nesmírně čtivý, což mohu díky svému doslovnému hltání stránek pouze potvrdit.
Nemám k této knize moc slov, možná až na to, že bych ji doporučila se vztyčenou hlavou vážně každému, jelikož tohle se Sarah (opět) nesmírně povedlo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Easy? Easy?](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175674/easy-x21-175674.jpg?v=1417193069)
Musím se přiznat, že mě kniha trochu zklamala. Obal vypadal skvěle, popis totéž a knih na dané citlivé téma není mnoho, ale částmi mě celkem nudila.
1) Kniha se prezentovala dobře, téma znásilnění je citlivé a zajímavé na čtení, no připadalo mi, že autorka nedokázala dané emoce popsat. (tím určitě nechci říct, že je autorka špatná, mám jen na mysli dané téma) Nevtáhla mě to do děje a nepřinutila mě cítit emoce postavy. Také mi přišlo, že toto téma bylo v knize minimálně, až okrajově.
2) Vztah Lucase a Jacqueline mi připadal celkem unáhlený.
3) Příběh vypadal být něčím nový, zajímavý a neokoukaný, no nakonec mi připadalo, že je to to stejné co v každé druhé knize. Kluk hrdina s těžkou minulostí, holka se zlomeným srdcem, kterou se snaží dostat její ex. No a dál to známe...
Abych nebyla jen negativní, tak musím říct, že kniha byla velice čtivá a postava Erin byla skvělá. Také nápad !SPOILER! se "dvěma" mužskými postavami (Landon, Lucas) byl velmi pěkný. Sice to byla tatáž osoba a po chvilce to čtenáři došlo, no upřímně to byla jedna z věcí (nejspíš ta hlavní), která mě donutila zůstat u knížky.
Kniha byla průměrná, proto 3 hvězdičky. :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387914/dvur-mrazu-a-hvezd-DCB-387914.jpg?v=1535370508)
Ze začátku jsem si myslela, že budu souhlasit s mnoha čtenáři zde a knihu ohodnotím menším počtem hvězd, jelikož kniha ve své podstatě nemá děj.
Je to pouze neškodné doplnění třetího dílu. Nic zásadního se nestane. Nic převratného, co by změnilo příběh. Bez této knihy by se vlastně všichni fanoušci příběhu Dvorů obešli.
Ale přesto tato kniha podle mého do série náležitě patří. Bylo to nesmírně osvěžující přečíst si knihu od Sarah, která nemá přes 500 stran, která se nezabívá věčnými nástrahami smrti a války. Bylo příjemné číst o normálním životě hrdinů této série.
Ano, mnoho dějových linek zůstalo nevyřešených, ale ani bych neočekávala, že se za 200 stran cokoliv změní.
Kniha se mi četla příjemně a jelikož zbožňuji postavy Dvorů, užila jsem si ji. Řekla bych, že je to kniha pro skalní fanoušky série, než-li plnohodnotné doplnění příběhu.
(Jediná věc, která mě zarazila je fakt, že se prý mělo jednat o odskočení pro následující knihy této série, jež nemají být o Feyre. Žádný takový náznak jsem nenašla, a tak vážně netuším, o čem budou další knihy...a to mě i těší).
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jeden plus jedna Jeden plus jedna](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338316/jeden-plus-jedna-lcY-338316.png?v=1552808682)
Jeden plus jedna je další vynikající kniha z dílny Jojo Moyesové, která nám touto knihou ukázala svoji poměrně dosud nepoznanou stránku.
Kniha Jeden plus jedna mě překvapila tím, kam se její příběh ubíral, jelikož jsem očekávala něco úplně jiného. Kniha působila jako skvělá rodinná romantická komedie s úžasnými a zajímavými postavami. Od horlivé mladé maminky Jess po matematického génia Tanzie má tato kniha nesmírně rozmanitý výběr postav - každá je výjimečně svá.
Kniha mě bavila do posledního řádku, byla nesmírně čtivá, zábavná a jsem až překvapená, jak moc mě příběh pohltil. Byl jednoduchý a přesto originální a kouzelný.
Kniha ve mě zanechávala nesmírně pozitivní energii a šťastný pocit vždy, když jsem si vzala do ruky.
S radostí doporučuji.
Jsi kouzelnice, Jojo!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Prohnilé město Prohnilé město](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367759/prohnile-mesto-q0O-367759.jpg?v=1515956681)
Absolutně nemám slov.
Tato kniha je jednoduše dokonalá. Už vážně dlouho se mi nestalo, abych se takovým způsobem začetla do knihy. Způsobem, kdy nedokážu hodinu posedět bez myšlenek na knihu a neustávající chutí se na vše vykašlat a jednoduše jen číst.
Když jsem jednou Prohnilé Město vzala do rukou, nemohla jsem se od ní do pozdních večerních hodin odtrhnout.
Prohnilé Město je perfektní kniha - plná zvratů, napětí, akce, momentů, které vám zanechají stydlivý úsměv na tváři (ach, Wesper...) a je úžasně a poutavě napsaná. Každá postava má perfektní, propracovaný a uvěřitelný příběh. Každá postava má svůj styl myšlení a cíle. Každá postava je...ach, všechny jsem si do jednoho zamilovala.
Čím víc jsem se blížila do cíle knihy, tím více smutku jsem cítila. Na vině byl příběh, ale také fakt, že jsem si uvědomovala, že jsem stránku co stránku blíže konci a já vážně nejsem připravená dát těmto postavám sbohem. Mám chuť vzít si Šest Vran a Prohnilé Město s sebou do nějakého sklepa, kde mě nikdo nenajde a číst si tyto knihy pořád dokola. A upřímně? Jsem si téměř jistá, že by mě neomrzely.
Podle všeho má být Šest Vran pouze duologie, ale já se již nyní (stejně jako naše drahá Inej) modlím ke všem božstvům (nebo spíš Leigh Bardugo), aby nebyl příběh těchto vážně výjimečných postav definitivně u konce.
DOPORUČUJI! ♥
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Všechna pravda, co je ve mně Všechna pravda, co je ve mně](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188776/vsechna-pravda-co-je-ve-mne-AnH-188776.jpg?v=1475008601)
Musím říci, že jsem zatím nečetla žádnou kniha, jež by se podobala knize Všechna pravda, co je ve mně. Tím myšleno jak stylem psaní, tak příběhem.
Musím se přiznat, že styl psaní knihy mi nebyl ze začátku právě dvakrát pohodlný. Krátké kapitoly, přeskakování mezi časy a celkové nepochopení toho, kam se má příběh ubírat mě znervózňovaly. Po nějaké době jsme se ale začetla a i příběh samotný začal získávat své obrysy.
Kniha nám dovolí povolit uzdu představivosti, vytvořit si vlastní představu o prostředí, postavách a příběhu.
Příběh samotný je v některých pasážích drsný, což mu přidává na realističnosti.
Kniha nemá přímo akční děj a nedrží vás v napětí, ale i přesto vás nějakým způsobem donutí číst dál a dál. Je nesmírně čtivá, zajímavě napsaná a zpracovaná.
Nedostatky by se našly, ale rozhodně to není nic, co by Vás mělo odradit.