Zuzanak4 Zuzanak4 komentáře u knih

Láska za ostnatým drátem Láska za ostnatým drátem Hana Radulić

Oddechovka stokrát zopakované cosi, ale zábavné!

16.04.2022 5 z 5

Tobiáš Lolness Tobiáš Lolness Timothée de Fombelle

Další z těch knih pro vyumělkované lidi, co si libují v prapodivných názvech a anotacích. Nechci nikoho urazit, knihu jsem dostala darem ještě s dalšími knihami tohoto autora a nestačila se divit. Nuda, nuda, nuda...

16.04.2022 1 z 5

Snídaně na refýži Snídaně na refýži Jiří Hájíček

Nechápu tak nízké hodnocení. Tak sugestivní zážitek jsem si neodnesla z mnoha povídek. Většinou kloužou po povrchu. Tyhle ale ne.

06.12.2021 5 z 5

Statečnost je ženského rodu Statečnost je ženského rodu Jitka Neradová

Statečnost je ženského rodu je kniha, která mi doslova vzala dech. Je plná inspirativních příběhů žen, které se nebály překročit hranice možného a postavit se výzvám čelem. Autorka skvěle propojuje historické momenty s osobními výpověďmi, což dává knize hloubku a čtenáře vtáhne od první stránky. Po dočtení jsem si uvědomila, jak důležité je mít odvahu a vytrvalost v každodenním životě. Tuhle knihu bych doporučila všem, kteří hledají povzbuzení a motivaci – nejen ženám, ale i mužům. Chyby tam nějaké byly, ale ty jsou dnes všude.

30.12.2024

Zbabělé zápisky z ukrajinské války Zbabělé zápisky z ukrajinské války Adéla Knapová

Je to dobře napsané, netradičně pojaté, odvážné a drsné. O pravdivosti knihy nepochybuju.

19.11.2024 5 z 5

Dámská jízda: Skupinový portrét jedné generace-negenerace českých básnířek Dámská jízda: Skupinový portrét jedné generace-negenerace českých básnířek Yveta Shanfeldová

Všechny ty verše jsou pečlivě vybrané a opravdu moc dobré. Některé tnou do živého, jiné realitu zlehčují a jsou důkazem toho, že nic jako ženská poezie neexistuje. doporučuju

28.09.2024 5 z 5

Věra Sládková – prozaické dílo Věra Sládková – prozaické dílo Kateřina Tučková

Zapadlá brožurka - ale plná neznámých informací o jedné důležité umělkyni.

26.03.2024 5 z 5

Možnosti vesnice Možnosti vesnice Michaela Hečková

Kniha, kterou by si měl přečíst každý starosta nejen vesnice...

04.02.2024 5 z 5

Perličky dětství Perličky dětství Věra Gissingová

Dojemné, silné, tato kniha dokazuje, jak moc se dnes máme dobře, i když si to třeba zrovna nemyslíme.

04.02.2024 5 z 5

Nicholas Winton a zachráněná generace Nicholas Winton a zachráněná generace Věra Gissingová

Dojemná a důležitá kniha, kterou mohu doporučit úplně každému.

07.11.2023 5 z 5

Kopírák Kopírák Sam Holland

Děsivé to bylo, ale spíš kvůli zpracování a stylu, knihu mě neoslovila, byla úmorná.

05.11.2023 2 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Uf, tak tohle mi vůbec nesedlo. Děj byl předvídatelný a nudný. Prokousávala jsem se tím 2 týdny.

05.08.2023 2 z 5

Krásné bolesti Krásné bolesti Tereza Jandová

Krásné, citlivé, dobře vypointované.

09.07.2023 5 z 5

Pavouk v síti Pavouk v síti Magda Váňová

V něčem je to dost mimo, špatné a nepříjemné. Ale já se u toho prostě tak zvláštně a potutelně bavila, že dávám plný počet. Kniha si na nic nehraje a když si chcete u písmenek odpočinout a třeba klidně čtyři stránky nevnímat, aniž by vám cokoliv uteklo, tak je to pro vás.

13.06.2023 5 z 5

Uprchlík kříží svou stopu Uprchlík kříží svou stopu Aksel Sandemose

Není to lehké čtení, ale to prostředí je skvělé, moře, loď... příběh se pohupuje stejně nečekaně, jako vlny v moři, jako myšlenky hlavní postavy. Do toho je tam špetka dobrodružství. Ale ryze dobrodružství v tom nehledejte. Je to podobné jako s Tenkou červenou linií, to je převážně filozofická agitka, až potom válečný film.

04.05.2022 5 z 5

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Tohle mě ani trochu nebavilo. Měla jsem pocit, že podobný příběh jsem četla už mockrát.

17.04.2022 1 z 5

Bára Bára Josef Strauss

Připadalo mi to předvídatelné s plné klišé.

06.12.2021 2 z 5

Manéž světa Manéž světa Alexandr Ivanovič Kuprin

Trocha zmaru a beznaděje není nikdy ke škoda, když jde "jen" o literaturu. :-) knihu jsem našla v knihobudce a mile překvapila.

06.12.2021 5 z 5