Zuzka_Zuu komentáře u knih
Skvělá kniha, plná lásky, zrady a flirtu. Nejdříve pro mě bylo těžké knihu číst, jelikož jsem si něčím podobným sama prošla s nemocným člověkem, ale nakonec se z toho vyklubalo super čtení a šťastný i když vlastně nevyhnutelný konec. Za mě doporučuji, protože kniha je plná poezie, která se krásně čte :)
Knihu jsem četla a musela se smát, protože stejně jak John Grogan i my máme doma takového Marleyho, akorát v poloviční verzi, křížence jménem Riley. Číst ty řádky mě přimělo dojít k závěru, že nejsme jediní s takovýmto typem zvláštního psa, je prostě svůj, stejně jako Marley. Nemohli bychom ho milovat víc.
Knihu jsem přečetla na víckrát. Ze začátku mi dělalo problém se začíst a musím přiznat, že jsem z knihy měla pěknou žízeň Přimělo mi se nad tím dějem zamyslet. Konec napínavý a šťastný. Charakter postav krásně ukazoval, jak by to asi vypadalo, kdyby k něčemu takovému došlo, ne každý má týmového ducha a ne každý na první pohled vypadá jako neviňátko.
Ach, jaká osvěžující klasika je ten náš rudý gentleman Vinnetou. Ve druhém díle se snaží, ač marně Vinnetou polapit vraha své sestry a otce, ale stále mu uniká! Ve filmu už byl Santer v prvním díle kaput a tady druhý díl a žádná pomsta se ještě nekonala. Však my se dočkáme!
Kniha obsahuje dvě části, příběh o Old Dead - Smrtce, jímž je vyzáblý muž s pověstí stejně silnou jako mají naši dva hrdinové. Old Shattered si s Old Dead pohrává a dělá ze sebe greenhorna, což se mi strašně líbí a úplně si mě příběh získá.
Druhá část je zaměřena na dalšího tajemného může a to Old Firehanda. Oba muži se mi v příběhu líbí a konečně zazní jméno Ribanny, Vinnetouovi lásky, jak už víme z filmu a dozvídáme se, jak to všechno vlastně bylo.
Neskutečně se mi líbí vztah/pouto Vinnetoua a Old Shatterhanda, to jak mu jeho rudý bratr říká Šárlí, to jak na něj dává pozor, to jak si navzájem čtou myšlenky. Teskním s nimi, těším se na pomstu! Hurá za Santerem, vstříc třetímu dílu.
Tak z téhle knihy mě mrazilo. Krásně popsané detaily domu, postav a vybavení. Splynula jsem s postavami a napjatě očekávala první pořádný kontakt. Remy si mě okamžitě získala a lehká romantická linka nezklamala. Popisování duchařských záležitostí se autorce povedlo. Zamilovala jsem si i namyšlené médium Marjorie, ochránce Bernarda, tajuplného Marka a rozmazlenou April. Zbylé "lidské" postavy jsem prostě tolerovala. Lucille mě štvala tou svojí namyšleností a Pierce a Taj tam prostě jen byli pro dobro příběhu. Ano, ano, konec ukáže, že k jednomu z nich přeci jen člověk cítí větší sympatie, protože se ukáže jako hrdina, ale ve skrytu duše jsem měla vybrané favority a ty, které když zmizí, tak mě to ani nebude moc mrzet.
Dostala mě, jako ostatně pokaždé, přátelskost okolích duchů a to, že nic není tak, jak se na první pohled zdá. Nepřátelský Edgar tomu celému dodával šťávu.
To mírně mrazení, lapání po dechu, strachem stažené srdce a hltání každého slova jsem si užila, rozhodně zasáhnu po dalším dílu.
Úžasná kniha, ten konec mě nesmírně šokoval, rozesmutněl, zkrátka dostal ... V každé válce jsou oběti, některé na životech a některé musíme obětovat my sami pro vyšší dobro.
Dějová linka ubíhala, nechyběli zvraty, romantická inka plná sexuálních scén - tp se dalo čekat, že dva dvacátníci budou víc souložit než spolu mluvit a ano, taky mě to štvalo. Velký problém lidstva - mluvit spolu o problémech, nezamlčovat tajemství - ano, autorka to krásně vystihla.
Miluju Tairnův humor a Andarnino rypání. Ti tři se k sobě tak krásně hodí, tvoří skvělý tým a ani jeden nevahaztoho druhého ochránit.
Jsem zvědavá, jestli láska překoná všechny překážky. Těším se na další díl
Skvělý díl! Plný napětí, ať už romantického bojového nebo vztahového, které je napnuté k prasknutí. Feyre ještě včas rozeznala, kdy je na čase začít jednat a Rhys? To napětí mezi nimi? Laškovné poznámky, provokace, láska, něha? Rozhodně si mě získal i když byl od začátku hrozný hajzlík. A Cassian? Hrozně moc jsem zvědavá co bude dál. A Lucien to samé. Postavy mi hrozně přirostly k srdci, líbí se mi, jak se Feyre učí být vílou a učí se používat vílí schopnosti, protože přeci každá víla nějaké má. První věc, která se mi od doby, co se Feyre zrodila byla, jestli bude mít křídla. Těším se na další díl a na další kroky jednotlivých postav. Kniha plná napětí, není nudná pasáž, kterou bych smad četla s nechutí, ne! Ani jedna jediná. Od za začátku až do konce jsem hltala každou stránku, každé slovo.
Mě se knihy od Darcy prostě líbí! Já nečekám žádný horor, kde se budu klepat strachy, to bych sáhla po jiném autorovi. Přesně tohle jsem hledala, tajemství, prvky tajemna, duchy, rozuzlení a šťastný konec. Líbí se mi, jakým stylem si mě autorka získá, jak píše a jak to má "jemné". Na silnější horory musím ještě "uzrát" :D a za mě je Darcy Coates skvělým krokem vpřed vstříc hororové tématice. Mám ráda to lehké mrazení při čtení. Za mě super příběh.
Čtivé a plné akce, neustále se něco dělo, řešilo. Nechyběla romantická linka ani tajemství, kterými je kniha propletená od začátku až do konce a na které postupně dostáváme odpovědi. Všechno tohle je zasazeno do příjemné atmosféry dvou, v karavanech cestujících rodin, které spolu kamarádily a sousedily dlouhá léta než se jedna z rodin musela odstěhovat. Znovu shledání a obnovení přátelství bylo dojemné a pěkně popsané. Skvělé čtení s pocitem té pravé letní atmosféry
Parádní, jak na sebe díly navazují. Tenhle díl mi přišel jako střihnutí Lovci duchů a Stmívání (tenhle kluk nebo ten druhý, hmm?) Líbí se mi, jak autorka použila jména a "Bejby" (Deana Winchestera Impala) z Lovců duchů, třeba recepční Rowena :D (Dean, Sam ...)
U autorky už jsem na pomalejší rozjezd byla připravená a na konci to zase byla jízda, že se těším na další díl. Ze začátku jsem se musela do knihy trošku nutit. Líbí se mi Bambi, jako démonická pokrevnice a vyobrazení Strážců a Démonů, jak se přeměňují a jejich detailnější popis, to autorka umí dobře.
Znovu napínavý děj, odkazy na Lvího krále všude a padouch vyhrál, což se mi na těchto knížkách strašně líbí - není to klišé, že klaďas vždy dostane všechno co si zamane. Nechybí romantická zápletka, pikantní scény a pohádková láska až za hrob.
Kniha se četla rychle, děj odcípal a skvěle doplněno šachovými tahy, které jsem si přehrávala spolu s hlavní hrdinkou. Držela jsem Beth palce při každém šachovém turnaji a cítila s ní každou výhru i porážku. Nechyběla lehce romantická linka a ani "drogová" závislost. Za mě příjemné čtení.
Dokonalý thriller. Jízda od začátku až dokonce, mrazení v zádech, pátrání po pravdě a velké "ou" odhalení. Mazec! Proplétání dějů, jak z hypnózy tak z reality bylo příjemné na čtení, postupné rozklíčování pravdy, která mi vyrazila dech. Rozhodně doporučuji přečíst.
"Láska je nejdůležitější věc. Lidi furt něco hledají, furt se rozvádijou, měnijou partnera, furt hledají lásku, je kterou ale nejdřív musejí mít v sobě. I když se Vám nevede, i když nic nemáte, furt Vás ta láska musí naplňovat. To je to nejsilnější co Pán Bůh člověku dal. Když prosíte a hledáte, tak to najdete. A když nebude prosit a hledat, nenajdete nic. Žena je dána darem, muž si ji má vážit, nemá ji mít jako otroka, má ji mít u sebe, aby byl pozvednutej v radosti. Někdy stačí, když ji jenom vidí."
Kdo by nebyl jako dítě alespoň jednou na pouti a neobjevoval krásy kolotočů? Hodiny a hodiny jsem jako dítě jezdila s babičkou na pouť, uprosila ji, aby mi vystřelila růži a svezla se se mnou na Labutích nebo na autodromu, doteď to patří k mým nejmilejším vzpomínkám.
Lidé od kolotoče a cirkusu mají můj velký obdiv za to, jací jsou to dříči a jsou věrní své rodině. Vždyť jsou ve směs lepšími lidmi, alespoň ti opravdu věrní svému řemeslu, než jsme my "domácí". Kolik "domácích" lidí jde raději na pracák, než aby pracovali, zatímco kolotočáři jedou jak fretky od rána do večera? ...
Kniha se mi líbila, byla čtená a já si při jejímž čtení osvěžila vzpomínky z dětství. Těším se, až bude syn větší, abych mu tento "jiný svět" mohla ukázat a sdílet s ním tu radost.
Kniha je krásnější než film už jen kvůli veselejšímu konci i když vlastně smutnému. Příběh je celý o vztazích, jak těch mezilidských tak těmi, které mezi sebou mají lidé a zvířata. Knihu jsem si vybrala kvůli jejímu filmovému zpracování, zajímaly mě detaily a případná jiná milostná linka s jiným koncem, nějak se mi nechtěli věřit, že by se film držel knihy :) rozhodně stojí za přečtení
Moje první kniha od autorky a rozhodně ne poslední. Mám ráda vodní (mořkou) a podvodní tématiku a nádech tajemna, které v knize bylo se mi opravdu moc libilo. Rozhodně promyšlený a chytlavý příběh, od kterého se nešlo odtrhnout. Líbilo se mi prolínání mezi kapitolama, jak se tím všechno pomaličku odtajňovalo. Styl autorčina psaní mi sedl, uvidíme jak další knihy.
Děj celé knihy je závěrem celé série, kdy se jedná o závěrečnou bitvu nejen mezi sestrami, ale i království jako takovým. Mezi přípravami na bitvu se Kiva musí udobřit se všemi a není to zrovna lehký úkol. Zejména pak vztah mezi ní a Jarenem utrží pár ran, samotné dno než se vše vyjasní. Libil se mi vztah mezi jednotlivými postavami, jejich debaty, bitvy a tréninky magie. Vztahy k jednotlivým postavám jsem získala už na začátku knihy a jen se prohlubovaly. Konec bylo jedno velké "wow" a rozhodně se ke knihám z této serie ještě několikrát vrátím. Pocit zadostiučinění rozhodně nechyběl. :)
Dokonalá kniha. Takový pohádkový příběh plný lásky, odhodlání, obětování a statečnosti. Postavy jsem si zamilovala okamžitě, hlavně Minu a Šina a potom Šinovi pobočníky - Namgiho a Kirina. Zápletka byla parádní a její postupné rozšiřování mě moc bavilo. Rozhodně se ke knize ještě někdy vrátím. Mám ráda tuhle atmosféru kolem moře a asijské mytologie a to, jak se tu k sobě lidé chovají uctivě. S úctou a respektem, tak, jak by to mělo být. Rozhodně doporučuji :)
V téhle knize jsem si hodně poznačovala úseky, ke kterým se chci v budoucnu ještě vrátit, třeba ty samotná papírová města, omnislovník, pak citáty autorů samotných .... Líbila se mi myšlenka Margo, kdy uzavře svůj starý život a začne, někde daleko, ve fiktivním místě nový život, protože i já mám kolikrát chuť to udělat, když se na mě všechno hroutí. Štvalo ji škatulkování a předem rozhodnutá budoucnost, což se nedivím a co teprve ten stereotyp, do kterého prostě všichni po škole spadneme. Práce, starání o děti a pak co? Pak nic? Kniha mě donutila nad tím vším přemýšlet a když už nic, alespoň mě donutila naplánovat nám pořádnou dovolenou, a kdoví, možná se vypadáme prozkoumat nějaké to Papírové město :)
Parádní završení knihy. Napínavé od začátku až do konce.l, takže se ani jednou nestalo, že bych se nudila. Dalším velkým plusem jsou mapky na začátku knihy, ke kterým jsem se pokaždé vrátila, jakmile Kiva procházela po areálu nebo popisovala odkud přijela nová várka vězňů. Originální vzkazy psané jako šifry příběhu dodávali šmrnc a lehký nádech slow burn romantiky příběhu dodal třešničku už na tak parádní dort. Rozhodně nebudu váhat s přečtením druhého dílu, třeba nakonec láska zvítězí nad nenávistí :)